Motorinfo.hu - Motoros hírportál

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Csatlakozz közösségünkhöz és légy naprakész!

C°/

Bódis Richárd 7. lett Jerezben, Zaccone dobogós helyről bukott

Szerző: aem
2014-09-08 00:00:00
Az FIM Superstock 600 Európa-bajnokság jerezi futamán Bódis Ricsi nagyszerű versenyzéssel a 7. helyen ért célba, Alessandro Zaccone a 20. helyen zárt, Somosi Alexander a 18. lett pályafutása harmadik European Junior Cup futamán.
Hirdetés

Különös, de összességében rendkívül pozitív versenyt zárt a 2007-es világbajnok Talmácsi Gábor csapata Jerezben, a FIM Superstock 600 Európa-bajnokság futamán. Bódis Richárd a 20. helyről indulva, tökéletes versenyt futva a 7. helyen szelte át a célvonalat, míg Alessandro Zaccone a 3. helyről bukott, és végzett végül a 20. helyen.

A pénteki és a szombat reggeli időmérő edzés a 15 éves olasz bajnoknak sikerült jobban, hiszen ő a 6., míg a beállításproblémákkal küzdő Bódis Ricsi csak a 20. helyre kvalifikálta magát. Ilyen előzmények után a versenyen a csapat szurkolói inkább Zacconétől várhatták a kiugró eredményt, ám az élet úgy hozta, hogy a verseny végére gyakorlatilag felcserélték pozícióikat.

Az olasz a 6. helyről indulva lett 20., míg a magyar a 20.-ról indulva 7. A rajt még mindkettőjüknek jól sikerült, Ricskó tíz, Zaccone négy helyet tudott javítani a verseny elején. Ez azt jelentette, hogy az olasz motoros már a 3. helyen száguldott a Talmácsi Racing első Európa-bajnoki dobogós helyezésének megszerzése felé, amikor az egyik kanyarban elúszott a motor eleje, és a földre huppant. Tovább tudott ugyan menni, de a dobogós reményeknek lőttek.

De ott volt Ricskó, aki az utolsó körben még egy párharcot megnyert, és a 7. helyért járó pontoknak köszönhetően a tabellán is előrelopakodott a 13. helyre, megelőzve 16. helyezett csapattársát.

Talmácsi Gábor, csapatfőnök:
„Zacconét nagyon sajnáljuk mindannyian, mert a 3. helyen ment, és csak két honfitársa volt előtte, akik a bajnoki címért folyó csatában is főszerepet játszanak. Nagyon jó volt látni, hogy a versenyzőnk tartani bírja a tempójukat, de sajnos az egyik kanyarban elment a motor eleje, és elesett. Nagy kár érte, mert ha ez nincs, meglett volna csapatunk első dobogós helyezése az Eb-n. A lényeg, hogy tanult az esetből, és legközelebb még jobban fog figyelni. Becsületére váljék, hogy a bukása után felállt, és a 20. helyen beért a célba.
Ricsire nagyon büszke vagyok, az ő mai teljesítményét nagyon szeretném kiemelni. Azok után, hogy az időmérőn kicsit erdőbe mentünk a beállításokkal, a 20. helyről indulva ennél jobban összerakni fejben egy versenyt nem is lehetett volna. Úgy ment át a mezőnyön, mint forró kés a vajon, és nagyon jó volt kívülről nézni, amit művelt. Csodálatos látvány volt, ahogy motorozott, és örülünk a 7. helyért járó pontoknak.”

Bódis Richárd (Superstock 600, 7. hely):
„Nagyon örülök ennek a 7. helynek. Az időmérő után nagyon el voltam keseredve, mert nagyon vakvágányra kerültünk a beállításokkal. Ezután mindent egy lapra feltéve úgy döntöttünk, a versenyen egy más beállítással indulunk el, és támadni fogok végig, mert nincs mit veszítenünk. Ez be is jött, mert a rajtom nagyszerűen sikerült, és az első kör végén már a 10. helyen szeltem át a célvonalat, tehát máris javítottam tíz pozíciót. Az utolsó kört a 8. helyen kezdtem meg, és a legvégéig nagyon nagy csatában voltam azzal a sráccal, aki ellen Portimaóban egy hajszállal alulmaradtam a 4. helyért vívott harcban. Most sikerült nagyon jól megterveznem fejben, hogy mit fogok csinálni, és sikerült is végrehajtanom a gyakorlatban, így revánsot vettem, és most enyém lett a 7. hely. Köszönök szépen mindent a csapatnak és a szurkolóimnak, fejben már most a következő versenyen járok. GAS, Magny-Cours!”

Talmácsi Racing Jerez Bódis Richárd 2014

Alessandro Zaccone (Superstock 600, 20. hely):
„Nagyon jól indult számomra a verseny, hiszen a 7. helyről rajtolva hamar sikerült előrejönnöm a 3. helyre, és tudtam tartani a tempót az első két helyen haladó pilótával. Az egyik kanyarban viszont sajnos elment a motor eleje, és elestem. Szerencsére sem nekem, sem a motornak nem lett baja, úgyhogy fel tudtam állni, és a többiek után tudtam eredni, de ekkor a jó eredménynek már lőttek. Sajnálom, mert ha nem esek el, akkor úgy érzem, a dobogó simán meglett volna. Csalódott vagyok, hogy így zárult ez a verseny, de próbálok tanulni a történtekből, és remélem, legközelebb már a végeredmény is tükrözni fogja a tempómat.”

A csapat legifjabb tagja, a 14 éves Somosi Alexander szombaton, a második időmérő edzésen a 16. helyet szerezte meg a European Junior Cupban, majd a vasárnapi versenyen a 18. helyen sikerült beérkeznie.

Talmácsi Gábor, csapatfőnök:
„Lényegében rögtön a rajt után, az első kanyarban eldőlt minden. Utána Alex belekerült egy bolyba, amiből nem tudott kiszakadni, és szerintem ott sem hozta a tőle megszokott bátor motorozást és harcosságot. A leintés után mindent alaposan átbeszéltem vele, és úgy gondolom, megértette mit kell egy picit másképpen csinálnia legközelebb ahhoz, hogy a tempójának megfelelő végeredménynek örülhessen. Mindent megteszünk annak érdekében, hogy minden egyes versenyen fejlődni tudjon, és úgy érzem, ilyen szempontból mindenképp hasznos hétvégét zárunk. Látom rajta, hogy már most tanult ennek a versenynek az alakulásából, és legközelebb, Magny-Cours-ban kamatoztatni tudja majd a most szerzett tapasztalatokat.”

Somosi Alexander (EJC, 18. hely):
„Sajnos az első kanyarban összeértünk egy másik versenyzővel, és el kellett vennem a gázt. Mivel a rajt után a legsűrűbb a mezőny, így ez nagyon rosszkor jött, sok pozíciót veszítettem emiatt az apró megingás miatt. Utána beragadtam egy bolyba, és hiába voltam gyorsabb a többieknél, folyton vissza tudtak szúrni nekem, így nem tudtam őket leszakítani magamról, és visszalassítottak. Köszönöm Gábornak, illetve a csapatnak a lehetőséget és a sok-sok segítséget és munkát. Sajnálom, hogy ezúttal nem jött össze a pontszerzés, de nagyon nem keseredünk el. Most nem sikerült, de majd legközelebb, Magny-Cours-ban!”


Hirdetés

Címkék:

alessandro zaccone, bódis richárd, european junior cup, fim superstock 600, somosi alexander, talmácsi racing

Szólj hozzá!

Mielőtt hozzászólnál, kérjük ezt olvasd el.

A Más versenyek Rovat Hírei

Guy Martin újra Suzuki nyergében

Az utcáról visszavonult de máris egy Endurance versenyen bukkant fel

Guy Martin visszavonul

Befejezi az országúti versenyzést, legalábbis motorral és egyelőre

Enduro-VB: Nagy siker volt a Magyar Nagydíj

Bravúrosan tért vissza hazánkba az endurósok legrangosabb versenysorozata. Mindhárom magyar pontokat szerzett a királykategóriában.

Hétvégén Magyarországra figyel az Enduro-világ!

23 év után tér vissza hazánkba az EnduroGP. Terepmotoros világsztárok és magyar menők Parádfürdőn. Ez vár ránk a hétvégén.
Hirdetés

Hirdetés

Kapcsolódó termékek: