Motorinfo.hu - Motoros hírportál

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Csatlakozz közösségünkhöz és légy naprakész!

-5°C°/

Kis Viktória egy első és egy második helyet szerzett Katarban

Szerző: aem
2014-10-20 00:00:00
Kis Viktória remek eredményekkel zárta a Losail Ázsia Bajnokság 2014/2015-ös idényének első hétvégéjét: egy első és egy második hellyel lett gazdagabb, bár az egyik még nem hivatalos.
Hirdetés

Kis Viktória tavaszi sikerei után ismét visszatért Katarba, a H-Moto Team versenyzője ezúttal a Losail Ázsia Bajnokság (LARRS) teljes 2014/2015-ös szezonjában a mezőny tagja lesz.

A hétvégén rendezték az idény első állomását, ahol a magyar lány szépen helytállt. Pénteken, az időmérő edzésen kategóriájában a harmadik helyet szerezte meg Wicca. A szombat nem indult ilyen jól a számára, a bemelegítő edzés során bukott, s bár neki nem esett baja, a motort meg kellett javítani a villanyfényben sorra kerülő futamok rajtjáig.

Az R6-os Yamaha időben elkészült, így Wicca is felállhatott az első verseny rajtrácsára. A rajtot jól kapta el, ám egy kisebb hiba miatt visszacsúszott, és bekerült a mezőny sűrűjébe, de végül sikerült utolérnie, majd meg is előznie kategóriájának éllovasát. Az időmérő rendszer hibája miatt végül hiába ért be jóval ellenfele előtt, csak másodikként értékelték, de csapata jelezte a hibát az illetékeseknek, így a végeredmény még nem tekinthető hivatalosnak.

Kis Viktória H-Moto Team Katar 2014

A Losail Asia Road Racing Series 2014/2015 mezőnye

A második versenyen ismét jól rajtolt Wicca, ám az ezres motorok jelentette akadály miatt ezúttal a vezető pilóta túlságosan el tudott lépni tőle, így végül másodikként intették le. Csalódott azonban így sem lehet, hiszen megjavította korábbi legjobb idejét, ráadásul mindkét alkalommal övé volt a leggyorsabb kör kategóriájában.

Két hét múlva újra bizonyíthat a katari aszfaltcsíkon a magyar motoros, ráadásul extra izgalmakat ad az eseményhez, hogy a következő forduló a Superbike világbajnokság szezonzárójának betétfutamaként kerül megrendezésre.

„Kemény versenyek voltak ezen a hétvégén, kétség sem fér hozzá. A nem túl fényesen sikerült warm up után magabiztosan álltam fel a 18. rajtkockába. Az első versenyen jól kaptam el a rajtot, rögtön a kategóriámban élen motorozó mögött voltam. A harmadik körben az egyik féktávon viszont hibáztam egyet, a 12. helyről visszaestem a 18.-ra, de még 12 kör volt hátra, szóval nem hagytam magam. Nem volt könnyű az ezres motorok ellen: hiába voltam sokkal gyorsabb a kanyarokban, a célegyenesben rögtön visszaelőztek. Körről körre haladtam előre, folyamatosan javítottam a pozíciómon. Utolértem a másodikat, majd az élen haladót is, és két körrel a vége előtt sikerült is megelőznöm őt. Sajnos az időméréssel viszont történt valami, így hiába intettek le engem elsőként hét másodperccel a szerb motoros előtt, hivatalosan mégis őt nyilvánították ki nyertesnek. Nem csak nálam jelentkezett ez a probléma, dolgoznak a kijavításán, addig viszont az első versenyről nincs hivatalos eredmény.

Kis Viktória H-Moto Team Katar 2014

A második futamon is jól sikerült a rajt, a helyezkedés viszont már nem annyira. Beragadtam egy ezres boly mögé, akik sajnos az elején nagyon feltartottak, miközben a szlovén versenyző, Manca elkapott egy „ezres mentes" részt, így szabadon tudott menni: annyira eltávolodott, hogy ki is került a látóteremből. Keményen kellett hajtanom tehát, hogy utolérhessem. Ismét körről körre jöttem fel, olyannyira, hogy az utolsó öt körben már láttam az élen haladót is, ráadásul körönként 2-3 másodperccel voltam gyorsabb nála. A bajt megint csak egy ezres gép jelentette, aki rettenetesen feltartott a kanyarokban: ha meg is előztem, esélyem sem volt ellene a célegyenesben. Így végül négy másodpercre sikerült lefaragni a 12 másodperces hátrányomat, ezzel a 11. helyen értem célba 36 indulóból, ez pedig a kategóriámban a második helyet jelentette.

Nem bosszankodtam, mert mindkét versenyen enyém volt a LARRS-ban megfutott leggyorsabb köridő, sőt, a másodikon a saját legjobbamat is megdöntöttem, így az most 2:12.233. És ez még csak a szezon első hétvégéje volt! Szóval a mérleg: egy kicsúszás, himnusz nélkül egy nem hivatalos első hely, egy második hely és rengeteg tapasztalat. Boldogan térek haza, hiszen nagyon örülök, hogy ismét részt vehetek a bajnokságban! Köszönöm a lehetőséget a QMMF-nek, Hermann Henriknek, a MAMS-nak, a segítséget a H-Moto Teamnek, és persze a támogatást és a biztatást, amit otthonról kaptam, nagyon sok erőt adott! És köszönöm a szuper futóműbeállítást a távolból Bájónak! Alig várom, hogy másfél hét múlva jöhessek vissza!" - mondta Wicca a verseny után.

Fotó: H-Moto Team, facebook.com/HMotoTeam


Hirdetés

Címkék:

kis viktória, larrs 2014/2015

Szólj hozzá!

Mielőtt hozzászólnál, kérjük ezt olvasd el.

A Más versenyek Rovat Hírei

Matthias Walkner hatalmasat navigált és vezet

A mezőny nagy része eltévedt

Dakar 5. etap

Újra a J. Barreda Bort van elöl a Hondával

Sam Sunderland vezeti a Dakart

KTM, Honda a sorrend. A Yamaha leszakadt viszont jön felfelé a Husqvarna.

Dakar második etap

A Honda az élen, Dési a 88. helyen.
Hirdetés

Hirdetés

Kapcsolódó termékek: