Motorinfo.hu - Motoros hírportál

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Csatlakozz közösségünkhöz és légy naprakész!

C°/11°

Magyar kutató nyert egy rangos brit közgazdasági díjat

Szerző: triple
2017-07-14 00:00:02
A téma számunkra is érdekes : hogyan fizethetnénk jobb, biztonságosabb és megbízhatóbb úthálózatért úgy, hogy az a közlekedők számára fair, a gazdaságnak és a környezetnek pedig kedvező legyen.
Hirdetés

A 444.hu számolt be a fiatal közgazdász sikeréről aki pályamunkájában a legjobb választ vázolta a kiíráskor feltett kérdésre ami ezúttal arról szólt, hogyan fizethetnénk jobb, biztonságosabb és megbízhatóbb úthálózatért úgy, hogy az a közlekedők számára fair, a gazdaságnak és a környezetnek pedig kedvező legyen.

Gergely pálya munkája a motoros társadalom számára is mérföldkő lehetne egy igazságosabb útdíj fizetési rendszer felé. Hiszen a motorok károsanyag kibocsájtása, tömege, éves futott kilómétere mind mind elmarad egy bármely más üzemanyaggal hajtott járműhőz képest. Miután kiesne az üzemanyag árából a nem kevés adó végre megindulhatna egy környezetbarátabb és kisebb eszközöket használó társadalom felépülése közlekedési modellben is ami egyértelműen kedvezne a motorkerékpárok és azokon belül is a kis teljesítményű modellek terjedésének.

Raccuja a pályamunkájában egy újfajta, távolság-alapú útdíjrendszert tervezett. Ebben a rendszerben nem lenne többé üzemanyag- és gépjárműadó - ezzel helyreállítva a bizalmat a közlekedők és az állam között -, helyette viszont lenne egy újfajta adó, amit a járművek által az adott időszakban megtett távolság alapján kellene fizetni. Ennek az adónak az egységeit aszerint határoznák meg, mekkora az adott jármű motorja, és mennyire környezetszennyező. irja a 444.hu

Mi benne lennénk ha terjedne a fejlődés és ez az ésszerű tanulmány.


Hirdetés

Szólj hozzá!

Mielőtt hozzászólnál, kérjük ezt olvasd el.

A Magazin Rovat Hírei

Hány ember tud egyszerre utazni egy motoron?

Tippelj de bátran mert annyit megsúgunk, hogy Indiában történt a kísérlet

BlackFriday - Motoroázis

Rengeteg márka és még több kedvezmény, csak november 24-én.

Megjelent az SW-Motech katalógusa ( 2018 )

Érdemes télen bogarászni és felkészülni a jövő évi utazásokra

Valencia – lányok

A MotoGp egy másik napos oldala
Hirdetés

Hirdetés

Kapcsolódó termékek: