Motorinfo.hu - Motoros hírportál

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Csatlakozz közösségünkhöz és légy naprakész!

C°/11°

3,410.2 km egy nap alatt!

Szerző: triple
2017-03-21 00:00:00
Megdöntötték a 24 órás motorral megtett legnagyobb távolság rekordját.
Hirdetés

Akik túráznak azok tudják, hogy 1500-2000 km még megtehető ha az útvonal nagy mértékben tiszta szakaszokból áll, így pélául autópálya szakaszokból. Carl Reese azonban kicsit túl nyúlt ezen a  számon és megdöntötte Matthew McKelvey 2014 -es rekordját ami 3256,5 km volt. 

A rekorder egy BMW K1600GT-vel tette meg a távot amin valamiért egyáltalán nem lepödünk meg. Kényelmes, gyors és megbízható túramotor, igazi jó választás erre a feladatra.

 Távolsági rekord motorral

A sikeres kisérlet Texas államban zajlott, Reese átlagsebbesége 148 km/h óra míg legnagyobb sebessége 226,9 km/h volt a mért időszakban. Ez azért fontos mert nem teljes 24 órát alatt teljesült a táv. Az eltelt idő 22 óra és 52 perc . Ha teljes időre vetitjük akkor 141,9 km / h volt átlagsebbesség.

 Távolsági rekord motorral

A megállás oka a gumik kopása volt így a maradék 1.18 perc már pihenéssel telt. A motoron Continental gumikat használtak és bár lehet gyors kopásnak tünik a 3410,2 km megtett kilométer után, azért ne felejtsük, hogy 22 órán át mentek a gumik üzemi hömérsékleten folyamatosan kihülés nélkül és végig komoly tempóban ráadásul egy nagyon meleg környezetben.

A BMW egyébként egy teljesen átlagos modellnek felelt meg, csupán egy plussz 8 literes tankot szereltek fel rá és egy nagyobb akkumulátor csomagot amivel egy sor Clearwater fénynek adtak tápot az éjszakai vezetéshez. A tunning a két kerék cseréjében ki is merült, oda szénszálas BST felnik kerültek.

Tehát ha valaki szeretné megdönteni a csúcsot hazánkból csak le kell ugrani Portugáliába, igaz azt egy nap alatt teljesítve :)


Hirdetés

Szólj hozzá!

Mielőtt hozzászólnál, kérjük ezt olvasd el.

A Magazin Rovat Hírei

Hány ember tud egyszerre utazni egy motoron?

Tippelj de bátran mert annyit megsúgunk, hogy Indiában történt a kísérlet

BlackFriday - Motoroázis

Rengeteg márka és még több kedvezmény, csak november 24-én.

Megjelent az SW-Motech katalógusa ( 2018 )

Érdemes télen bogarászni és felkészülni a jövő évi utazásokra

Valencia – lányok

A MotoGp egy másik napos oldala
Hirdetés

Hirdetés

Kapcsolódó termékek: