Motorinfo.hu - Motoros hírportál

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Csatlakozz közösségünkhöz és légy naprakész!

16°C°/28°

Most már tudjuk: 119 nap és 21 óra kell a föld megkerüléséhez motoron

Szerző: aem
2016-07-13 00:00:00
A svéd Urs „Grizzly” Pedraita rekord idő alatt motorozta körbe a földet Victory cruiserén.
Hirdetés

A svéd motoros Victory Cross Country Tour motorjával 119 nap és 21 óra tette meg a 76 267 kilométeres távot, vagyis kerülte meg a földet. Ebből valójában 72 napot és 13 órát töltött a nyeregben, a maradék időt alvás, vagy a kontinensek közötti hajókázás és repülés vitte el.

Urs „Grizzly" Pedraita meglepő módon nem egy, a szalonból kitolva is szinte menetkész BMW R1200GS-t választott a feladathoz, hanem egy számunkra mérsékelt vonzerővel bíró Victory cruisert. A motor blokkját felszerelték mindenféle fizikai védelemmel, kényelmesebb ülést és háttámlát kapott, egy egész falusi postásstábot megszégyenítő méretű táskákat, csomagrögzítő hálókat, több GPS berendezést és a legjobb gumikat. És lám, Urs és alatta a Victory probléma nélkül lecsavarták a földkörüli tripet.

Urs „Grizzly” Pedraita fölkörüli motoros túra Victory

A kaland március 11-én indult Daytonából, az út első szakaszára több tucat Victory tulajdonos is elkísérte a svéd motorost. Panama városába 6 nap és 14 óra alatt érkezett meg, ahonnan lement Dél-Amerika legdélebbi pontjáig, majd vissza Chilébe. Onnan Ausztráliába repült, a Sydney-Perth táv után Afrika következett, itt 12 084 kilométert tett meg Fokvárostól Kairóig 13 nap és 23 óra alatt.

Hajóval kelt át a Földközi-tengeren, majd Gibraltár következett, aztán irány Oroszország, Dél-Korea, Thaiföld, Malájzia. Kuala Lumpurban repülőre szállt, ami Alaszkában ért földet, hogy aztán az utolsó 11 094 kilométert vissza Daytonáig 9 nap alatt tegye meg, ahol a családja, barátai és rajongói várták.

Ez elég jó kaland lehetett. Urs, innen is legmélyebb tiszteletünk!

Urs „Grizzly” Pedraita fölkörüli motoros túra Victory

Urs „Grizzly” Pedraita fölkörüli motoros túra Victory

Urs „Grizzly” Pedraita fölkörüli motoros túra Victory


Hirdetés

Címkék:

motoros túra, victory

Szólj hozzá!

Mielőtt hozzászólnál, kérjük ezt olvasd el.

A Magazin Rovat Hírei

Hamarosan rajtol a Honda Adventure Roads első túrája

Negyven szerencsés pilóta vághat neki élete utazásának. Kövesd élőben a történéseket!

Jön a tizenhetedik BMW Motorrad Days

A három napon át tartó nagyszabású találkozó idén július 7-9. között várja a motorkerékpárok rajongóit a bajorországi Garmisch-Partenkirchenben.

Mit ér a motorversenyző, ha magyar?

Lesz-e még egy világbajnokunk? Hol tart most a magyar motorsport? Ki lehet-e törni a hazai közegből? Megannyi kérdés vetődik fel...

10 dolog, amit a gyári szerződésekről tudni kell

Kívülről irigyeljük őket, de vajon akkor is akarnánk az életüket, ha ismernénk a részleteket?
Hirdetés

Hirdetés

Kapcsolódó termékek: