Motorinfo.hu - Motoros hírportál

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Csatlakozz közösségünkhöz és légy naprakész!

C°/16°

A Triumph Budapest és Chrobák János mindent vitt 2014-ben

Szerző: aem
2014-09-17 00:00:00
Az Alpok-Adria Bajnokság és az IMRC sorozat Superstock 600-as kategóriájában is Chrobák János lett a 2014-es bajnok, és ő szerezte meg a magyar bajnoki címet is.
Hirdetés

Az elmúlt hétvégén került megrendezésre mindkét rangos nemzetközi gyorsasági motoros sorozat utolsó fordulója. A Slovakiaringen az időjárás nem könnyítette meg a versenyzők dolgát, ennek ellenére izgalmas versenyeket láthattak a nézők.

A Paksi AMSE versenyzője, Chrobák Jani az Alpok-Adria Bajnokságban már az utolsó hétvége előtt olyan jelentős pontelőnyre tett szert, amivel bebiztosította a bajnoki címet. Az IMRC sorozatban is megnyugtató előnnyel várta az utolsó hétvégét, de ez a bajnokság matematikailag még nyitott volt.

A szombati időmérőkön megszerzett pole pozíció nem azt sejtette, hogy Jani ezúttal a biztonságos eredményre törekszik. Az időjárás kegyes volt a versenyzőkhöz, az első verseny már száraz körülmények között rajtolt el. A rajt nem sikerült a legjobban, Jani az első kanyarban az ötödik helyre csúszott vissza, innen kezdhette meg a felzárkózást. Az első kör végén már a második helyen érkezett, majd a célegyenes végén a féktávon át is vette a vezetést. Innen folyamatosan nőtt az előnye, és 2:10-es idővel a leggyorsabb kört is megfutva magabiztosan nyerte a futamot.

Chrobák János Superstock 600 2014

A második helyezett Gyutai Adrián, a harmadik Győrfi Alen, a negyedik az Alpok-Adria Bajnokság második helyezettje, az osztrák Jochen Rotter lett, míg ötödik a tavalyi Alpok-Adria győztes, idén összetettben a harmadik helyen végző Daniel Bukowski.

Chrobák Jani ezzel a győzelemmel bebiztosította az IMRC és Magyar Bajnok címét is.

„Nagyon jó zárás volt ez a hétvége! Mivel már az Alpok-Adria Bajnokaként érkeztem az utolsó futamra, az IMRC bajnokságban pedig igen tetemes előnyöm volt, így teljesen felszabadultan motoroztam. Amúgy sem vagyok egy ideges típus, de ez azért megnyugtató érzés. Vizes, száraz hétvége volt, de aminek külön örülök, hogy vizes pályán is jó időket futottam a szabadedzéseken, illetve az első időmérőn. Száraz pályán sikerült ismét pole pozíciós időt futnom” - mondta a bajnok a futamot követően.

„A versenyen a rajtom nem volt tökéletes, így az ötödik helyről kellett feljönnöm, de ez a második kör elejére sikerült is, úgyhogy onnan nyugodt motorozással folyamatosan növeltem az előnyöm és sikerült megnyernem sorozatban a hetedik Alpok-Adria futamot is idén. A 2012-es bajnoki címem az utolsó futamon dőlt el, most egy kicsit nyugodtabb volt az év, főleg a vége fele. Ez köszönhető főtámogatómnak, a Triumph Budapestnek, illetve a Marketprog Kft.-nek, a Daráló Aprító Kft.-nek, a Zenit Öhlins-nek, a Colony Cool Kft.-nek, a Kristófy és Társának, a Paksi AMSE-nek és Greksa Attilának.”


Hirdetés

Címkék:

alpok-adria bajnokság, chrobák jános, imrc

Kapcsolódó cikkek

Chrobák győztes a Pannónia-ringen is
Más versenyek 2014-09-02

Chrobák győztes a Pannónia-ringen is

A hétvégén megrendezett idei ötödik, utolsó előtti IMRC fordulón csak az első versenyen állt rajthoz Chrobák János, amit meg is nyert. Az Alpok-Adria Bajnokságban idén már utolérhetetlen, és az IMRC-ben is hatalmas az előnye.
A Triumph Budapest Chrobák Janival tarolt a Hungaroringen
Más versenyek 2014-08-21

A Triumph Budapest Chrobák Janival tarolt a Hungaroringen

A Triumph Budapest által biztosított Daytona 675R nyergében Chrobák megszerezte zsinórban a hatodik futamgyőzelmét, amivel a pontversenyben is akkora előnyre tett szert, hogy gyakorlatilag idő előtt eldőlt a 2014-es Alpok Adria Bajnoki cím a Stk600-as kategóriában.
Chrobák Poznanban ismét duplázott
Más versenyek 2014-08-05

Chrobák Poznanban ismét duplázott

Jani kettős győzelemmel tovább növelte előnyét Gyutai Adrián előtt az Alpok-Adria Bajnokság lengyelországi hétvégéjén.
Chrobák Jani és a Triumph taroltak a mosti Alpok-Adria futamon
Más versenyek 2014-07-22

Chrobák Jani és a Triumph taroltak a mosti Alpok-Adria futamon

Chrobák Jani és a Triumph Daytona 675R mindent megnyertek, amit lehetett az elmúlt hétvégén az Alpok-Adria Bajnokság Superstock 600-as kategóriájában. Egy hétvége, öt kupa az egyenleg.
Chrobák második Superstock 600-ban a hétvégi Alpok-Adria futamon
Más versenyek 2014-06-17

Chrobák második Superstock 600-ban a hétvégi Alpok-Adria futamon

Jani és a Triumph kezdenek összeszokni, ezt szombaton egy második hellyel ünnepelték. A vasárnapi futam még jobb lehetett volna, de az erős szél miatt törölték a versenyt.
"A tehetséges ember sem viszi sokra szorgalom nélkül"
Magazin 2014-05-21

"A tehetséges ember sem viszi sokra szorgalom nélkül"

Interjú Chrobák János motorversenyzővel, aki idén az Alpok-Adria Bajnokság és az IMRC versenysorozat Superstock 600-as mezőnyében méreti meg magát. Az első dobogós helyezéseit már sikerült begyűjtenie.

Szólj hozzá!

Mielőtt hozzászólnál, kérjük ezt olvasd el.

A Más versenyek Rovat Hírei

Hihetetlen nevek a Monza Rally Shown

Valentino Rossi, Tony Cairoli, Thierry Neuville, Mattia Pasini, Luca Marini, Andrea Locatelli

Sea to Sky - Extreme Enduro

A 10 legjobb jelenet videón

Megszűnik az IDM bajnokság

Nincs életképes ötlet a jövőt illetően

Toni Bou 22-szeres világbajnok

Az elmúlt tíz év róla szólt a Triál bajnokságokban
Hirdetés

Hirdetés

Kapcsolódó termékek: