Motorinfo.hu - Motoros hírportál

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Csatlakozz közösségünkhöz és légy naprakész!

15°C°/27°

Magyar kutató nyert egy rangos brit közgazdasági díjat

Szerző: triple
2017-07-14 00:00:02
A téma számunkra is érdekes : hogyan fizethetnénk jobb, biztonságosabb és megbízhatóbb úthálózatért úgy, hogy az a közlekedők számára fair, a gazdaságnak és a környezetnek pedig kedvező legyen.
Hirdetés

A 444.hu számolt be a fiatal közgazdász sikeréről aki pályamunkájában a legjobb választ vázolta a kiíráskor feltett kérdésre ami ezúttal arról szólt, hogyan fizethetnénk jobb, biztonságosabb és megbízhatóbb úthálózatért úgy, hogy az a közlekedők számára fair, a gazdaságnak és a környezetnek pedig kedvező legyen.

Gergely pálya munkája a motoros társadalom számára is mérföldkő lehetne egy igazságosabb útdíj fizetési rendszer felé. Hiszen a motorok károsanyag kibocsájtása, tömege, éves futott kilómétere mind mind elmarad egy bármely más üzemanyaggal hajtott járműhőz képest. Miután kiesne az üzemanyag árából a nem kevés adó végre megindulhatna egy környezetbarátabb és kisebb eszközöket használó társadalom felépülése közlekedési modellben is ami egyértelműen kedvezne a motorkerékpárok és azokon belül is a kis teljesítményű modellek terjedésének.

Raccuja a pályamunkájában egy újfajta, távolság-alapú útdíjrendszert tervezett. Ebben a rendszerben nem lenne többé üzemanyag- és gépjárműadó - ezzel helyreállítva a bizalmat a közlekedők és az állam között -, helyette viszont lenne egy újfajta adó, amit a járművek által az adott időszakban megtett távolság alapján kellene fizetni. Ennek az adónak az egységeit aszerint határoznák meg, mekkora az adott jármű motorja, és mennyire környezetszennyező. irja a 444.hu

Mi benne lennénk ha terjedne a fejlődés és ez az ésszerű tanulmány.


Hirdetés

Szólj hozzá!

Mielőtt hozzászólnál, kérjük ezt olvasd el.

A Magazin Rovat Hírei

Stabilizálodik az Mv Agusta helyzete

Orosz befektetői csoport áll be Castiglioni mögé

Ducati 1299 R Final Edition

Isten veled Panigale! Isten hozott Desmodromic!

BMW Motorrad Spezial

Gyárilag elérhető különleges dizájn-, teljesítménynövelő- és exkluzív opciók

Életed legjobb motorozása lehetne

Mi kell egy igazán jó motorozáshoz? Üres hegyi szerpentin és egy jól felkészített motor. Chris Fillmornak mind ez összejött egy új csúccsal együtt
Hirdetés

Hirdetés

Kapcsolódó termékek: