Motorinfo.hu - Motoros hírportál

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Csatlakozz közösségünkhöz és légy naprakész!

11°C°/22°

Suzuki SV650 Rally

Szerző: aem
2016-07-26 00:00:00
Még nyár elején, az osakai motorkiállításon állt egy érdekes koncepciót megelevenítő SV650...
Hirdetés

Ismét egy gyári koncepciómotor miatt kezdünk képzelgésbe. Az idei, 32. Osaka Motorcycle Show Suzuki-standján állt ez a motor, az SV650 Rally Concept. Igazából egy csontszéria SV-ről van szó, amit a ma oly' divatos café racer trend mentén kissé megbolondítottak néhány jól eltalált alkatrésszel.

A Suzuki szerint a Rally Concept az 1970-es évek aszfaltralijain résztvevő, nagy kiegészítő fényszórókkal felszerelt versenyautók stílusát kívánja felkarolni és két kerékre átültetni - de szerintünk az idén év végén bemutatkozó félidomos SV650S előfutáraként is lehet rá tekinteni.

Ahogy azt nemrég, tesztünkben ecseteltük, a 2016-os SV650 - a korábbi kiadásokkal ellentétben - már csak csupasz, nagykormányos változatban készül, a régi, fejidomos és csutkakormányos SV650S már a kis V2 Gladius-korában eltűnt. Viszont ezzel rés is keletkezett a kínálatban, szóval ha jövőbelátó üveggömbünk nem hazudik, akkor a Rally Concept az idén év végén bemutatásra kerülő idomos SV-t hivatott felvezetni tudatalattinkba.

A Rally Concept három alkatrész köré építi fel saját magát. Leginkább szembetűnő a kis retró, a kormánnyal együtt forduló fejidom, amely mellé - raliautós stílusban, ugye - felszereltek két ködlámpát, és igazából ez utóbbiakkal nyerték el a helyet jelen hasábokon is: állati jól néznek ki a kiegészítő fényszórók! Miért nem látunk több ilyet, rendes, utcai motorokon? Miért csak a böszmeteg túraendurók érdemlik ki, hogy ködlámpásak legyenek?

A fejidomot egy, a váz oldalára felszerelt idom hosszabbítja meg hátrafelé, mintha egy rendes, nagy fejidom lenne az SV-n, és ugyanígy hátul is: az egyedi, varrással barázdált vezetőülés mögött szintén egy takaróidom próbál sportosságot sugallni.

Ami viszont ezeknél sokkal fontosabb, az a Rally Concept kormánya és a kipufogója. Előbbi a már említett café racerséget erősíti, hiszen keskeny, csutka és sportos, utóbbi pedig akár előfutára is lehet az SV650S - ha egyáltalán lesz ilyen modell - kipufogómegoldásának: talán lesznek olyan bátrak a Suzukinál, és tényleg nem csak egy idomot tesznek az SV-re, de némileg a mechanikán is változtatnak, csak a miheztartás végett.

A pontot az i-re pedig a fényezés teszi fel. Alig észrevehető finomságok, de sokat számítanak például a feketére eloxált lábtartók és villahidak, illetve a fehér kerekek, no meg a szintén retró stílusú, úgymond botegyszerűségű de éppen emiatt annyira jól eltalált, kvázi lemezből kalapált első sárvédő.

Hogy a Rally Concept csak egy, az osakai érdeklődőknek szánt csemege, vagy netán tényleg a 2017-es SV650S előfutára-e, az legkésőbb az őszi, európai motorkiállításokon kiderül...

Suzuki SV650 Rally Concept
  • Suzuki SV650 Rally Concept
  • Suzuki SV650 Rally Concept
  • Suzuki SV650 Rally Concept
  • Suzuki SV650 Rally Concept
  • Suzuki SV650 Rally Concept
  • Suzuki SV650 Rally Concept
  • Suzuki SV650 Rally Concept
  • Suzuki SV650 Rally Concept

Hirdetés

Címkék:

koncepció, suzuki, suzuki sv650

Szólj hozzá!

Mielőtt hozzászólnál, kérjük ezt olvasd el.

A Bemutató Rovat Hírei

Sw-Motech 2017 - kiegészítő kinálat modellekre bontva

A kiegészítő specialista rengeteg modellt öltöztetett fel az idén túrázáshoz

Scramber-tracker Ducati Panigale alapokra

Naughty Quadro by Alexey Afanasyev

MV Agusta F4 LH44

Lewis bemutatt új motorját ami akár meg is lehet venni. Igaz csak korlátozott számban.
Hirdetés

Hirdetés

Kapcsolódó termékek: