Motorinfo.hu - Motoros hírportál

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Csatlakozz közösségünkhöz és légy naprakész!

C°/18°

3,410.2 km egy nap alatt!

Szerző: triple
2017-03-21 00:00:00
Megdöntötték a 24 órás motorral megtett legnagyobb távolság rekordját.
Hirdetés

Akik túráznak azok tudják, hogy 1500-2000 km még megtehető ha az útvonal nagy mértékben tiszta szakaszokból áll, így pélául autópálya szakaszokból. Carl Reese azonban kicsit túl nyúlt ezen a  számon és megdöntötte Matthew McKelvey 2014 -es rekordját ami 3256,5 km volt. 

A rekorder egy BMW K1600GT-vel tette meg a távot amin valamiért egyáltalán nem lepödünk meg. Kényelmes, gyors és megbízható túramotor, igazi jó választás erre a feladatra.

 Távolsági rekord motorral

A sikeres kisérlet Texas államban zajlott, Reese átlagsebbesége 148 km/h óra míg legnagyobb sebessége 226,9 km/h volt a mért időszakban. Ez azért fontos mert nem teljes 24 órát alatt teljesült a táv. Az eltelt idő 22 óra és 52 perc . Ha teljes időre vetitjük akkor 141,9 km / h volt átlagsebbesség.

 Távolsági rekord motorral

A megállás oka a gumik kopása volt így a maradék 1.18 perc már pihenéssel telt. A motoron Continental gumikat használtak és bár lehet gyors kopásnak tünik a 3410,2 km megtett kilométer után, azért ne felejtsük, hogy 22 órán át mentek a gumik üzemi hömérsékleten folyamatosan kihülés nélkül és végig komoly tempóban ráadásul egy nagyon meleg környezetben.

A BMW egyébként egy teljesen átlagos modellnek felelt meg, csupán egy plussz 8 literes tankot szereltek fel rá és egy nagyobb akkumulátor csomagot amivel egy sor Clearwater fénynek adtak tápot az éjszakai vezetéshez. A tunning a két kerék cseréjében ki is merült, oda szénszálas BST felnik kerültek.

Tehát ha valaki szeretné megdönteni a csúcsot hazánkból csak le kell ugrani Portugáliába, igaz azt egy nap alatt teljesítve :)


Hirdetés

Szólj hozzá!

Mielőtt hozzászólnál, kérjük ezt olvasd el.

A Magazin Rovat Hírei

Hogyan ne ugrassunk!

Kész csoda, hogy életben maradt

Csúcsra tört az Africa Twin

Egy öttagú motoroscsapat egészen 5965 méterig jutott fel

Ducati Riding Experience 2017

Májustól indul újra a Ducati suli és egyből három különböző kategóriában

Björn segít

Hogyan ápoljuk táskánkat? Itt a válasz
Hirdetés

Hirdetés

Kapcsolódó termékek: