Motorinfo.hu - Motoros hírportál

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Csatlakozz közösségünkhöz és légy naprakész!

-4°C°/

Németh Balázs hatalmasat bukott Jerezben, Muresan 10.

Szerző: aem
2014-09-08 00:00:00
A magyar fiú szép reményei a második körben elszálltak, Muresan örül a tizedik helyének.
Hirdetés

Az FIM Superstock 1000 Kupa utolsó előtti, jerezi futamában Németh Balázs a hetedik kockából várta a rajtot, a warm upon ötödik volt, így joggal bízott benne, hogy a vasárnapi verseny jó eredményt tartogat számára. Sajnos nem így lett, a második körben olyan nagyot esett, hogy piros zászlóval félbe kellett szakítani a versenyt. A 26 éves pilótának a bal térde és bokája sérült meg, de megúszta törés nélkül.

Németh Balázs FIM Superstock 1000 Jerez 2014

A H-Moto Team román tagja, a 23 éves Robert Muresan egész hétvégén küszködött a Pirelli új abroncsaival, ám a versenyen ennek ellenére sikerült beverekednie magát a legjobb tíz közé, s ezzel újabb értékes pontokat szerzett, jelenleg az összetettben a 13. helyen áll.

„Ez egy nagyon nehéz hétvége volt számunkra, különösen azt követően, hogy a Pirelli úgy döntött, új típusú gumit hoz el a versenyhétvégére. Ezekről az abroncsokról semmilyen információt nem szerezhettünk a múlt heti tesztünkön, így mindent elölről kellett kezdenünk. Egész hétvégén szenvedtünk a megfelelő beállítások megtalálásával, s a nagy hőmérsékleti különbségek sem igazán segítettek ebben. Ennek ellenére sikerült egy jó verseny futnunk: örülök, hogy nem estem el úgy, mint Németh Balázs – remélem, nagyon hamar újra egészséges lesz. Az újraindítást követően feljöttem a tizedik helyre, s a motor hátulját érintő probléma ellenére is sikerült megtartanom ezt a pozíciót a leintésig. Ezzel újabb értékes pontokat szereztünk, s úgy vélem, ez egy jó eredmény. Már várjuk a franciaországi szezonzárót, s ezúton szeretnék köszönetet mondani a csapatomnak, a szurkolóimnak és a szüleimnek is, akik folyamatosan támogattak engem ezen a versenyen is” - mondta Muresan a verseny után.

Robert Muresan FIM Superstock 1000 Jerez 2014

Fotók: Justine Frederick


Hirdetés

Címkék:

fim superstock 1000 kupa, németh balázs, robert muresan

Szólj hozzá!

Mielőtt hozzászólnál, kérjük ezt olvasd el.

A Más versenyek Rovat Hírei

Matthias Walkner hatalmasat navigált és vezet

A mezőny nagy része eltévedt

Dakar 5. etap

Újra a J. Barreda Bort van elöl a Hondával

Sam Sunderland vezeti a Dakart

KTM, Honda a sorrend. A Yamaha leszakadt viszont jön felfelé a Husqvarna.

Dakar második etap

A Honda az élen, Dési a 88. helyen.
Hirdetés

Hirdetés

Kapcsolódó termékek: