Motorinfo.hu - Motoros hírportál

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Csatlakozz közösségünkhöz és légy naprakész!

C°/

Az új Bosch ECU az okostelefonoddal kommunikál

Szerző: aem
2014-10-16 00:00:00
Az új egység ötödakkora, mint a korábbi, segítségével a tulajdonos távirányítással kontrollálhatja motorja üzemanyag-ellátását.
Hirdetés

Új motorkerékpár ECU-t (elektronikus vezérlő egység) készül kiadni a Bosch, ami a motoros okostelefonjával kommunikál Bluetooth-on vagy egy kommunikációs egységen keresztül.

A telefonon leolvasható és tárolható egy sor fontos információ, például a legközelebbi szerviz esedékessége, üzemanyag-fogyasztás, dőlésszög, sebesség, megtett távolság.

A Bosch szerint a rendszer távirányítható immobiliserként is működik. Mivel az üzemanyag-ellátás csak a tulajdonos telefonjával aktiválható, megakadályozható, hogy saját lábán ellopják a motort.

új Bosch ECU

Balra a régi, jobb oldalon az új egység

Az új egység a jelenlegi, autós technológiára épülő, jelenleg a 125-ös KTM Duke-ban használt méretének ötöde. Kicsi, olcsó, ellenálló és sokoldalú, a német gyártó ezzel szeretné a fejlődő piacok gyártóit a karburátorról a kedvezőbb fogyasztást biztosító injektorra való áttérésre ösztönözni.

Az új ECU a beszerelést és beállítást követően együtt használható a motor többi Bosch elektronikus segédberendezésével. A gyártó szerint az egység a üzemanyagot illetően is egyénileg beállítható, ha valaki benzin helyett etanollal szeretné működtetni a motorját, az is lehetséges.

Jelenleg indiai és nemzetközi gyártókkal tárgyal a gyártó, az új egység várhatóan 2015 végén kerül gyártásba.

Forrás: visordown.com


Hirdetés

Címkék:

bosch, ecu

Szólj hozzá!

Mielőtt hozzászólnál, kérjük ezt olvasd el.

A Magazin Rovat Hírei

Feltámadhat a Kawasaki Z1 900

1972-ben felborult tőle a motorospiac és most újra hódítani készül

Csődgondnokság alá került a Touratech

Dán lapértesülések szerint a német gyártó sajtóközleményben tudatta, hogy fizetésképtelen

Talmácsi Gábor a BMW Motorrad Magyarország Márkanagykövete

Talmácsi Gábor gyorsaságimotor-versenyző a 2007-es MotoGP 125 cm3-es kategóriájának világbajnoka idén egy vadonatúj BMW G 310 R motorkerékpárt használ.

Elhunyt Ángel Nieto

Ismét elvesztettünk egy bajnokot
Hirdetés

Hirdetés

Kapcsolódó termékek: