Motorinfo.hu - Motoros hírportál

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Csatlakozz közösségünkhöz és légy naprakész!

C°/10°

Aszalós Zoltán a 2014-es IMRC kupasorozat 125SP kategóriájának győztese

Szerző: aem
2014-09-17 05:00:00
Múlt hétvégén véget ért az idei szezon az Alpok-Adria Bajnokság és az IMRC kupasorozat résztvevői számára. Aszalós Zoltán „Zelenka” az utolsó, slovakiaringi futamon elegánsan zárta le mindkét sorozatot.
Hirdetés

Az év első fele Zelenka számára nem volt túl kecsegtető, hiszen a Slovakiaringen és a Pannónia-ringen is technikai problémákkal küzdött, de a sötét felhők eloszlottak a feje fölül, és a csehországi forduló óta szárnyal: a foghíjas kezdés ellenére sikerült mindkét értékelésben dobogón végeznie az év végén.

Az utolsó fordulón a kritikus időjárási körülmények sem állíthatták meg, hiszen három első és egy második helyezést zsebelt be, amivel megnyerte az IMRC-t, a magyar értékelést, az Alpok-Adria Bajnokságban pedig csupán két ponttal maradt le a második helyről.

„A hétvége számomra jól kezdődött, ugyanis az edzések nagy része vizes volt, és úgy tűnt, hogy továbbra is tudom hozni az elvárt szintet. Az első kvalifikáció vizes volt, amit meg is nyertem, majd a második félig száraz volt, akkor úgy gondoltuk, hogy nem olyan nedves a pálya, mint eddig volt, száraz gumival mentem fel, így a negyedik rajtkockát szereztem meg."

"Az első futam szombaton száraz körülmények között zajlott, végig csatáztam a szlovák Peter Rauch-hal, akin sikerült felülkerekednem, s végül a második helyen értem célba."

"A vasárnapi futam délelőttjén úgy tűnt, hogy ismét megússzuk az esőt, de rajt előtt egy órával ismét rákezdett, ami felemás érzésekkel töltött el, mert nem voltam tisztában azzal, hogy az előttem lévő három versenyző mire képes ilyen körülmények között. A rajtom jól sikerült, a célegyenes végén már harmadikként fordultam, majd a negyedik kanyarban átvettem a vezetést és a saját ritmusomban motoroztam tovább, így 15 másodperces előnnyel megnyertem a versenyt."

Aszalós Zoltán IMRC 125SP 2014

"Nagyon boldog vagyok, hogy megnyertem a magyar értékelést, az IMRC-t, és hogy az Alpok-Adriában harmadik lettem, de már most készülök a 2015-ös szezonra, hiszen szeretnék még jobb eredményeket elérni."

"Szeretném megköszönni az egész éves segítséget és támogatást az IMET motorosboltnak, a Hungaroringnek, hogy edzéslehetőséget biztosított a számomra, Orosz Csilla gyógymasszőrnek, aki minden egyes futam előtt kezelt, a családomnak és édesapámnak, aki biztosította számomra ezt a remek technikai hátteret, a nővéremnek aki szintén végig azon dolgozott, hogy nekem csak motoroznom kelljen. KÖSZÖNÖM NEKTEK!” – mondta Zelenka a verseny után.

„Eredményes hétvégét zártunk, a motor és Zoli is rendben működtek. Az időjárás kicsit tréfálkozott velünk, de mi nem hagytuk magunkat. Örülök, hogy ilyen eredményesen zártuk ezt az évet, jövőre szeretnénk ezt tovább folytatni, fejlődni és megnyerni az Alpok-Adria Bajnokságot” – mondta Aszalós Péter, Zelenka édesapja és Aprilia RS125- ösének szerelője.

Aszalós Zoltán IMRC 125SP 2014

Alpok-Adria Bajnokság, 125SP kategória, végeredmény (az első öt):

1. Danilo DiGiorgio ITA 260 pont
2. Kovács Bálint HUN 184 pont
3. Aszalós Zoltán HUN 182 pont
4. Andrej Kosmac ITA 128 pont
5. Peter Rauch SVK 113 pont

IMRC Kupasorozat, 125SP kategória, végeredmény (az első öt):

1. Aszalós Zoltán HUN 213 pont
2. Peter Rauch SVK174 pont
3. Kovács Bálint HUN147 pont
4. Jozef Oravsky SVK85 pont
5. Robert Malik SVK 81 pont

Fotó: roadsidemotorphotos.com


Hirdetés

Címkék:

alpok-adria bajnokság, aszalós zoltán, imrc

Kapcsolódó cikkek

Zelenka hét ezreddel maradt le az első helyről
Más versenyek 2014-09-03

Zelenka hét ezreddel maradt le az első helyről

Az előző két Alpok-Adria és IMRC versenyhelyszínt győztesként elhagyó Aszalós Zoltán a hétvégén egy hajszállal maradt le a dobogó legfelső fokáról a cseh Radek Lamichhal szemben.
Zelenka tovább száguld!
Más versenyek 2014-08-19

Zelenka tovább száguld!

Három év után ismét a Hungaroringen rendezték meg az Alpok-Adria versenysorozat egyik futamát, ahol Aszalós Zoltán 125SP kategóriában ismét rajthoz állt.
Egy úr az űrből
Más versenyek 2014-07-21

Egy úr az űrből

A hétvégén a csehországi Mostban rendezett Alpok-Adria és IMRC bajnoki fordulón Aszalós Zoltán a 125SP kategóriában megmutatta, mire képes, ha minden összeáll.
A cipője mindig a cipésznek lyukas
Más versenyek 2014-05-27

A cipője mindig a cipésznek lyukas

Két harmadik és egy második hely az egyenlege a 125SP kategóriában a Pannóni-Ringi futamon Aszalós Zoltánnak, akinek a neve bizonyára nem ismeretlen a hazai motorsportban kicsit is járatosak számára.

Szólj hozzá!

Mielőtt hozzászólnál, kérjük ezt olvasd el.

A Más versenyek Rovat Hírei

Hihetetlen nevek a Monza Rally Shown

Valentino Rossi, Tony Cairoli, Thierry Neuville, Mattia Pasini, Luca Marini, Andrea Locatelli

Sea to Sky - Extreme Enduro

A 10 legjobb jelenet videón

Megszűnik az IDM bajnokság

Nincs életképes ötlet a jövőt illetően

Toni Bou 22-szeres világbajnok

Az elmúlt tíz év róla szólt a Triál bajnokságokban
Hirdetés

Hirdetés

Kapcsolódó termékek: