Motorinfo.hu - Motoros hírportál

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Csatlakozz közösségünkhöz és légy naprakész!

C°/10°

Zelenka hét ezreddel maradt le az első helyről

Szerző: aem
2014-09-03 00:00:00
Az előző két Alpok-Adria és IMRC versenyhelyszínt győztesként elhagyó Aszalós Zoltán a hétvégén egy hajszállal maradt le a dobogó legfelső fokáról a cseh Radek Lamichhal szemben.
Hirdetés

Zelenkának a foghíjas Alpok-Adria és IMRC szezonkezdet után a legutóbbi két versenyen, Mostban és a Hungaroringen végre sikerült kihoznia magából a legjobbat, mind a négy futamot megnyerte, ezzel átvette a vezetést az IMRC bajnokság 125SP géposztályában. A múlt hétvégi Pannónia-ringi versenyre is hasonló folytatással készült, ami majdnem sikerült is, de hát a sportban a majdnem szónak nincsen jelentése.

A szombat reggeli szabadedzéseket követően a kvalifikáció során már 2:15-ös köridőket futott, ami azon túl, hogy elegendő volt a pole pozíció megszerzéséhez, magabiztosságra adott okot, hiszen a nagy rivális Danilo DiGiorgio a legutóbbi Pannónia-ringi futamot 2:16-os idővel nyerte meg.
DiGiorgio ezúttal nem jött el a magyarországi versenyre, felbukkant azonban a cseh Radek Lamich, akinek sikerült borsot törnie a 18 éves magyar fiú orra alá.

A pole pozícióból induló Zelenka másodiknak jött el, mikor kialudt a piros lámpa, elsőként Manzel Dániel kapta el a rajtot, és elszánt küzdelembe fogott volna, de az első körben, a cél végén a sóderágyban végezte, így számára hamar befejeződött a verseny.

A mezőny elején Radek Lamich és az Aszalós fiú csatáztak egymással, jócskán elnyúlva a többiektől. Elöl Zoli, a nyomában loholt Lamich, aki egy pillanatra sem hagyta, hogy Zoli elfelejtse, hogy az ő helyére fáj a foga.

Aztán az utolsó kör hozta a meglepetést, mikor Lamich az utolsó kanyarban – kihasználva a hét körön át tartó követő pozíció adta előnyt – kifigyelte, hol tud előzni, és meg is tette. A két fiú között a leintéskor mindössze 7 ezredmásodperc volt a különbség, a harmadik helyezett Kovács Bálint 30 másodperccel később érkezett a célba.

Aszalós Zoltán 125SP Pannónia-ring 2014

„Nagyon vártam ezt a versenyt, hiszen mikor májusban itt jártunk, akkor a technika nem volt kegyes hozzám, de azóta sikerült minden hibát elhárítanunk, ami az eredményeimen is látszik. Nem mondható ez a verseny könnyűnek, hiszen csak hét körös volt, ami elég kevés. Az edzéseken sikerült megszereznem a pole pozíciót, és mivel ez egy sprint verseny volt, fejben nagyon készültem.

Összességében ismét egy jó versenyt zártunk, egyáltalán nem vagyok elkeseredve, hogy nem nyertem, hiszen így is sikerült bebiztosítanom az IMRC-ben az összetett első helyemet. Jövő hétvégén rendezik meg az Alpok-Adria és az IMRC kupasorozat utolsó fordulóját, amit lelkesen, de kicsit szomorúan is várok, hiszen mindjárt vége a szezonnak.

Köszönöm a támogatást az IMET motorosboltnak, a csapatomnak és a családomnak!”

IMRC, Pannónia-ring, 125SP, a végeredmény:
1. Radek Lamich (CZ)
2. Aszalós Zoltán (HU)
3. Kovács Bálint (HU)
4. Peter Rauch (SK)
5. Robert Malík (SK)
6. Roman Frühauf (SK)
Manzel Dániel (HU) DNF

Az IMRC Bajnokság állása, 125SP:
1. Aszalós Zoltán (HU) 158 pont
2. Peter Rauch (SK) 135
3. Kovács Bálint (HU) 130
4. Jozef Oravsky (SK) 68
5. Robert Malík (SK) 58
6. Manzel Dániel (HU) 49


Hirdetés

Címkék:

aszalós zoltán, imrc

Kapcsolódó cikkek

Zelenka tovább száguld!
Más versenyek 2014-08-19

Zelenka tovább száguld!

Három év után ismét a Hungaroringen rendezték meg az Alpok-Adria versenysorozat egyik futamát, ahol Aszalós Zoltán 125SP kategóriában ismét rajthoz állt.
Egy úr az űrből
Más versenyek 2014-07-21

Egy úr az űrből

A hétvégén a csehországi Mostban rendezett Alpok-Adria és IMRC bajnoki fordulón Aszalós Zoltán a 125SP kategóriában megmutatta, mire képes, ha minden összeáll.
A cipője mindig a cipésznek lyukas
Más versenyek 2014-05-27

A cipője mindig a cipésznek lyukas

Két harmadik és egy második hely az egyenlege a 125SP kategóriában a Pannóni-Ringi futamon Aszalós Zoltánnak, akinek a neve bizonyára nem ismeretlen a hazai motorsportban kicsit is járatosak számára.

Szólj hozzá!

Mielőtt hozzászólnál, kérjük ezt olvasd el.

A Más versenyek Rovat Hírei

Hihetetlen nevek a Monza Rally Shown

Valentino Rossi, Tony Cairoli, Thierry Neuville, Mattia Pasini, Luca Marini, Andrea Locatelli

Sea to Sky - Extreme Enduro

A 10 legjobb jelenet videón

Megszűnik az IDM bajnokság

Nincs életképes ötlet a jövőt illetően

Toni Bou 22-szeres világbajnok

Az elmúlt tíz év róla szólt a Triál bajnokságokban
Hirdetés

Hirdetés

Kapcsolódó termékek: