Motorinfo.hu - Motoros hírportál

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Csatlakozz közösségünkhöz és légy naprakész!

14°C°/25°

Büszke versenyzők, jó eredmények – elégedetten tért haza a H-Moto Team a Slovakiaringről

Szerző: aem
2014-09-15 00:00:00
Véget ért a 2014-es Alpok-Adria és IMRC bajnoki szezon. Az utolsó forduló a hétvégén a Slovakiaringen zajlott, ahol a H-Moto Team népes különítménnyel képviseltette magát: Kis Viktória, Győrfi Alen és Csányi Gergő a Superstock 600-as kategóriát erősítette, Kovács Bálint pedig a 125SP géposztályban állt rajthoz.
Hirdetés

A Superstock 600-ban induló versenyzők közül Győrfi Alennek sikerült a legjobban a szombati nap. A második kockából induló fiú egy elrontott rajtot követően a harmadik helyen végzett, ezzel a Pannónia-ringi dupla pódiumot követően – ahol egy második és egy első hely volt a termése - ismét dobogóra állhatott.

Kis Viktória is jól ment az első versenynapon, hiszen a félig esős, félig száraz kvalifikáción 15. tudott lenni, s mivel ebben a pozícióban haladt át a célvonalon is, pontot szerzett az Alpok-Adria értékelésében. Csányi Gergő a 16. helyen végzett az Alpok-Adria Bajnokság futamán, emellett indult az IMRC Cupban is, melynek időmérőjén ő volt a leggyorsabb, így az első kockából várhatta a másnapi versenyt.

Sajnos Kovács Bálint számára balszerencsésen ért véget a szombat Szlovákiában. A nyolcadik helyről indult, de a startnál kuplunghiba miatt rögtön veszített egy pozíciót. A leintéshez közeledve vissza akarta előzni riválisát, aki ráhúzta a motort, így Bálintnak idő előtt fel kellett adnia a versenyt.

Vasárnap aztán Bálint a vizes pályán mutatott óriási küzdelmének és az ezáltal megszerzett hatodik helyének köszönhetően megtartotta második helyét a 125SP kategória tabelláján az Alpok-Adria Bajnokságban és az IMRC-ben is – mindezt élete első nagypályás szezonjában.

Kovács Bálint 125SP Slovakiaring 2014

Csányi Gergő a pole pozícióból vághatott neki a bajnokság betétversenyének, az IMRC Cupnak. Sokáig a második helyért küzdött, ám a leintéshez közeledve műszaki hiba jelentkezett nála, így végül meg kellett elégednie a dobogó harmadik fokával. Az Alpok-Adria futamon Gergő a 16. helyen végzett, ami az IMRC értékelésben a hatodik helyet jelentette.

Kis Viktória szintén az Alpok-Adria mezőnyében szenzációsan versenyezve a hetedik helyen ért célba, ami az IMRC értékelésében a harmadik helyezést jelentette számára. A H-Moto Team hölgyversenyzője érhető módon rendkívül elégedett volt az eredménnyel, amelyet ráadásul úgy ért el, hogy korábban csak edzéseken volt lehetősége kipróbálni, milyen a mostani versenygépével vizes aszfalton motorozni.

Vasárnap a legpechesebb a szintén a Superstock 600-asok között induló Győrfi Alen volt. A 2007-ben Európa-bajnoki címet is szerző pilótának jó esélye lehetett volna a szombati futamhoz hasonlóan a dobogón zárni, ám egy technikai probléma, amely az egész verseny alatt hátráltatta, megakadályozta ebben. Végül a dobogóért harcoló boly végén, a hatodik helyen fejezte be a versenyt, az IMRC értékelésében viszont a második helyen zárt.

Kis Viktória:
„A mai nap nem okozott nagy fejtörést gumiválasztás szempontjából az éjjeli felhőszakadásnak köszönhetően. A warm upon kipróbáltunk egy új áttételt, ami jónak bizonyult. A versenyen ismét a 15. rajtkockából indultam. Nagyon kíváncsi voltam, milyen lesz vizes aszfalton versenyezni, mert eddig csak edzéseken volt lehetőségem ilyen körülmények között motorozni. A rajtot sikerült jól elkapni, az első kanyarban is jól helyezkedtem. Körről körre javítottam a pozíciómon, a gyors részek jól feküdtek. Az utolsó öt körben már magam mögött tudtam a bolyt, akikkel előtte haladtam, onnantól tartottam a helyem. Így 24 motoros közül a 7. helyre sikerült beérnem. Nagyon örültem neki, mert ez az IMRC-ben a 3. helyet jelentette, de az Alpok-Adria mezőnyében amúgy is remek a 7. hely! Tetszett ez a vizes verseny! Azt hiszem, szép szezonzáró futamnak mondhatjuk a mait, hiszen serleggel térhettünk haza. Nagyon köszönöm a H-Moto Teamnek a lehetőséget, a szponzoroknak a támogatást, hogy részt vehettem a bajnokságban, a családomnak és barátoknak pedig a lelki támogatást, amit kaptam tőlük mindvégig, és a hétvégét illetően pedig Gaylhoffer Gábornak a profi munkát! Boldog vagyok.”

Győrfi Alen:
„A reggeli bemelegítő edzés még száraz pályán került megrendezésre, ám a verseny már vizes zajlott – igaz, néhol ott is voltak már felszáradó foltok. Sajnos az első körtől kezdve technikai hiba hátráltatott: a motor folyamatosan hintázó mozdulatokat tett a kanyarok közepén, emiatt állandóan meg is csúszott alattam. Ennek ellenére is sikerült a hatodik helyen célba érnem: gyakorlatilag a teljes futam során a dobogóért harcoló boly végén haladtam, ám a műszaki gondok miatt előzni sem tudtam, így a tegnapi harmadik hely után vegyes érzelmekkel hagyom el a Slovakiaringet.”

Csányi Gergő:
„Az IMRC Cup futamának a tegnapi időmérő edzés eredményének értelmében a pole pozícióból vághattam neki. A rajtnál azonban visszacsúsztam egy helyet, s gyakorlatilag a teljes verseny során a második helyért csatáztam. Sajnos azonban az utolsó három körben műszaki hibám adódott, így végül a harmadik pozíciót szereztem meg a félig vizes, félig száraz pályán zajló viadalon. Emiatt kicsit az újabb dobogós helyezés ellenére is csalódott vagyok, ami pedig az Alpok-Adria Bajnokság versenyét illeti, ott végig nedves pályán zajlottak a küzdelmek, s igazából főként a célba érkezésre törekedtem.”

Szilner János, Kovács Bálint edzője:
„Bálint a tegnapi időmérő edzés eredménye alapján a mai versenyt is a nyolcadik helyről kezdhette meg. A futam esőben zajlott, nedves pályán, s végül nagy küzdelemben a hatodik pozíciót sikerült megszereznie. Ami pedig ennél is fontosabb, hogy ennek az eredménynek is köszönhetően Bálint a 125SP kategória összetettjének második helyén végzett, ami minden előzetes várakozásunkat felülmúlta. 13 évesen, első nagypályás szezonjában, számos technikai problémát leküzdve sikerült elérnie ezt az eredményt a felnőttek között. Mondanom sem kell, hogy óriási öröm ez a csapatunknak és természetesen Bálintnak is!”

A hétvége teljes eredménylistái az Alpok-Adria Road Racing oldalán megtekinthetők.


Hirdetés

Címkék:

alpok-adria bajnokság, imrc

Szólj hozzá!

Mielőtt hozzászólnál, kérjük ezt olvasd el.

A Más versenyek Rovat Hírei

Guy Martin újra Suzuki nyergében

Az utcáról visszavonult de máris egy Endurance versenyen bukkant fel

Guy Martin visszavonul

Befejezi az országúti versenyzést, legalábbis motorral és egyelőre

Enduro-VB: Nagy siker volt a Magyar Nagydíj

Bravúrosan tért vissza hazánkba az endurósok legrangosabb versenysorozata. Mindhárom magyar pontokat szerzett a királykategóriában.

Hétvégén Magyarországra figyel az Enduro-világ!

23 év után tér vissza hazánkba az EnduroGP. Terepmotoros világsztárok és magyar menők Parádfürdőn. Ez vár ránk a hétvégén.
Hirdetés

Hirdetés

Kapcsolódó termékek: