Motorinfo.hu - Motoros hírportál

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Csatlakozz közösségünkhöz és légy naprakész!

C°/16°

Zero XU: a városi villanymotor

Szerző: marcello
2011-03-04 14:28:39
Urbánus elektro-vas a Zero Motorcyclestől. Egy átlagos ingázótávot simán teljesít (40 km) és már akksiját is felvihetjük az irodába.
Hirdetés

Az XU a Zero Motorcycles új, 2011-es vasa, tele nagyszerű ötletekkel, melyek hamarosan mindannyiunk életének részévé is válhatnak, miért ne? Kimondottan városi használatra tervezett, elektromos hajtású motorkerékpár, amit nagy kerekei okán akár lezserebb terepen is használhatunk – az XU neve a krossz-urbán összetételt rejti.

Nyerge éppen ezért nem túl alacsonyan ül, 80,6 centire a talajtól, de kiváló manőverezhetősége és a lehetőségekhez képest kompakt kivitele roppant praktikussá tehetik a mindennapokban, emellett a Zero krossz modelljeiből ismert, immár kivehető akkumulátor teheti az XU-t valós körülmények között is jól használható alternatív közlekedési eszközzé.

Zero XU

A Zero XU kb. 40 km-t bír a kétórás feltöltések között, ára átszámolva másfél millió forint.
(Klikk a képekre, Zero XU galéria nyílik!)

A telepek ugyanis hálózatról, akár az irodában utántölthetők (mifelénk persze tudvalevő, hogy egy mobiltelefon céges áramról való ionizálása is eléri egyes munkáltatók ingerküszöbét - idealizált Zero-világunkban a vállalat nem veti ki az embert magából holmi akksi miatt), vagy otthon, ha pedig megkockáztatunk egyenesen kettő telepre beruházni, akkor gyakorlatilag állandóan menetkész állapotban tudjuk tartani az XU-t. Csak áramszünet ne jöjjön. Az XU jelenleg majd’ 8000 dolláros áron szerepel a Zero árlistájában (kb. 1,5 millió Ft), egy akksi a gyár szerint 52000 kilométert bír.

Zero XU Zero XU

Az XU a krosszváltozatoktól örökölte kivehető "power packjét" - nem csak kint a krosszpályán, de városi környezetben is jól jön a mobilitás.

Mint a Zero modelleinek általában, ennek is alumínium-ötvözetből készül a vázszerkezete, ami a motor lelkét jelentő, kivehető akkumulátort veszi körbe. A tudomány mai állása szerint mintegy 40 km tehető meg egy töltéssel (80 km/órás sebességgel számolva) ami városi közlekedésben azért elegendő egynapi mozgásként, de ha nem adunk teljes terhelést, akár 48 km-t is surroghatunk.

Zero XU

250 dollárokért vízlepergető táskaszettet is tehetünk rá.

Futómű-megoldásaiban igen könnyed, sokban emlékeztet a Yamaha Trickerjére vagy a Beta Alpra, egy alapvetően mély szerkezet, de nagy, elöl 19-, hátul 16 collos kerekekkel, terepmotoros beütésű küllős felnikkel, ránézésre is potens tárcsafékekkel. Utcai használatra a Zero még két másik modellt, az S-t és a DS-t ajánlja, de ezek nem kivehető akksisak, így használhatóságuk – a mindössze kétórás töltési ciklus ellenére – a megfelelő dokkoló miatt behatároltabb.

Jay Leno (amerikai showman, "nemnormális" autó és motorgyűjtő) szerint a Zero már most a jövő motorjait gyártja… szóval ki ülne át egy ilyenre?

Hirdetés

Szólj hozzá!

Mielőtt hozzászólnál, kérjük ezt olvasd el.

#16154 feketeyamaha

2011-03-08 09:06:45
vendeg: szerintem attól még van közük a felkelőknek, az olajárhoz, mert a kormányok emelik az üzemanyag árakat. tegyük fel hogy ausztráliába nem emelkedne, és mondjuk olcsobb lenne a végén ott az olaj, mint az araboknál. akkor tőletek vásárolná mindenki, és a végén nem maradna nektek. muszály felemelni, hogy az emberek kevesebbet tankoljanak. nézd meg pl. az usa megakarja nyitni a stratégiai olajkészletét, hogy ne emelkedjen náluk az olaj ára náluk...

#16151 vendeg

2011-03-07 21:09:10
az olaj ára érdekes történet de a felkelőkhöz nem sok köze van, azt inkább mesterségesen pumpálják fel, hogy több hasznot termeljenek a kormányok meg vígan asszisztálnak mert a rárakott adóteher duplán növekszik tehát elkendőzhetik a bla****ságukat. Itt, Ausztráliában saját forrásból látják el a piacot olajjal és mégis emelkedik az olaj ára. Miért? Mondjuk az is hülye volt aki magácégeknek adta át a bányászat jogát...

#16150 feketeyamaha

2011-03-07 17:38:57
ép ma reggel olvastam, hogy egy angol olajipari szember azt mondta, hogy az üzemanyag ára elérheti nemsokára a mostani ár 2X ét. tehát a 800ft is. de ha tovább fajulnak a dolgok, és a felkelők, a kutakat, vezetékeket is. szaboltálják, akkor még az 1.200ft-os üzemanyag ár is lehet. ezeket az akksis járműveket, már előbb kellett volna "kitalálni".

#16149 lazzloid

2011-03-07 12:42:16
Igen ilyen benzináraknál teljesen jogos alternatíva. Mondjuk egy új aksi árára kíváncsi lennék. Nem elhanyagolható tényező..

#16147 nitrobi

2011-03-07 10:32:16
Ha a benzinárakat nézzük, és azt veszem, hogy soha többet nem kell tankolom elgondolkodtató. De az is, hogy a 40km nem olyan sok főleg ha este világit a fényszoró akkor gondolom mégkevesebb. Ez jó irány egy kicsit fejlődjön még az aksi mind méretileg mind hatótávilag. Azért egy ekkora aksival a kezemben sétálgatni az irodában :(

#16143 morini

2011-03-04 21:39:28
52000km vagy mennyi idő? 3-4év? Mennyi az új aksi ára?

#16138 triple

2011-03-04 16:03:57
Ha egy kicsivel tobbet tudna gurulni egy toltessel akkor en azonnal beneveznek :-).

A Bemutató Rovat Hírei

Kawasaki Ninja H2 SX és SX SE

Csúcskategóriás túramotor a világ leggyorsabb sportmotorjának alapjaira építve

GIVI Borse GRT709 Canyon és GIVI RM02

Soft táskarendszer bármilyen motorhoz és konzolos sárvédő a túrázás szerelmeseinek

NOLAN N100-5

Rengeteg fejlesztés és magas minőség jellemzi az új nyítható verziót

MIVV a Honda X-ADV számára

Három különböző típust kínál a kipufogó specialista
Hirdetés

Hirdetés

Kapcsolódó termékek: