Motorinfo.hu - Motoros hírportál

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Csatlakozz közösségünkhöz és légy naprakész!

22°C°/35°

European Junior Cup, Aragon: Bódis Ricsi hetedik lett, Kis Viki a lányok között negyedik

Szerző: aem
2016-04-04 00:00:00
Végre elkezdődött a European Junior Cup versenysorozat is, a Superbike Világbajnokság európai helyszínein megrendezésre kerülő betétfutam. Az első állomás a spanyolországi Aragon volt.
Hirdetés

Idén két magyar versenyzőnek is drukkolhatunk, mindketten a H-Moto Team színeiben vesznek részt a korhatáros viadalban. A tavaly is itt versenyzett Kis Viktória mellett Bódis Richárd az új csapattag.

A futam felemásan sikerült. Míg Bódis Ricsit a hetedik helyen intette le a kockás zászló, ami hosszú kihagyás után szép új kezdet, addig Kis Viki csak 30.-ként ért célba, a külön értékelt Women's Cup hat női versenyzője közül a negyedik helyen. A női kategória legjobbja, a tavalyi sorozatgyőztes Avalon Biddle a fiúk uralta mezőnyben a 15. helyen végzett.

„Fogalmazzunk úgy, ez egy jó bemelegítés volt a többi versenyre. A várakozásokkal ellentétben nem úgy jöttek a köridők, mint szerettem volna, ám edzésről edzésre javítottam, és még így is eredményesebben zártam a hétvégét, mint egy éve, hiszen ezúttal értékes pontokat sikerült szerezni! Nem mondanám, hogy elégedett vagyok, de most nem szabad csüggedni, konzekvensen folytatni kell a megkezdett munkát. Fejben már a legendás asseni pályán körözök, ami egyébként sokkal kedvesebb a szívemnek, mint a dimbes-dombos Aragon. A csapatomnak nagyon hálás vagyok a segítségért és a támogatásért, két hét múlva újult erővel folytatjuk!" - mondta Viki.

Kis Viktória European Junior Cup Aragon 2016

„Aragon nem tartozik a favorit pályáim közé, de nézzük a dolgok jó oldalát! Hosszú kihagyás után versenyeztem ismét, ezért úgy gondolom, a hetedik helyezés jó eredmény. Közvetlen a rajtot követő első kanyart sikerült „túlélnem", tartottam a helyem és nagy csata alakult ki. Különösen egy hosszasan előttem haladó sráccal volt éles a küzdelem, aki mondhatni, már-már kellemetlenül feltartott. A verseny végére kis egészséges agresszivitást is latba vetve sikerült átverekednem magam rajta, de ez már túl későn történt ahhoz, hogy csatlakozni tudjak a közvetlen élbolyhoz. Sokkal több volt ebben a versenyben, ezért felemásan érzem magam. Körönként 0,5 másodperccel gyorsabb voltam, és ha az előbb említett eset másképp alakul, pariban lehettem volna az élmezőnnyel. A következő fordulót a hollandiai Assenben rendezik, amit imádok, ennek megfelelően szeretnék előrébb végezni. Külön köszönettel tartozom a támogatásért csapatomnak, és segítőimnek" - zárta mondandóját Bódis Richárd.

Bódis Richárd European Junior Cup Aragon 2016

A teljes eredménylista itt érhető el: www.hondaproracing.com

Ez pedig a futamról készült összefoglaló:


Hirdetés

Címkék:

bódis richárd, european junior cup, kis viktória

Kapcsolódó cikkek

Hétvégén elrajtol az EJC mezőnye is, Kis Viki és Bódis Ricsi túl vannak az edzőtáboron
Más versenyek 2016-03-31

Hétvégén elrajtol az EJC mezőnye is, Kis Viki és Bódis Ricsi túl vannak az edzőtáboron

Megkezdődött az érdemi munka Kis Viktória és Bódis Richárd számára is, a H-Moto Team versenyzői néhány napot a spanyolországi Circuito de Calafat pályán, a European Junior Cup közös tesztjén töltöttek.

Szólj hozzá!

Mielőtt hozzászólnál, kérjük ezt olvasd el.

A Más versenyek Rovat Hírei

Enduro-VB: Nagy siker volt a Magyar Nagydíj

Bravúrosan tért vissza hazánkba az endurósok legrangosabb versenysorozata. Mindhárom magyar pontokat szerzett a királykategóriában.

Hétvégén Magyarországra figyel az Enduro-világ!

23 év után tér vissza hazánkba az EnduroGP. Terepmotoros világsztárok és magyar menők Parádfürdőn. Ez vár ránk a hétvégén.

Élete első versenyhétvégéjén duplázott Kecskés Tomi

A 220 Volt H-Moto Team ifjú tehetségei ragyogóan kezdték a 2017-es szezont.

Számadó Máté egyre előrébb az olasz mezőnyben

Az Olasz Kupa III. fordulóján Számadó Máté ismét megjavította legjobb eredményét. Dobogós helyért harcolhatott!
Hirdetés

Hirdetés

Kapcsolódó termékek: