Motorinfo.hu - Motoros hírportál

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Csatlakozz közösségünkhöz és légy naprakész!

C°/16°

Bódis Richárd 7. lett Jerezben, Zaccone dobogós helyről bukott

Szerző: aem
2014-09-08 00:00:00
Az FIM Superstock 600 Európa-bajnokság jerezi futamán Bódis Ricsi nagyszerű versenyzéssel a 7. helyen ért célba, Alessandro Zaccone a 20. helyen zárt, Somosi Alexander a 18. lett pályafutása harmadik European Junior Cup futamán.
Hirdetés

Különös, de összességében rendkívül pozitív versenyt zárt a 2007-es világbajnok Talmácsi Gábor csapata Jerezben, a FIM Superstock 600 Európa-bajnokság futamán. Bódis Richárd a 20. helyről indulva, tökéletes versenyt futva a 7. helyen szelte át a célvonalat, míg Alessandro Zaccone a 3. helyről bukott, és végzett végül a 20. helyen.

A pénteki és a szombat reggeli időmérő edzés a 15 éves olasz bajnoknak sikerült jobban, hiszen ő a 6., míg a beállításproblémákkal küzdő Bódis Ricsi csak a 20. helyre kvalifikálta magát. Ilyen előzmények után a versenyen a csapat szurkolói inkább Zacconétől várhatták a kiugró eredményt, ám az élet úgy hozta, hogy a verseny végére gyakorlatilag felcserélték pozícióikat.

Az olasz a 6. helyről indulva lett 20., míg a magyar a 20.-ról indulva 7. A rajt még mindkettőjüknek jól sikerült, Ricskó tíz, Zaccone négy helyet tudott javítani a verseny elején. Ez azt jelentette, hogy az olasz motoros már a 3. helyen száguldott a Talmácsi Racing első Európa-bajnoki dobogós helyezésének megszerzése felé, amikor az egyik kanyarban elúszott a motor eleje, és a földre huppant. Tovább tudott ugyan menni, de a dobogós reményeknek lőttek.

De ott volt Ricskó, aki az utolsó körben még egy párharcot megnyert, és a 7. helyért járó pontoknak köszönhetően a tabellán is előrelopakodott a 13. helyre, megelőzve 16. helyezett csapattársát.

Talmácsi Gábor, csapatfőnök:
„Zacconét nagyon sajnáljuk mindannyian, mert a 3. helyen ment, és csak két honfitársa volt előtte, akik a bajnoki címért folyó csatában is főszerepet játszanak. Nagyon jó volt látni, hogy a versenyzőnk tartani bírja a tempójukat, de sajnos az egyik kanyarban elment a motor eleje, és elesett. Nagy kár érte, mert ha ez nincs, meglett volna csapatunk első dobogós helyezése az Eb-n. A lényeg, hogy tanult az esetből, és legközelebb még jobban fog figyelni. Becsületére váljék, hogy a bukása után felállt, és a 20. helyen beért a célba.
Ricsire nagyon büszke vagyok, az ő mai teljesítményét nagyon szeretném kiemelni. Azok után, hogy az időmérőn kicsit erdőbe mentünk a beállításokkal, a 20. helyről indulva ennél jobban összerakni fejben egy versenyt nem is lehetett volna. Úgy ment át a mezőnyön, mint forró kés a vajon, és nagyon jó volt kívülről nézni, amit művelt. Csodálatos látvány volt, ahogy motorozott, és örülünk a 7. helyért járó pontoknak.”

Bódis Richárd (Superstock 600, 7. hely):
„Nagyon örülök ennek a 7. helynek. Az időmérő után nagyon el voltam keseredve, mert nagyon vakvágányra kerültünk a beállításokkal. Ezután mindent egy lapra feltéve úgy döntöttünk, a versenyen egy más beállítással indulunk el, és támadni fogok végig, mert nincs mit veszítenünk. Ez be is jött, mert a rajtom nagyszerűen sikerült, és az első kör végén már a 10. helyen szeltem át a célvonalat, tehát máris javítottam tíz pozíciót. Az utolsó kört a 8. helyen kezdtem meg, és a legvégéig nagyon nagy csatában voltam azzal a sráccal, aki ellen Portimaóban egy hajszállal alulmaradtam a 4. helyért vívott harcban. Most sikerült nagyon jól megterveznem fejben, hogy mit fogok csinálni, és sikerült is végrehajtanom a gyakorlatban, így revánsot vettem, és most enyém lett a 7. hely. Köszönök szépen mindent a csapatnak és a szurkolóimnak, fejben már most a következő versenyen járok. GAS, Magny-Cours!”

Talmácsi Racing Jerez Bódis Richárd 2014

Alessandro Zaccone (Superstock 600, 20. hely):
„Nagyon jól indult számomra a verseny, hiszen a 7. helyről rajtolva hamar sikerült előrejönnöm a 3. helyre, és tudtam tartani a tempót az első két helyen haladó pilótával. Az egyik kanyarban viszont sajnos elment a motor eleje, és elestem. Szerencsére sem nekem, sem a motornak nem lett baja, úgyhogy fel tudtam állni, és a többiek után tudtam eredni, de ekkor a jó eredménynek már lőttek. Sajnálom, mert ha nem esek el, akkor úgy érzem, a dobogó simán meglett volna. Csalódott vagyok, hogy így zárult ez a verseny, de próbálok tanulni a történtekből, és remélem, legközelebb már a végeredmény is tükrözni fogja a tempómat.”

A csapat legifjabb tagja, a 14 éves Somosi Alexander szombaton, a második időmérő edzésen a 16. helyet szerezte meg a European Junior Cupban, majd a vasárnapi versenyen a 18. helyen sikerült beérkeznie.

Talmácsi Gábor, csapatfőnök:
„Lényegében rögtön a rajt után, az első kanyarban eldőlt minden. Utána Alex belekerült egy bolyba, amiből nem tudott kiszakadni, és szerintem ott sem hozta a tőle megszokott bátor motorozást és harcosságot. A leintés után mindent alaposan átbeszéltem vele, és úgy gondolom, megértette mit kell egy picit másképpen csinálnia legközelebb ahhoz, hogy a tempójának megfelelő végeredménynek örülhessen. Mindent megteszünk annak érdekében, hogy minden egyes versenyen fejlődni tudjon, és úgy érzem, ilyen szempontból mindenképp hasznos hétvégét zárunk. Látom rajta, hogy már most tanult ennek a versenynek az alakulásából, és legközelebb, Magny-Cours-ban kamatoztatni tudja majd a most szerzett tapasztalatokat.”

Somosi Alexander (EJC, 18. hely):
„Sajnos az első kanyarban összeértünk egy másik versenyzővel, és el kellett vennem a gázt. Mivel a rajt után a legsűrűbb a mezőny, így ez nagyon rosszkor jött, sok pozíciót veszítettem emiatt az apró megingás miatt. Utána beragadtam egy bolyba, és hiába voltam gyorsabb a többieknél, folyton vissza tudtak szúrni nekem, így nem tudtam őket leszakítani magamról, és visszalassítottak. Köszönöm Gábornak, illetve a csapatnak a lehetőséget és a sok-sok segítséget és munkát. Sajnálom, hogy ezúttal nem jött össze a pontszerzés, de nagyon nem keseredünk el. Most nem sikerült, de majd legközelebb, Magny-Cours-ban!”


Hirdetés

Címkék:

alessandro zaccone, bódis richárd, european junior cup, fim superstock 600, somosi alexander, talmácsi racing

Szólj hozzá!

Mielőtt hozzászólnál, kérjük ezt olvasd el.

A Más versenyek Rovat Hírei

Hihetetlen nevek a Monza Rally Shown

Valentino Rossi, Tony Cairoli, Thierry Neuville, Mattia Pasini, Luca Marini, Andrea Locatelli

Sea to Sky - Extreme Enduro

A 10 legjobb jelenet videón

Megszűnik az IDM bajnokság

Nincs életképes ötlet a jövőt illetően

Toni Bou 22-szeres világbajnok

Az elmúlt tíz év róla szólt a Triál bajnokságokban
Hirdetés

Hirdetés

Kapcsolódó termékek: