Motorinfo.hu - Motoros hírportál

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Csatlakozz közösségünkhöz és légy naprakész!

C°/10°

Gyutai Adrián: „Fantasztikus érzés volt újra dobogón állni”

Szerző: aem
2014-09-16 00:00:00
A Tomracing Motorsport Team versenyzője augusztusi vállműtétjét követően a tervezettnél hamarabb tért vissza a Slovakiaringen, amit futamgyőzelemmel és dobogós helyezésekkel ünnepelt.
Hirdetés

Fantasztikus teljesítménnyel tért vissza a versenypályára az augusztus elején vállműtéten átesett Gyutai Adrián. A Superstock 600-as kategóriában versenyző paksi motoros az elmúlt hétvégén kétszer is dobogóra állhatott az Alpok-Adria Bajnokságot lezáró két viadalon, míg az IMRC sorozatban egy második helyezést követően a második futamot megnyerte. Elégedett a teljesítményével, de úgy véli, időre van szüksége ahhoz, hogy utolérje önmagát.

Augusztus 2. óta először versenyezhetett Gyutai Adrián, akkor a Superstock 600-as kategória egyik legjobbja a poznani futamon vezető pozícióban szenvedett súlyos balesetet. Hatfelé tört el a kulcscsontja, amit több mint kétórás műtéttel hoztak helyre a Sportkórház sebészei. Adrián mindent megtett a gyors felépülés érdekében, a rehabilitációját segítő Orosz Csilla gyógytornász, Lénárt Ágota sportpszichológus és a Kaqun Magyarország Kft. szakemberei örömmel fogadták visszatérését a hétvégén.

Noha az időjárás nem volt túl kegyes a résztvevőkhöz, Adrián fantasztikus teljesítményt nyújtott. Az időmérőn az első sorba kvalifikálta magát, majd a szombati versenyen mindkét sorozatban a második helyen végzett – egyelőre négy körig bírta a látványos csatát Chrobák Jánossal. Vasárnap vizes aszfalton az Alpok-Adria utolsó versenyén harmadikként intették le, ugyanakkor az IMRC sorozat záró futamát megnyerte.

Gyutai Adrián Chrobák János Slovakiaring 2014

„Nagyon jól éreztem magam egész hétvégén, hiszen már több mint egy hónapja nem versenyezhettem. A rehabilitációmat követően most már az a célom, hogy a lehető leggyorsabban visszaérjek arra a szintre, ahol a balesetem előtt voltam. Kiderült, hogy jó úton haladok, de még rengeteget kell dolgoznom. A sérüléseim már szinte teljesen rendbe jöttek, így a rehabilitáció utolsó fázisa mellett már a komolyabb edzéseket is elkezdem."

"A hétvégén az idei év legnehezebb körülményei fogadtak, de remek munkát végzett a csapatom, és elégedett vagyok az eredménnyel is, fantasztikus érzés volt újra dobogón állni. Nagyon jól éreztem magam, és ezek a helyezések, közte a futamgyőzelem, nagyon kellettek nekem. Az idei évben rengeteg jó dolog történt velem, és rossz is, de mindegyikből rengeteget tanultam, és úgy érzem, hogy mindez csak a hasznomra fog válni a jövőben."

"Szeretném megköszönni az egész csapatnak és a támogatóimnak a bizalmukat és a segítségüket, remélem, ezután is meg tudom hálálni mindezt az eredményeimmel. Szeretnék gratulálni Chrobák Janinak a bajnoki címeihez, nagyon jó munkát végzett idén” – mondta Gyutai Adrián.

A Tomracing Motorsport Team csapatfőnöke, Miklósy Tamás nagyon örült versenyzője visszatérésének, és elárulta, csak titkon reménykedett abban, hogy Adrián ilyen sikeres lesz az idei szezonzáró futamokon.

"Csak titkon reménykedtünk a sikeres szereplésben, mert Adrián visszatérésének legfontosabb része nem az eredmény hajszolása, hanem egy biztos, sérülésmentes motorozás volt, hogy kiderüljön mennyire tudott regenerálódni a szervezete. Persze az csak hab a tortán, hogy Adrián futamgyőzelemmel, dobogós helyezésekkel zárta a szezont, mert erre  senki sem számított. Idén a súlyos balesete és sérülése miatt le kellett mondania a bajnoki címekről, de semmi kétség, hogy bőven lesz még ideje ezt pótolni, hiszen fiatal versenyző, aki előtt még komoly karrier áll."

Fotó: Molnár Ádám - Pole Positions Kft.


Hirdetés

Címkék:

alpok-adria bajnokság, gyutai adrián, imrc

Szólj hozzá!

Mielőtt hozzászólnál, kérjük ezt olvasd el.

A Más versenyek Rovat Hírei

Hihetetlen nevek a Monza Rally Shown

Valentino Rossi, Tony Cairoli, Thierry Neuville, Mattia Pasini, Luca Marini, Andrea Locatelli

Sea to Sky - Extreme Enduro

A 10 legjobb jelenet videón

Megszűnik az IDM bajnokság

Nincs életképes ötlet a jövőt illetően

Toni Bou 22-szeres világbajnok

Az elmúlt tíz év róla szólt a Triál bajnokságokban
Hirdetés

Hirdetés

Kapcsolódó termékek: