Motorinfo.hu - Motoros hírportál

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Csatlakozz közösségünkhöz és légy naprakész!

-4°C°/

Gyutai Adrián tizenegyedik lett az olasz mezőnyben

Szerző: aem
2014-10-20 00:00:00
Kihozta a maximumot pályafutása egyik legnehezebb versenyhétvégéjéből Gyutai Adrián. Az olasz bajnokság utolsó futamán, a National Trophy 600 kategóriában harminckilenc induló közül a tizenegyedik helyen végzett Mugellóban.
Hirdetés

Gyutai Adrián, a 2014-es Alpok-Adria és IMRC sorozatok Superstock 600 bajnoki esélyese augusztusban, a poznani futamon elesett, és olyan szerencsétlenül sérült a kulcscsontja, hogy a szezon további futamait ki kellett hagynia. Úgy tervezte, októberben az Európa-bajnokságon tér vissza, de azt a futamot sajnos nem rendezték meg, így Adrián előrehozta visszatérését a szeptemberi slovakiaringi szezonzáró futamra, ráadásként pedig támogatóinak köszönhetően a múlt hétvégén rajthoz állhatott Mugellóban is, a 2014-es olasz bajnokságon (CIV) a National Trophy 600 kategóriában.

Az időjárás nem fogadta kegyeibe a népes, harminckilenc fős mezőnyt. A csütörtöki tesztnapon és a pénteki szabadedzéseken szinte kizárólag vizes aszfalton tudtak tréningezni, míg a szombati időmérőn már feltehették a száraz pályára való abroncsokat. A Tomracing Motorsport Team motorosa a tizedik rajtkockát tudta megszerezni úgy, hogy sosem ment korábban a legendás mugellói pályán.

Gyutai Adrián Mugello 2014

Harminckilencből tizenegyedik az erős olasz mezőnyben.

„Nagyon jól éreztem magam a hétvégén, hiszen ilyen erős versenysorozatban még nem versenyeztem. A hétvége nagyon nehezen alakult a számunkra, hiszen a tesztnapon, a szabadedzéseken és az időmérőkön összesen két húszperces száraz edzést tudtam menni, ami egy kicsit megnehezítette a pályatanulást. A második időmérőn már sikerült a magamtól elvárt köridőt megfutnom, amivel a tizedik helyet sikerült megszereznem a rajtrácson a harminckilenc fős mezőnyben. Úgy éreztem, ha vasárnap minden jól alakul, akkor még két-három helyet előrébb léphetek a versenyen, hiszen a negyediktől csak egy másodpercre voltam elmaradva" – elevenítette fel a hétvége eseményeit Adrián.

A versenyre nem száradt fel teljesen a pálya, így a remekül sikerült rajtot követően a kicsit óvatosabban megtett első körben visszaesett néhány helyezést, majd felbátorodott, és végül remekül felzárkózva a tizenegyedik helyen intették le, ráadásul az utolsó körben parádés előzéssel utasította maga mögé egyik olasz vetélytársát. Adrián ezzel a teljesítménnyel nemcsak a legjobb hondás lett a harminckilenc fős mezőnyben, hanem megmutatta, hogy egy ilyen erős sorozatban is képes helyt állni.

Gyutai Adrián Mugello 2014

Nagy az érdeklődés, de hát ez Olaszország.

„A rajtom jól sikerült, az ötödik-hatodik helyen voltam az első féktávon, aztán páran megelőztek az első körben. Lassan melegedtem be a versenybe, ám a harmadik körtől kezdve megtaláltam a pálya ritmusát, és sikerült visszaküzdenem magam a tizenegyedik helyre. Rengeteget tanultam ezen a versenyhétvégén, hiszen ilyen kemény és erős mezőnyben még soha nem mentem. De ez a követendő út számomra, hiszen ha szeretnék magasabb szintre jutni, és ott is eredményesen versenyezni, akkor ilyen közegben kell a lehető legtöbbet indulnom. Nagyon szeretném megköszönni az egész csapat munkáját, a szponzoraim kitartását, mert nélkülük sehol sem lennék. Most egy pici pihenés következik a főiskolai tanulmányaim mellett, de december elején elkezdem a felkészülést a következő szezonra" – árulta el 23 éves paksi versenyző.

Menedzsmentje, a Tomracing Motorsport Team eközben azon dolgozik, hogy Adrián jövőre teljes szezont tudjon menni az Olasz Nemzeti Bajnokság (CIV) National Trophy 600-as kategóriájában.


Hirdetés

Címkék:

gyutai adrián

Szólj hozzá!

Mielőtt hozzászólnál, kérjük ezt olvasd el.

A Más versenyek Rovat Hírei

Matthias Walkner hatalmasat navigált és vezet

A mezőny nagy része eltévedt

Dakar 5. etap

Újra a J. Barreda Bort van elöl a Hondával

Sam Sunderland vezeti a Dakart

KTM, Honda a sorrend. A Yamaha leszakadt viszont jön felfelé a Husqvarna.

Dakar második etap

A Honda az élen, Dési a 88. helyen.
Hirdetés

Hirdetés

Kapcsolódó termékek: