Motorinfo.hu - Motoros hírportál

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Csatlakozz közösségünkhöz és légy naprakész!

C°/11°

3,410.2 km egy nap alatt!

Szerző: triple
2017-03-21 00:00:00
Megdöntötték a 24 órás motorral megtett legnagyobb távolság rekordját.
Hirdetés

Akik túráznak azok tudják, hogy 1500-2000 km még megtehető ha az útvonal nagy mértékben tiszta szakaszokból áll, így pélául autópálya szakaszokból. Carl Reese azonban kicsit túl nyúlt ezen a  számon és megdöntötte Matthew McKelvey 2014 -es rekordját ami 3256,5 km volt. 

A rekorder egy BMW K1600GT-vel tette meg a távot amin valamiért egyáltalán nem lepödünk meg. Kényelmes, gyors és megbízható túramotor, igazi jó választás erre a feladatra.

 Távolsági rekord motorral

A sikeres kisérlet Texas államban zajlott, Reese átlagsebbesége 148 km/h óra míg legnagyobb sebessége 226,9 km/h volt a mért időszakban. Ez azért fontos mert nem teljes 24 órát alatt teljesült a táv. Az eltelt idő 22 óra és 52 perc . Ha teljes időre vetitjük akkor 141,9 km / h volt átlagsebbesség.

 Távolsági rekord motorral

A megállás oka a gumik kopása volt így a maradék 1.18 perc már pihenéssel telt. A motoron Continental gumikat használtak és bár lehet gyors kopásnak tünik a 3410,2 km megtett kilométer után, azért ne felejtsük, hogy 22 órán át mentek a gumik üzemi hömérsékleten folyamatosan kihülés nélkül és végig komoly tempóban ráadásul egy nagyon meleg környezetben.

A BMW egyébként egy teljesen átlagos modellnek felelt meg, csupán egy plussz 8 literes tankot szereltek fel rá és egy nagyobb akkumulátor csomagot amivel egy sor Clearwater fénynek adtak tápot az éjszakai vezetéshez. A tunning a két kerék cseréjében ki is merült, oda szénszálas BST felnik kerültek.

Tehát ha valaki szeretné megdönteni a csúcsot hazánkból csak le kell ugrani Portugáliába, igaz azt egy nap alatt teljesítve :)


Hirdetés

Szólj hozzá!

Mielőtt hozzászólnál, kérjük ezt olvasd el.

A Magazin Rovat Hírei

Soha ne parkolj az útba

Sokszor elmondtuk, hogy fontos megnézni hol parkolunk le mert könnyen útban lehetünk másoknak.

Elrepült egy motoros az autópályán

Atlantában egy gázszivárgás miatt nyilt meg az útszakasz.

Kumpan elektromos robogó tesztvezetés

Szeretettel várunk Benneteket a Föld napján, április 22-én szombaton 10:00-tól, a West End City Center főbejáratánál, illetve tetőteraszán!

BMW R 1200 GS xDrive hybrid

Összkerék hajtású lehet a GS és e-Drive rendszert integrálhatnak az első kerékagyba.
Hirdetés

Hirdetés

Kapcsolódó termékek: