Motorinfo.hu - Motoros hírportál

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Csatlakozz közösségünkhöz és légy naprakész!

C°/21°

Közterület-felügyelők bírságolása

Szerző: triple
2017-03-30 00:00:00
Az ORFK úgy néz ki pontott tett az ügy végére
Hirdetés

Alig pár napja, hogy Tarlós István főpolgármester szembesült azzal a ténnyel, hogy a közterületesek kamerák felvételei alapján autósok és vélhetően motorosok tömegeit bünteti Budapesten első sorban három helyszínen.

Akkor engedetlenségre szólította fel a vezetőket akik bírságot kaptak és azt igérte megprobálja megszüntetni a dolgot. A kerületek persze azonnal védeni kezdték az általuk alkalmazott eljárást. Szerintük mindent törvényesen végeznek és a szabályszegőket büntetik. 

Az index terjedelmes cikkben járt a dolgok után míg tegnap végre az ORFK pontot tett az ügy végére. Az Index.hu-hoz eljuttatott közlemény :

 "Eszerint figyelemmel arra, hogy a közterület-felügyelet által használt kamerák nem felelnek meg a külön jogszabály által támasztott követelményeknek, a felvett jármű üzembentartójának objektív felelőssége alapján történő bírságszabás kizárt."

Tehát ellentétben a VÉDA rendszerrel ezek a videó rendszerek nem annyira zártak és biztonságosak, hogy a rendőrség a objektív felelősség elve alapján megbüntethesse a közlekedőt. A közterület-felügyelet persze tehet feljelentést a felvétel alapján és amennyiben a járművezető személye ismertté válik (magyarán bevallja a tettét), akkor meg lehet bírságolni.

A főpolgármester és a kerületek közötti nézet eltérés alapja az, hogy Tarlós szerint a közterület felügyelet dolga nem az,hogy "pénzbehajtásnak látszó akciókat bonyolítsanak le" .

Tény, hogy egy jobbra fordulás miatt 50.000 forintos bírság rendkivűl túlzónak tünik még ha szabálytalan is a művelet. Jelenleg tehát úgy néz ki, hogy változás áll be a dolgoba de azért kérünk mindenkit, hogy ezen a három ponton amit az index cikk pontosan felsorol haladjon szabályosan és akkor biztosan nem lesz gond. A másik oldalról pedig reméljük a közterület-felügyelet bírsága ésszerü határok közé szorúl és tevékenységük más irányba fog koncentrálódni.

Ajánlott index cikk: Az ORFK kimondta a tutit a közteres bírságokról


Hirdetés

Szólj hozzá!

Mielőtt hozzászólnál, kérjük ezt olvasd el.

A Magazin Rovat Hírei

Soha ne parkolj az útba

Sokszor elmondtuk, hogy fontos megnézni hol parkolunk le mert könnyen útban lehetünk másoknak.

Elrepült egy motoros az autópályán

Atlantában egy gázszivárgás miatt nyilt meg az útszakasz.

Kumpan elektromos robogó tesztvezetés

Szeretettel várunk Benneteket a Föld napján, április 22-én szombaton 10:00-tól, a West End City Center főbejáratánál, illetve tetőteraszán!

BMW R 1200 GS xDrive hybrid

Összkerék hajtású lehet a GS és e-Drive rendszert integrálhatnak az első kerékagyba.
Hirdetés

Hirdetés

Kapcsolódó termékek: