Motorinfo.hu - Motoros hírportál

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Csatlakozz közösségünkhöz és légy naprakész!

19°C°/30°

Közterület-felügyelők bírságolása

Szerző: triple
2017-03-30 00:00:00
Az ORFK úgy néz ki pontott tett az ügy végére
Hirdetés

Alig pár napja, hogy Tarlós István főpolgármester szembesült azzal a ténnyel, hogy a közterületesek kamerák felvételei alapján autósok és vélhetően motorosok tömegeit bünteti Budapesten első sorban három helyszínen.

Akkor engedetlenségre szólította fel a vezetőket akik bírságot kaptak és azt igérte megprobálja megszüntetni a dolgot. A kerületek persze azonnal védeni kezdték az általuk alkalmazott eljárást. Szerintük mindent törvényesen végeznek és a szabályszegőket büntetik. 

Az index terjedelmes cikkben járt a dolgok után míg tegnap végre az ORFK pontot tett az ügy végére. Az Index.hu-hoz eljuttatott közlemény :

 "Eszerint figyelemmel arra, hogy a közterület-felügyelet által használt kamerák nem felelnek meg a külön jogszabály által támasztott követelményeknek, a felvett jármű üzembentartójának objektív felelőssége alapján történő bírságszabás kizárt."

Tehát ellentétben a VÉDA rendszerrel ezek a videó rendszerek nem annyira zártak és biztonságosak, hogy a rendőrség a objektív felelősség elve alapján megbüntethesse a közlekedőt. A közterület-felügyelet persze tehet feljelentést a felvétel alapján és amennyiben a járművezető személye ismertté válik (magyarán bevallja a tettét), akkor meg lehet bírságolni.

A főpolgármester és a kerületek közötti nézet eltérés alapja az, hogy Tarlós szerint a közterület felügyelet dolga nem az,hogy "pénzbehajtásnak látszó akciókat bonyolítsanak le" .

Tény, hogy egy jobbra fordulás miatt 50.000 forintos bírság rendkivűl túlzónak tünik még ha szabálytalan is a művelet. Jelenleg tehát úgy néz ki, hogy változás áll be a dolgoba de azért kérünk mindenkit, hogy ezen a három ponton amit az index cikk pontosan felsorol haladjon szabályosan és akkor biztosan nem lesz gond. A másik oldalról pedig reméljük a közterület-felügyelet bírsága ésszerü határok közé szorúl és tevékenységük más irányba fog koncentrálódni.

Ajánlott index cikk: Az ORFK kimondta a tutit a közteres bírságokról


Hirdetés

Szólj hozzá!

Mielőtt hozzászólnál, kérjük ezt olvasd el.

A Magazin Rovat Hírei

Biaggi kijöhetett az intenzívről

46. születésnapját ugyan még kórházban, de családi körben ünnepelhette. Javul az állapota.

Először a nyilvánosság előtt a V4-es Ducati Superbike

Ez a konstrukció nyugdíjazza majd a bolognai L2-eseket.

Hamarosan rajtol a Honda Adventure Roads első túrája

Negyven szerencsés pilóta vághat neki élete utazásának. Kövesd élőben a történéseket!

Jön a tizenhetedik BMW Motorrad Days

A három napon át tartó nagyszabású találkozó idén július 7-9. között várja a motorkerékpárok rajongóit a bajorországi Garmisch-Partenkirchenben.
Hirdetés

Hirdetés

Kapcsolódó termékek: