Motorinfo.hu - Motoros hírportál

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Csatlakozz közösségünkhöz és légy naprakész!

-2°C°/

Készül a Triumph-rakéta

Szerző: marcello
2013-08-31 08:00:00
Sebességrekordra hajt a Triumph, felkészítés alatt a Castrol Rocket.
Hirdetés

Meglepő műfajban, a gyorsulásban tör babérokra a Triumph, pontosabban az angol márka tengerentúli ágazata. A Castrol Rocket fedőnevű, szivar alakú "szárazföldi rakétáról" egyelőre egy filmplakát-szerű előzetes, pár stúdió- illetve werkfotó látott napvilágot, illetve egy rövidke hivatalos közlés, mely szerint a rakétával a cél egyértelműen új motoros sebességrekord felállítása. A projektről egyelőre amit tudunk, azt mind a castrolrocket.com oldalról. 

Benne két metanol-üzemű Triumph Rocket III blokk dolgozik (2x1485 köbcenti lökettérfogat), a Carpenter Racing által tuningolva, Garret turbófeltöltéssel, ezer lóerő feletti teljesítménnyel 9.000 percenkénti fordulaton. A váz egy karbon-kevlár monocoque szerkezet, a felfüggesztéseket a Hot Rod Conspiracy alumínium lengőkarjai, a csillapítást az Öhlins TTX36 rugói adják, a féktárcsák elől-hátul karbonból készltek. 

A cél - az amerikai Triumph közleménye szerint - a fennálló sebességrekord megdöntése Bonneville-ben (ez egy 2010-es csúcs, Rocky Robinson hivatalos, AMA és FIM által is elismert 376,156 mérföld/órás sebessége az Ack Attackon). A triumphosok titkon abban reménykednek, hogy sikerül átlépni a bűvös 400-at...


Hirdetés

Szólj hozzá!

Mielőtt hozzászólnál, kérjük ezt olvasd el.

A Gyorsulás Rovat Hírei

BMW S 1000 RR és a két kihívója, Veyron és Aventador

A BMW superbike-ja mellé egy Bugatti és egy Lamborghini - azaz együtt kb. 1.900 lóerő - állt oda a rajthoz.

Le a dragsterről, 370 km/óránál

Az ausztrál dragversenyző, Chris Matheson 370 km/óra fölötti sebességnél esett le a motorról Eastern Creekben. Pár nap kórház után hazaengedték.

Borsay Kunmadarason: 274 felett, nyolc alatt

Végre-valahára Szabolcs motorja úgy ment, ahogy azt a versenyző és csapata megálmodta. Az első hazai építésű motor 8 mp alatti idővel!

Borsay Szabolcs: pech és tapasztalatszerzés

A múlt hétvégén rendezték meg a NitrOlympx elnevezésű gyorsulási versenyt a németországi Hockenheimringen, ahol a korábbi magyar bajnok dragversenyző, Borsay Szabolcs is részt vett.
Hirdetés

Hirdetés

Kapcsolódó termékek: