Motorinfo.hu - Motoros hírportál

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Csatlakozz közösségünkhöz és légy naprakész!

-4°C°/

Kis Viktória újra Katarban támad

Szerző: aem
2014-09-29 00:00:00
A 2012-ben az év női motorversenyzőjének megválasztott Kis Viktória hamarosan visszatér korábbi sikerei helyszínére: tavaszi eredményes szereplése után újra rajthoz áll a Losail Ázsia Bajnokságban, célja a tavalyi összetett második helyezése után idén megnyerni a pontversenyt.
Hirdetés

Kis Viktóriát 2012-ben a MAMS gyorsasági szakága az év női versenyzőjének választotta, a 2013-as szezont azonban anyagi okok miatt kénytelen volt teljes egészében kihagyni.

A 2014-es éve már sokkal eseménydúsabban alakult, hiszen a MAMS elnöke, Hermann Henrik közbenjárására a Katari Motorsport Szövetség (QMMF) lehetőséget adott a H-Moto Team pilótájának, hogy rajthoz álljon a Losail Ázsia Bajnokság (Losail Asian Road Racing Series) 2013/2014-es kiírásának utolsó fordulóin. Wicca remek eredményekkel hálálta meg a bizalmat, a májusi utolsó forduló során két kategóriagyőzelmet is szerzett, s remek szereplésével összetettben is a kiváló második helyezést szerezte meg.

A LARRS évad befejezését követően nem volt sok idő pihenni, Wicca rajthoz állt a hazai vonatkozású IMRC (International Motorcycle Race Cup) bajnokság Superstock 600-as kategóriájában, ahol nyolc versenyen indult el az év során, az utolsó, slovakiaringi futamon szerepelt a legjobb eredménnyel, harmadik lett, az összesítésben pedig a hetedik helyen végzett.

És nincs megállás! Wicca számára is friss a hír: Hermann Henriknek és a katari szövetségnek köszönhetően ismét megmérettetheti magát a Losail Ázsia Bajnokság mezőnyében – ráadásul immár a teljes 2014/15-ös szezonban. A versenyző nagyon örül az újabb lehetőségnek, célja pedig nem is lehet más, hogy ezúttal az összetett pontverseny élén végezzen kategóriájában.

Az ázsiai bajnokságban való szereplés azért is remek hír, mert a második forduló a Superbike Világbajnokság katari évadzárójának betéteseményeként kerül megrendezésre, így azok után, hogy Wicca tavaly a MotoGP-vel szerepelhetett azonos hétvégén, most a másik nagy nemzetközi sorozat képviselői előtt mutathatja meg, mire képes. A H-Moto Team már dolgozott azon, hogy Wicca rajthoz tudjon állni a Supersport Világbajnokság utolsó futamán, de így okafogyottá váltak a befogadó csapattal folyó tárgyalások, hiszen így is ott lesz Katarban.
Az első fordulót október közepén rendezik, addig a felkészülésé a főszerep.

„Egész szezonban nagyon reménykedtem, hogy részt vehetek a katari bajnokság 2014/15-ös idényében, most már teljes évet futva. A héten kaptam a jó hírt Hermann Henriktől, hogy írásban visszaigazoltak: mehetek! Három hét van hátra az első versenyhétvégéig, addig az itthoni csapattal tervezünk még egy edzést valamelyik nagypályán. Nagyon várom már, hogy újra ott állhassak a rajtrácson. Szeretnék javítani a múltkori eredményemen, ami azt jelenti, hogy a célom a LARRS abszolút megnyerése. Úgy néz ki, az öt hétvégéből kettő ismét betétfutam lesz, az egyiket a Superbike Világbajnoksággal, másikat a MotoGP-vel karöltve rendezik meg. Nagyon örülök az újabb lehetőségnek, köszönöm ezt Hermann Henriknek, a Katari Szövetségnek, a Magyar Motorsport Szövetségnek és persze a H-Moto Teamnek a hazai támogatást. Igyekszem mindenből a maximumot kihozni, és büszkévé tenni az itthoniakat” - mondta Viki.

Kis Viktória Katar 2014

Menedzsere, Kelemenné Szilágyi Noémi is izgatott a jövő miatt. „Eddig csak reméltük, mára már bizonyossá vált, hogy a Katari Szövetség ismételten lehetőséget ad Wiccának, hogy rajthoz állhasson a 2014/15-ös Losail Ázsia Bajnokságban. Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy a H-Moto Team egyetlen női versenyzője továbbra is képviselheti hazánkat és csapatunkat az arab kontinensen, ahol továbbra is népes férfi mezőnyben versenyezhet."

"Felkészülésében pontos terv szerint haladtunk, haladunk: mind erőnlétben, mind mentálisan szeretnénk őt a legjobb kondícióban versenyeztetni. A versenyek közben igyekeztünk számára tesztlehetőséget biztosítani, amit a továbbiakban is fontosnak tartunk, hiszen a legjobb edzés a motorozás akár hidegben, akár forróságban. Nem titok, hogy addig, amíg nem tudtuk a Losail Bajnokság fordulóinak pontos időpontjait, tárgyalásokat folytattunk külföldi csapatokkal, hogy a Superbike Világbajnokság utolsó, pont Katarban zajló fordulóján Wicca a Supersport kategóriában versenyezhessen. Ajánlatot kaptunk egy olasz és egy angol csapattól is, akik egy, a helyi pályát jól ismerő, ráadásul lányversenyzőt szívesen indítottak volna. A versenynaptár szerint azonban erre nem lesz mód, hiszen a Losail Ázsia Bajnokság pont a betétfutama lesz a Superbike Világbajnokságnak, ahol a WSBK mezőnye is láthatja majd Wicca versenyeit!"

"Célunk, hogy az új szezonban is nyerő szériánk legyen és a Losail Ázsia Bajnokságot Wicca nyerje meg. Mindenkinek köszönjük a biztatást, igyekezni fogunk ezt sok dobogós, magyar zászlós képpel meghálálni! Wiccának pedig gratulálok még egyszer az eddig elért eredményeihez és példaértékű fejlődéséhez!”

Fotó: kiraly.hu


Hirdetés

Címkék:

kis viktória, losail ázsia bajnokság

Szólj hozzá!

Mielőtt hozzászólnál, kérjük ezt olvasd el.

A Más versenyek Rovat Hírei

Matthias Walkner hatalmasat navigált és vezet

A mezőny nagy része eltévedt

Dakar 5. etap

Újra a J. Barreda Bort van elöl a Hondával

Sam Sunderland vezeti a Dakart

KTM, Honda a sorrend. A Yamaha leszakadt viszont jön felfelé a Husqvarna.

Dakar második etap

A Honda az élen, Dési a 88. helyen.
Hirdetés

Hirdetés

Kapcsolódó termékek: