Motorinfo.hu - Motoros hírportál

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Csatlakozz közösségünkhöz és légy naprakész!

C°/10°

Somosi Alexander és Bódis Ricsi is pontszerzéssel zárta az évet

Szerző: aem
2014-10-06 00:00:00
A Talmácsi Racing két magyar üdvöskéje is sikeresen szerepelt a European Junior Cup és az FIM Superstock 600 EB hétvégi zárófutamán. Alessandro Zaccone elesett, de az összetettet olasz bajnokként a 20. helyen zárta.
Hirdetés

A Talmácsi Racing 14 éves magyar tehetsége, Somosi Alexander pontszerzéssel zárta az FIM Superbike Világbajnokság hivatalos utánpótlás-szériájaként futó European Junior Cup 2014-es évadát, miután a Magny-Cours-i záró futamon, élete első esős versenyén a 14. helyen végzett.

Alexander idén év közben, a misanói forduló alkalmával csatlakozott be a sorozatba, mivel ekkor töltötte be az induláshoz szükséges alsó korhatárt, 14. életévét. Második versenyén, Portimaóban már a 15. helyen ért célba, amivel a sorozat történetének legfiatalabb pontszerzője lett. A mostani záró fordulón ezt fejelte meg egy 14. hellyel, így összesen három ponttal zárta élete első nemzetközi idényét. A versenyhétvégék alkalmával rengeteget tanult és fejlődött, és ezen az úton szeretne haladni tovább felfelé.

„Ez volt Alexander élete első esős versenye. Otthon ugyan gyakorolt már ilyen körülmények között, de egy verseny mindig más, ezért arra kértem fejezze be a versenyt, hogy minél több tapasztalatot tudjon gyűjteni. Ezt a kérést ő megfogadta, és egy darabban célba hozta a motort a 14. helyen, így pontszerzéssel búcsúztattuk az évet. A tempója még elmaradt az elvártaktól, kell még gyakorolnunk esőben, de így elsőre nagyon jól megoldotta ezt a feladatot, ezért büszkék vagyunk rá. Összességében egy jó zárása volt az a hétvége az idei évnek, készülünk a következő idény megmérettetéseire” - mondta Talmácsi Gábor csapatfőnök első Alexanderrel közös évükről.

„Nagyon nagy kihívás volt számomra ez a verseny, mert tényleg nagyon nehéz esőben motorozni. A versenyt megelőzően összesen egyszer mentem eddig életemben esőben, de az is egy otthoni edzésen volt, úgyhogy Gábor tanácsának megfelelően elsősorban a tapasztalatszerzés céljával álltam most rajthoz. Örülök, hogy célba értem, és sikerült pontszerzéssel zárnom az évet. Úgy gondolom, ez az idény jó volt arra, hogy beleszokjak a nemzetközi mezőnybe, és szerintem sokat sikerült fejlődnöm. Köszönöm a csapatnak a lehetőséget és az egész éves munkát, mostantól együtt készülünk tovább az új év kihívásaira” - nyilatkozta Alexander a futamot követően.

Somosi-Alexander-European-Junior-Cup-2014-Magny-Cours

A Magny-Cours-i hétvége keretében szombaton zárult a FIM Superstock 600-as Európa-bajnokság is, ahol a Talmácsi Racing révén két versenyzőért, az olasz Alessandro Zacconéért, és a magyar Bódis Richárdért izgulhattunk. A verseny kaotikus és szokatlan forgatókönyv szerint zajlott, tömegbukás, piros zászló és újraindítás is volt a „programban”, ami végül sikerrel zárult a magyar fiú számára.

A délelőtti időmérő edzést a Talmácsi Racing 15 éves olasz pilótája, Alessandro Zaccone a 14. míg a 19 éves magyar Bódis Richárd a 21. helyen zárta, így késő délután ebből a pozícióból várhatták az év utolsó futamának rajtját, ami többek számára is sokáig emlékezetes marad, hiszen egy hajmeresztő tömegbukás borzolta a kedélyeket, melynek során több motor és pilóta is megsérült.

A bukást Zaccone ki tudta kerülni, Ricsi viszont nem, így az ő motorján több elem is kisebb-nagyobb sérüléseket szenvedett. Ha száz százalékosan megjavítani nem is tudta, de az újraindításra versenykész állapotba hozta a csapat Ricsi motorját, amit az új rajtot követően fantasztikus felzárkózással hálált meg, és a 21. helyről a 13.-ra jött előre a leintésig, az így megszerzett pontoknak köszönhetően pedig a 14. helyen zárta a bajnokságot.

Zaccone kevésbé volt szerencsés. Hiába startolt jól és lépett előre körről körre, egyik vetélytársa kiütötte alóla a motort. Az esésnél az olasz ifjonc a vállát is megütötte, de csontja szerencsére nem tört. Ő ezt az idényt olasz bajnokként a 20. helyen zárta az Európa-bajnokságban.

Talmácsi Gábor csapatfőnök így látta az eseményeket: „Eléggé őrült egy versenyünk volt. Ricsi nagyot ment az újraindítás után, annak ellenére, hogy a motort nem tudtuk száz százalékos állapotba hozni az esést követően. A maximumot teljesítette, amit onnan hátulról ebben a helyzetben lehetett, úgyhogy büszke vagyok rá. Zaccone is nagyon jól ment, a bukásról pedig nem tehetett. Félig sikerült csak jól számunkra ez a verseny, mert többre számítottunk és több is volt benne, de a külső körülmények most tényleg nagyon balszerencsésen alakultak. Az is hozzátartozik az igazsághoz, hogy ez a pálya nem igazán fekszik a Hondáknak, ráadásul a többi motor közül volt néhány feltűnően gyors az egyenesekben, többet jelenleg is vizsgálnak közülük. Mi mindig a szabályok adta játékszabályokon belül mozgunk, de most valamilyen oknál fogva hirtelen jelentős mértékben megnövekedtek a motorok közötti különbségek, amit nem értünk. Gratulálok a csapatnak az idei évhez, és köszönöm mindenkinek az elvégzett munkát. Úgy gondolom, rengeteg tapasztalatot szereztünk idén együtt, sok minden letisztult, így minden adott ahhoz, hogy jövőre egy még eredményesebb szezont fussunk.”

Bodis-Richard-Magny-Cours-2014-FIM-Superstock-600

„Hihetetlenül balszerencsés futamunk volt. Egy másik pilóta kiütötte alólam a motort, és sajnos semmit nem tehettem, hogy elkerüljem a bukást. Nagyon csalódott vagyok, hogy így alakult, mert úgy érzem, ha ez nincs, akkor a dobogón végeztem volna az év utolsó futamán. Összességében nagyon pozitívan értékelem ezt az évet, a csapat tökéletes munkát végzett minden hétvégén. Egészen biztos vagyok abban, hogy a következő szezonban még erősebben térhetünk vissza” - mondta a versenyből kiesett Alessandro Zaccone.

Bódis Richárd elégedett és bizakodó a jövőt illetően. „Nagyon kemény hétvégén vagyok túl, viszont éppen ezért nagyon sok értékes tapasztalattal gazdagodtam. Az elején nagyon nehezen lendültünk bele, utána viszont két lépcsőfokonként ugráltam felfelé, és dolgoztam le a hátrányomat a többiekkel szemben. 25-en voltunk két másodpercen belül, úgyhogy elképesztően sokat számított minden apró tized. A futamon magabiztosan rajtoltam el, tudtam, hogy erőből képesnek kell lennem felérni a pontszerző helyekre. Aztán jött egy tömegbukás, kiütötték a kezemből a motort, átmentem az egyik vetélytársamon, majd elestem, és a motorom több eleme is megsérült. Az újraindítás után 110 fok volt a víz hőmérséklete, ami iszonyatosan sok, és már az elején sokat veszített erejéből a motor, de nem adtam fel, csak jöttem, jöttem előre. Páran el is estek előttem, de nem ennek köszönhetem, hogy végül felértem a pontszerzők közé, hiszen nagyon kemény csatákban vívtam ki magamnak a 13. helyet. Köszönöm a szerelőinknek a gyors és szakszerű munkát, (Talmácsi) Gábornak és a csapatnak a sok-sok idei segítséget, az otthoniaknak pedig a biztatást. Csapattársamnak jobbulást kívánok, és készülünk a következő évre, amikor még magasabbra fogjuk helyezni a lécet magunknak.”

Forrás: Talmácsi Racing


Hirdetés

Címkék:

alessandro zaccone, bódis richárd, european junior cup, fim superstock 600, somosi alexander

Kapcsolódó cikkek

Bódis Richárd 7. lett Jerezben, Zaccone dobogós helyről bukott
Más versenyek 2014-09-08

Bódis Richárd 7. lett Jerezben, Zaccone dobogós helyről bukott

Az FIM Superstock 600 Európa-bajnokság jerezi futamán Bódis Ricsi nagyszerű versenyzéssel a 7. helyen ért célba, Alessandro Zaccone a 20. helyen zárt, Somosi Alexander a 18. lett pályafutása harmadik European Junior Cup futamán.
Eddigi legeredményesebb hétvégéjét zárta Portimaóban a Talmácsi Racing
Más versenyek 2014-07-07

Eddigi legeredményesebb hétvégéjét zárta Portimaóban a Talmácsi Racing

Fennállása eddigi legeredményesebb versenyét zárta Talmácsi Gábor csapata, a Talmácsi Racing. A FIM Superstock 600-as Európa-bajnokság portimaói futamának 31 fős mezőnyben Bódis Richárd az 5., Alessandro Zaccone a 9. helyen végzett, Somosi Alexander pedig megszerezte első pontját az EJC-ben.
Első EB-pontjainak örül a Talmácsi Racing
Más versenyek 2014-06-23

Első EB-pontjainak örül a Talmácsi Racing

A Superbike világbajnokság hetedik fordulójának második napján a 2007-es gyorsasági-motoros világbajnok Talmácsi Gábor csapata, a Talmácsi Racing megszerezte első pontjait a FIM Superstock 600-as Európa-bajnokságon.

Szólj hozzá!

Mielőtt hozzászólnál, kérjük ezt olvasd el.

A Más versenyek Rovat Hírei

Hihetetlen nevek a Monza Rally Shown

Valentino Rossi, Tony Cairoli, Thierry Neuville, Mattia Pasini, Luca Marini, Andrea Locatelli

Sea to Sky - Extreme Enduro

A 10 legjobb jelenet videón

Megszűnik az IDM bajnokság

Nincs életképes ötlet a jövőt illetően

Toni Bou 22-szeres világbajnok

Az elmúlt tíz év róla szólt a Triál bajnokságokban
Hirdetés

Hirdetés

Kapcsolódó termékek: