Motorinfo.hu - Motoros hírportál

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Csatlakozz közösségünkhöz és légy naprakész!

C°/

Compasso d'Oro design díj a Ducati 1199 Panigalénak

Szerző: aem
2014-05-30 00:00:00
A Compasso d'Oro a legnagyobb presztízzsel bíró design díj Olaszországban. Háromévente jutalmazzák vele az indusztriális design legjobbját, idén a Ducati 1199 Panigalét.
Hirdetés

A Compasso d'Oro (Arany Iránytű) díj idén a huszonharmadik alkalommal került átadásra. Három év alatt rengeteg érdeklődésre számot tartó alkotás gyűlik össze, vagyis a bíráknak nincs könnyű dolguk. Idén 270 pályázat jutott be a finisbe, melyek közül a Ducati alkotása bizonyult a legjobbnak.

A szakértő bírói gárda a leginkább kiemelkedő és elismerésre méltó terméket keresi, amit ezúttal a Panigale 1199-ben talált meg. Az indoklás szerint a Ducati „úgy ültette át a versenyteljesítményt egy elegáns tömegcikkbe, hogy közben megőrizte benne a cég hagyományait is”.

Ducati 1199 Panigale

A Ducati 1199 Panigale az első motorkerékpár, amit ezzel a megtisztelő címmel jutalmaznak, és bekerülhet a Compasso d'Oro Kollekcióba. A díj több mint hatvan évre visszanyúló története során háromszáznál is több terméket választott be a gyűjteménybe, de motorkerékpár ezidáig nem volt közöttük.

A gyűjteményt az Olasz Kulturális Örökség Minisztériuma is a „kivételes művészi és történelmi érdekességek” között tartja számon.

Ducati 1199 Panigale

A Ducati 1199 Panigale a 1198 utódmodellje. 1198 köbcentis Desmosedici L-kéthengeres blokk hajtja, ami 195 LE teljesítmény és 132 Nm nyomaték leadására képes. A Ducatitól nem megszokott módon a 1199 Panigale nedves kuplungot kapott, alumínium monocoque vázat, tízküllős kerekeket, Marzocchi teleszkópokkat és Sachs rugóstagot. Az S és R változatok háromküllős kerekekkel és Öhlins teleszkóppal és rugóstaggal vannak szerelve, a száraz tömegük is mindössze 166,5 kg.

A Compasso d'Oro a világ legrégebbi és legbefolyásosabb design díja, 1954-ben alapították az olasz tervezésű termékek értékének és minőségének elismerésére.

A Compasso d'Oro nem az egyetlen design elismerés, amit a Panigale kapott. 2013-ban a Red Dot Awarddal is kitüntették.


Hirdetés

Címkék:

design, ducati 1199 panigale

Kapcsolódó cikkek

Biaggi vitte haza a Panigale Sennát
Magazin 2014-05-21

Biaggi vitte haza a Panigale Sennát

Max Biaggi ajánlotta a legtöbbet egy jótékonysági árverésen Monacóban a Ducati Panigale S Sennáért, ami az épp 20 éve elhunyt autóversenyző tiszteletére készült. A pénzt az Ayrton Senna nevét viselő, gyermekeket segítő alapítvány kapja Sao Paolóban.
Ducati 1199 Panigale R Superleggera: az első stúdióképek
Bemutató 2013-10-21

Ducati 1199 Panigale R Superleggera: az első stúdióképek

Nagyon komolyan fest a Panigale Superleggera az első stúdióképeken. Álommotor luxuskivitelben: 205 LE pályán, 166 kg menetkészen.
Red Dot díjat nyert az Akrapovic
Magazin 2014-04-07

Red Dot díjat nyert az Akrapovic

A Ducati 1199 Panigale kipufogórendszere elhozta a Best of the Best Red Dot Award kitüntetést.

Szólj hozzá!

Mielőtt hozzászólnál, kérjük ezt olvasd el.

A Magazin Rovat Hírei

Hány ember tud egyszerre utazni egy motoron?

Tippelj de bátran mert annyit megsúgunk, hogy Indiában történt a kísérlet

BlackFriday - Motoroázis

Rengeteg márka és még több kedvezmény, csak november 24-én.

Megjelent az SW-Motech katalógusa ( 2018 )

Érdemes télen bogarászni és felkészülni a jövő évi utazásokra

Valencia – lányok

A MotoGp egy másik napos oldala
Hirdetés

Hirdetés

Kapcsolódó termékek: