Motorinfo.hu - Motoros hírportál

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Csatlakozz közösségünkhöz és légy naprakész!

C°/16°

Guy Martiné Nagy-Britannia leggyorsabb autója, egy veterán Volvo

Szerző: aem
2014-10-16 00:00:00
Első pillantásra meglepő lehet a Man szigeti TT és a North West 200 kikerülhetetlen alakjának verdája, az 1967-es Volvo azonban Martin szerint Nagy-Britannia leggyorsabb autója.
Hirdetés

„Bár úgy néz ki, mint egy közönséges Volvo, szerintem ez a leggyorsabb autó Nagy-Britanniában, gyorsabb, mint bármilyen Ferrari, Porsche vagy Bugatti. Egyszerűen tökéletes, a legjobban megépített, legszebben összerakott autó a világon" - mondja Martin 1967-es Volvo Amazonjáról, ami három másodperc alatt van százon, a végsebessége pedig 330 km/h.

A 32 éves brit országúti versenyző és teherautó-szerelő a The Sunday Times-nak mesélte el, hogyan jutott hozzá szürke Volvo Amazonjához Svédországban, miután látott róla egy fotót. Első pillantásra megkedvelte az „anti-szuperautót", ami 2,8 literes, turbós motorja ellenére külsőre eléggé lomhának tűnik, és hiányzik belőle mindenféle magamutogatás.

„Nem csak a blokkon változtattam, az egész autót átalakítottuk. Nagyon komoly lett. Mikor beszállok, minden alkalommal bizseregni kezdek, te is ugyanezt éreznéd benne" - meséli a büszke tulajdonos. Az Amazon piros versenyüléseket kapott és új műszerfalat, ami egy Volvo P1800-ról érkezett.

„Egyszer a piros lámpánál álltam, mikor egy tuningolt Mitsubishi Evo beállt mellém, és óvatosan felpörgette a motorját. Csak nevettem. Ez az autó olyan, mintha egy késelésben egy AK-47-essel állnál ki – nincs mit bizonygatnod. Egy M3-as BMW áráért hátrahagy mindent az úton, ráadásul nem veszít az értékéből azzal, hogy kimegy a divatból. És ami még fontosabb: nem jön szembe még egy ilyen sehol a világon."

Guy Martin Volvo Amazon 1967

Martin azt mondja, csak két autója van, a Volvo, amit különleges alkalmakkor használ, és egy Ford Transit, amivel nap mint nap közlekedik.

Az idei Man szigeti TT-n többek között egy második helyet gyűjtött be a Superbike, és egy harmadikat a Senior kategóriában. Nagyon népszerű figura, a versenyzés mellett Nagy-Britanniában tévéműsorokat is vezet.

Fotó: facebook.com/GuyMartinRacing


Hirdetés

Címkék:

guy martin

Szólj hozzá!

Mielőtt hozzászólnál, kérjük ezt olvasd el.

A Magazin Rovat Hírei

Eladó egy 1989 Rc30 

Ritkán lehet látni ebből a korosztályból 0 kilométeres motort

X-Bike Karácsony

Kedvezmények több márkára

Olaszországban tervezel túrát a jövőben? Ezt olvasd el mindenképpen!

Szabályszegések büntetési tételei változtak drasztikusan

Dougie Lampkin vidámparkozik

Ismét egy jól összerakott trial videó a volt bajnoktól
Hirdetés

Hirdetés

Kapcsolódó termékek: