Motorinfo.hu - Motoros hírportál

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Csatlakozz közösségünkhöz és légy naprakész!

C°/11°

500 km egykeréken!

Szerző: triple
2017-05-04 00:00:01
Megdőlt az eddigi világcsúcs! Egy japán fiú 12 órán át egykerekezett!
Hirdetés

Ha valaki azt gondolta, hogy Dougie Lampkin tavalyi világcsúcsa évekig megdönthetetlen lesz akkor pont akkorát tévedett amekkorát mi is. Pedig az a teljesítmény is emberfeletti volt! Dougie egyszerűen körbemotorozta egykeréken az isle of Man TT szigetet. Ehhez csupán 8 órára és 18 percre volt szüksége. Ezidő alatt legurított egy 331 kilométeres távot.

 Egykerekezés világrekordja

Azonban jött egy japán fiú egy robogóval és kicsit ráhuzott erre az adatra. Kiugrott a Kawaguchi versenypályára és ott szó szerint átesett néhány holtponton, majd közel 13 óra motorozás után, és néhány sírógörcs közben, legurított 500.5332 km-t!

Masaru Abe közel 40km/h órás sebességgel haladt így az első óra alatt 39,2 kilométert tett meg. Két óra elteltével azonban komoly derékfájdalmakat kezdett érezni így fájdalomcsillapítót kért. 

 Egykerekezés világrekordja

Nyolc óra alatt sikerült átlépnie a tavalyi világcsúcsot ( 331 km ). Amikor ez megtörtént a a bal kezével az égre mutatott, az összegyült szurkolók pedig hatalmas éljenzéssel honorálták a teljesítményt. Kint ülni egy versenypályán és több, mint 12 órán át nézni és hallgatni egy robogót, ami körbe-körbe megy, szerintünk már az is világcsúcs.

 Egykerekezés világrekordja

 Egykerekezés világrekordja

Bár a cél 600 km megtétele volt Abe elégedett az eredménnyel. " Ez volt a legnagyobb fájdalom, amit valaha éreztem! Mindkét karom zsibbadt és alig éreztem őket. A látásom elhomályosult és csak részben voltam tudatában mi történik. A végére pedig teljesen kiszáradtam".

Most ismét azt gondoljuk, hogy jó pár évig nem lesz olyan ember aki meg akarna dönteni egy több, mint 12 órás rekordot, persze már tévedtünk egyszer. 

Abe motorozásáról videó is készült, érdemes megfigyelni a tankolást. Egykeréken, egy kézzel.


Hirdetés

Szólj hozzá!

Mielőtt hozzászólnál, kérjük ezt olvasd el.

A Magazin Rovat Hírei

Hány ember tud egyszerre utazni egy motoron?

Tippelj de bátran mert annyit megsúgunk, hogy Indiában történt a kísérlet

BlackFriday - Motoroázis

Rengeteg márka és még több kedvezmény, csak november 24-én.

Megjelent az SW-Motech katalógusa ( 2018 )

Érdemes télen bogarászni és felkészülni a jövő évi utazásokra

Valencia – lányok

A MotoGp egy másik napos oldala
Hirdetés

Hirdetés

Kapcsolódó termékek: