Motorinfo.hu - Motoros hírportál

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Csatlakozz közösségünkhöz és légy naprakész!

20°C°/36°

V4 a Panigale-ba?

Szerző: triple
2017-01-23 00:00:00
Olasz újságírok lettek figyelmesek egy mondatra amit a Ducati vezérigazgatója mondott.
Hirdetés

A V2-es Panigale a világ talán legszebb sportmotorja és erő hiányában sem szenved. Azonab a fejlődés nem áll meg és ki nem szeretne egy erősebb és gyorsabb V4-es verzióval száguldozni. Ezen felül ha sikerül jól eltalálni az erőforrás átemelését nagy mértékben nőhet a Ducati részvétel a kissebb versenyeken is.

De mit is mondott pontosan Claudio Domenicali  azon a prezentáción ahol bemutatta az idei év egyik legütösebb GP csapatát? " Van egy nagyon megbízható motor ami nagyon könnyű, kompakt és tele van érdekes technológiával. Azt tervezzük, hogy bevezetjük a fogyasztók világába mert ez egy mérnöki remekmű."

Panigale V4?
  • Panigale V4?
  • Panigale V4?
  • Panigale V4?
  • Panigale V4?
  • Panigale V4?
  • Panigale V4?
  • Panigale V4?
  • Panigale V4?

Persze ez pontosan mit jelent nem tudni mert 2015-ben Domenicalli kerek perec kijeltette, hogy nem lesz a Panigale motorterében V4-es erőforrás. Az újságírok további kérdéseire azt felelte, hogy elképzelhető Desmosedici RR modell bevezetése a teetősebb vásárlói kör számára akik akár pályán is használhatnák. Bár elmondta, hogy totalis forradalom lenne ha Panigale is megkapná az erőforrsát nem hiszi, hogy a termék összhangban lenne a Ducati palettájával.

Vagyis minden motornak kell, hogy legyen csúcsmodellje. Jelen esetben a kéthengeres generáció utcai csúcsa a Panigale. Ha azt 4 hengerre cserélik mi lesz az 1000 kéthengeressel. Ha elveszik tőle a csúcs kifejezeést mellé készítenek egy V4 modellt akkor a Panigale elértéktelenedik a konkurens új verzióval szemben.

Ettől mi mégis úgy gondoljuk, hogy csak idő kérdése és a Pannigale-nak kell majd a vérfrissités erőforrás terén is. Lóerőben most sincs hiány és a design már végtelenűl ki van csiszolva. Tehát ha a Ducati újra robbantani akar akkor pár éven belül bizony lépnie kell, hogy egy jó ideig megint a közzéppontban legyen csúcs utcai sport modell.

Hirdetés

Szólj hozzá!

Mielőtt hozzászólnál, kérjük ezt olvasd el.

A Magazin Rovat Hírei

Ducati 1299 R Final Edition

Isten veled Panigale! Isten hozott Desmodromic!

BMW Motorrad Spezial

Gyárilag elérhető különleges dizájn-, teljesítménynövelő- és exkluzív opciók

Magyar kutató nyert egy rangos brit közgazdasági díjat

A téma számunkra is érdekes : hogyan fizethetnénk jobb, biztonságosabb és megbízhatóbb úthálózatért úgy, hogy az a közlekedők számára fair, a gazdaságnak és a környezetnek pedig kedvező legyen.

Életed legjobb motorozása lehetne

Mi kell egy igazán jó motorozáshoz? Üres hegyi szerpentin és egy jól felkészített motor. Chris Fillmornak mind ez összejött egy új csúccsal együtt
Hirdetés

Hirdetés

Kapcsolódó termékek: