Motorinfo.hu - Motoros hírportál

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Csatlakozz közösségünkhöz és légy naprakész!

C°/10°

Két változatban érkezik a 2015 Yamaha YZF-R1

Szerző: aem
2014-07-22 00:00:00
Az R1 következő generációját Ausztráliában kapták lencsevégre tesztelés közben.
Hirdetés

2009-ben jelent meg a Yamaha sportmotorja, az YZF-R1 legutóbbi változata, nem számítva a néhány évvel későbbi apróbb módosításokat. Az új modellt Sydney-ben, az Eastern Creek International Speedway-en fotózta le az Australian Motorcycle News.

Az a hír járja, az új R1-ből két változat készül, az egyik egy normál utcai verzió, a másik egy kihegyezett változat a verseny-homologizáció kedvéért, hasonlóan a Ducati 1199 Panigale S-hez és a BMW HP4-hez.

A hírek szerint a Yamaha a soros, négyhengeres blokkra épít, aminek teljesítménye a „komoly” változatban 233 LE lesz. Ez a szám meglehetősen impresszív, és talán a valóságtól sem teljesen elrugaszkodott, ha figyelembe vesszük, hogy az iwatai gyártó visszatérni tervez a Superbike Világbajnokságba, és az új szabályok értelmében a gyártók kötelesek lesznek megnövelt teljesítményű modelljeiket is homologizálni, a blokkmódosítás lehetőségei pedig erősen korlátozottak lesznek. Ez azt jelenti, hogy a hegyes változatból is el kell adniuk egy bizonyos mennyiséget ahhoz, hogy azt versenyzésre használhassák, ami jó hír azoknak az utcai motorosoknak, akik gyakorlatilag verseny-szintű motorral vágynak közúton közlekedni. Ennek tudatában biztosra vehető, hogy az új R1-ben benne lesz minden földi jó felfüggesztés, fékek, kipufogórendszer és kerekek tekintetében.

2015 Yamaha YZF-R1 spy

Az utcai változatot illetően sincs okunk aggodalomra, a szerényebb gép 200 lóerős teljesítménye is igen szép, és kipörgésgátlót és elektronikusan állítható futóművet az is kap. Az utcai változaton jelenik meg a Yamahák között először a DTC kuplung.
A megjelenést illetően a kissé homályos képek alapján úgy tűnik, az új R1 az R6-tól vette az inspirációt, de a további részletekre még várnunk kell.

A Yamaha YZF-R1 fontos lépés a Yamaha számára, hisz a kategóriában az utóbbi években riválisai igencsak megerősödtek, főleg a Kawasaki Ninja ZX-10R, épp itt lenne az ideje, hogy a Yamaha visszavágjon.

A hivatalos bemutatkozás az őszi kiállítások valamelyikén, az EICMA-n vagy az INTERMOT-on várható. Alig várjuk!


Hirdetés

Címkék:

kémfotó, yamaha, yamaha yzf-r1

Szólj hozzá!

Mielőtt hozzászólnál, kérjük ezt olvasd el.

A Magazin Rovat Hírei

Eladó egy 1989 Rc30 

Ritkán lehet látni ebből a korosztályból 0 kilométeres motort

X-Bike Karácsony

Kedvezmények több márkára

Olaszországban tervezel túrát a jövőben? Ezt olvasd el mindenképpen!

Szabályszegések büntetési tételei változtak drasztikusan

Dougie Lampkin vidámparkozik

Ismét egy jól összerakott trial videó a volt bajnoktól
Hirdetés

Hirdetés