Motorinfo.hu - Motoros hírportál

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Csatlakozz közösségünkhöz és légy naprakész!

C°/18°

Segédmotorra rendszám?

Szerző: triple
2017-01-11 00:00:00
Már évek óta hallunk a tervezetről, most megint előtérbe került.
Hirdetés

A fejlesztési tárca viszont közlekedésbiztonsági okokból indokoltnak tartja a segédmotoros kerékpárok rendszámosítását – közölte a Világgazdasággal a minisztérium.

Megközelítőleg 600.000 járművel számolnak ami segédmotor kategóriában található. A járművek többsége 10 évnél idősebb igy egy rendszámosítás irreálisan magas lenne a járművek értékehez képest. A bevezetéshez így valószínűleg jogszabály-módosításokra és egy egyszerűsített, költségkímélő eljárásrend bevezetésére lenne szükség. 

Legalább annyi indok szól ellene mint mellette motoros szempontból. A segédmotorok maximális sebbessége 45 km/h, aki motorozik az tudja, hogy ezzel a tempóval egy forgalmasabb útszakaszon szinte életveszélyes közlekedni. A gyorsabb segédmotorokat viszont innentől lehetne büntetni. Ahogy a járdára való felállástól kezdve sok minden mást is.

Viszont nehezebb lenne őket eltulajdnonítani és valoszínűleg a másodlagos piac is tisztább lenne. Jeleneleg egy papirfecnivel lehet venni egy motort amire bármilyen adatot irhatunk. Szinte soha semmilyen szinten nem ellenőrzik az adatok valóság tartalmát.

A rendőröknek nehezebb lenne kiszúrni a engedély nélkül robogozókat akik 100 vagy a feletti köbcentiméterrel motoroznak rendszám nélkül. 

Külön érdekessége lenne a bevezetésnek, hogy régi motorok pairjait milyen modón lehetne hivatalossá tenni egy vizsgához. Kinek van már meg a családi Simson papirja?

Persze lehet, hogy csupán egy tervezetről van szó és elvetik de az bizonyos, hogy az Európai elvekkel összhangban kell történnie a szabályozásnak.


Hirdetés

Címkék:

segédmotor rendszám

Szólj hozzá!

Mielőtt hozzászólnál, kérjük ezt olvasd el.

A Magazin Rovat Hírei

3,410.2 km egy nap alatt!

Megdöntötték a 24 órás motorral megtett legnagyobb távolság rekordját.

Hogyan ne ugrassunk!

Kész csoda, hogy életben maradt

Csúcsra tört az Africa Twin

Egy öttagú motoroscsapat egészen 5965 méterig jutott fel

Ducati Riding Experience 2017

Májustól indul újra a Ducati suli és egyből három különböző kategóriában
Hirdetés

Hirdetés

Kapcsolódó termékek: