Motorinfo.hu - Motoros hírportál

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Csatlakozz közösségünkhöz és légy naprakész!

C°/16°

Büszke versenyzők, jó eredmények – elégedetten tért haza a H-Moto Team a Slovakiaringről

Szerző: aem
2014-09-15 00:00:00
Véget ért a 2014-es Alpok-Adria és IMRC bajnoki szezon. Az utolsó forduló a hétvégén a Slovakiaringen zajlott, ahol a H-Moto Team népes különítménnyel képviseltette magát: Kis Viktória, Győrfi Alen és Csányi Gergő a Superstock 600-as kategóriát erősítette, Kovács Bálint pedig a 125SP géposztályban állt rajthoz.
Hirdetés

A Superstock 600-ban induló versenyzők közül Győrfi Alennek sikerült a legjobban a szombati nap. A második kockából induló fiú egy elrontott rajtot követően a harmadik helyen végzett, ezzel a Pannónia-ringi dupla pódiumot követően – ahol egy második és egy első hely volt a termése - ismét dobogóra állhatott.

Kis Viktória is jól ment az első versenynapon, hiszen a félig esős, félig száraz kvalifikáción 15. tudott lenni, s mivel ebben a pozícióban haladt át a célvonalon is, pontot szerzett az Alpok-Adria értékelésében. Csányi Gergő a 16. helyen végzett az Alpok-Adria Bajnokság futamán, emellett indult az IMRC Cupban is, melynek időmérőjén ő volt a leggyorsabb, így az első kockából várhatta a másnapi versenyt.

Sajnos Kovács Bálint számára balszerencsésen ért véget a szombat Szlovákiában. A nyolcadik helyről indult, de a startnál kuplunghiba miatt rögtön veszített egy pozíciót. A leintéshez közeledve vissza akarta előzni riválisát, aki ráhúzta a motort, így Bálintnak idő előtt fel kellett adnia a versenyt.

Vasárnap aztán Bálint a vizes pályán mutatott óriási küzdelmének és az ezáltal megszerzett hatodik helyének köszönhetően megtartotta második helyét a 125SP kategória tabelláján az Alpok-Adria Bajnokságban és az IMRC-ben is – mindezt élete első nagypályás szezonjában.

Kovács Bálint 125SP Slovakiaring 2014

Csányi Gergő a pole pozícióból vághatott neki a bajnokság betétversenyének, az IMRC Cupnak. Sokáig a második helyért küzdött, ám a leintéshez közeledve műszaki hiba jelentkezett nála, így végül meg kellett elégednie a dobogó harmadik fokával. Az Alpok-Adria futamon Gergő a 16. helyen végzett, ami az IMRC értékelésben a hatodik helyet jelentette.

Kis Viktória szintén az Alpok-Adria mezőnyében szenzációsan versenyezve a hetedik helyen ért célba, ami az IMRC értékelésében a harmadik helyezést jelentette számára. A H-Moto Team hölgyversenyzője érhető módon rendkívül elégedett volt az eredménnyel, amelyet ráadásul úgy ért el, hogy korábban csak edzéseken volt lehetősége kipróbálni, milyen a mostani versenygépével vizes aszfalton motorozni.

Vasárnap a legpechesebb a szintén a Superstock 600-asok között induló Győrfi Alen volt. A 2007-ben Európa-bajnoki címet is szerző pilótának jó esélye lehetett volna a szombati futamhoz hasonlóan a dobogón zárni, ám egy technikai probléma, amely az egész verseny alatt hátráltatta, megakadályozta ebben. Végül a dobogóért harcoló boly végén, a hatodik helyen fejezte be a versenyt, az IMRC értékelésében viszont a második helyen zárt.

Kis Viktória:
„A mai nap nem okozott nagy fejtörést gumiválasztás szempontjából az éjjeli felhőszakadásnak köszönhetően. A warm upon kipróbáltunk egy új áttételt, ami jónak bizonyult. A versenyen ismét a 15. rajtkockából indultam. Nagyon kíváncsi voltam, milyen lesz vizes aszfalton versenyezni, mert eddig csak edzéseken volt lehetőségem ilyen körülmények között motorozni. A rajtot sikerült jól elkapni, az első kanyarban is jól helyezkedtem. Körről körre javítottam a pozíciómon, a gyors részek jól feküdtek. Az utolsó öt körben már magam mögött tudtam a bolyt, akikkel előtte haladtam, onnantól tartottam a helyem. Így 24 motoros közül a 7. helyre sikerült beérnem. Nagyon örültem neki, mert ez az IMRC-ben a 3. helyet jelentette, de az Alpok-Adria mezőnyében amúgy is remek a 7. hely! Tetszett ez a vizes verseny! Azt hiszem, szép szezonzáró futamnak mondhatjuk a mait, hiszen serleggel térhettünk haza. Nagyon köszönöm a H-Moto Teamnek a lehetőséget, a szponzoroknak a támogatást, hogy részt vehettem a bajnokságban, a családomnak és barátoknak pedig a lelki támogatást, amit kaptam tőlük mindvégig, és a hétvégét illetően pedig Gaylhoffer Gábornak a profi munkát! Boldog vagyok.”

Győrfi Alen:
„A reggeli bemelegítő edzés még száraz pályán került megrendezésre, ám a verseny már vizes zajlott – igaz, néhol ott is voltak már felszáradó foltok. Sajnos az első körtől kezdve technikai hiba hátráltatott: a motor folyamatosan hintázó mozdulatokat tett a kanyarok közepén, emiatt állandóan meg is csúszott alattam. Ennek ellenére is sikerült a hatodik helyen célba érnem: gyakorlatilag a teljes futam során a dobogóért harcoló boly végén haladtam, ám a műszaki gondok miatt előzni sem tudtam, így a tegnapi harmadik hely után vegyes érzelmekkel hagyom el a Slovakiaringet.”

Csányi Gergő:
„Az IMRC Cup futamának a tegnapi időmérő edzés eredményének értelmében a pole pozícióból vághattam neki. A rajtnál azonban visszacsúsztam egy helyet, s gyakorlatilag a teljes verseny során a második helyért csatáztam. Sajnos azonban az utolsó három körben műszaki hibám adódott, így végül a harmadik pozíciót szereztem meg a félig vizes, félig száraz pályán zajló viadalon. Emiatt kicsit az újabb dobogós helyezés ellenére is csalódott vagyok, ami pedig az Alpok-Adria Bajnokság versenyét illeti, ott végig nedves pályán zajlottak a küzdelmek, s igazából főként a célba érkezésre törekedtem.”

Szilner János, Kovács Bálint edzője:
„Bálint a tegnapi időmérő edzés eredménye alapján a mai versenyt is a nyolcadik helyről kezdhette meg. A futam esőben zajlott, nedves pályán, s végül nagy küzdelemben a hatodik pozíciót sikerült megszereznie. Ami pedig ennél is fontosabb, hogy ennek az eredménynek is köszönhetően Bálint a 125SP kategória összetettjének második helyén végzett, ami minden előzetes várakozásunkat felülmúlta. 13 évesen, első nagypályás szezonjában, számos technikai problémát leküzdve sikerült elérnie ezt az eredményt a felnőttek között. Mondanom sem kell, hogy óriási öröm ez a csapatunknak és természetesen Bálintnak is!”

A hétvége teljes eredménylistái az Alpok-Adria Road Racing oldalán megtekinthetők.


Hirdetés

Címkék:

alpok-adria bajnokság, imrc

Szólj hozzá!

Mielőtt hozzászólnál, kérjük ezt olvasd el.

A Más versenyek Rovat Hírei

Hihetetlen nevek a Monza Rally Shown

Valentino Rossi, Tony Cairoli, Thierry Neuville, Mattia Pasini, Luca Marini, Andrea Locatelli

Sea to Sky - Extreme Enduro

A 10 legjobb jelenet videón

Megszűnik az IDM bajnokság

Nincs életképes ötlet a jövőt illetően

Toni Bou 22-szeres világbajnok

Az elmúlt tíz év róla szólt a Triál bajnokságokban
Hirdetés

Hirdetés

Kapcsolódó termékek: