Motorinfo.hu - Motoros hírportál

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Csatlakozz közösségünkhöz és légy naprakész!

11°C°/19°

European Junior Cup, Aragon: Bódis Ricsi hetedik lett, Kis Viki a lányok között negyedik

Szerző: aem
2016-04-04 00:00:00
Végre elkezdődött a European Junior Cup versenysorozat is, a Superbike Világbajnokság európai helyszínein megrendezésre kerülő betétfutam. Az első állomás a spanyolországi Aragon volt.
Hirdetés

Idén két magyar versenyzőnek is drukkolhatunk, mindketten a H-Moto Team színeiben vesznek részt a korhatáros viadalban. A tavaly is itt versenyzett Kis Viktória mellett Bódis Richárd az új csapattag.

A futam felemásan sikerült. Míg Bódis Ricsit a hetedik helyen intette le a kockás zászló, ami hosszú kihagyás után szép új kezdet, addig Kis Viki csak 30.-ként ért célba, a külön értékelt Women's Cup hat női versenyzője közül a negyedik helyen. A női kategória legjobbja, a tavalyi sorozatgyőztes Avalon Biddle a fiúk uralta mezőnyben a 15. helyen végzett.

„Fogalmazzunk úgy, ez egy jó bemelegítés volt a többi versenyre. A várakozásokkal ellentétben nem úgy jöttek a köridők, mint szerettem volna, ám edzésről edzésre javítottam, és még így is eredményesebben zártam a hétvégét, mint egy éve, hiszen ezúttal értékes pontokat sikerült szerezni! Nem mondanám, hogy elégedett vagyok, de most nem szabad csüggedni, konzekvensen folytatni kell a megkezdett munkát. Fejben már a legendás asseni pályán körözök, ami egyébként sokkal kedvesebb a szívemnek, mint a dimbes-dombos Aragon. A csapatomnak nagyon hálás vagyok a segítségért és a támogatásért, két hét múlva újult erővel folytatjuk!" - mondta Viki.

Kis Viktória European Junior Cup Aragon 2016

„Aragon nem tartozik a favorit pályáim közé, de nézzük a dolgok jó oldalát! Hosszú kihagyás után versenyeztem ismét, ezért úgy gondolom, a hetedik helyezés jó eredmény. Közvetlen a rajtot követő első kanyart sikerült „túlélnem", tartottam a helyem és nagy csata alakult ki. Különösen egy hosszasan előttem haladó sráccal volt éles a küzdelem, aki mondhatni, már-már kellemetlenül feltartott. A verseny végére kis egészséges agresszivitást is latba vetve sikerült átverekednem magam rajta, de ez már túl későn történt ahhoz, hogy csatlakozni tudjak a közvetlen élbolyhoz. Sokkal több volt ebben a versenyben, ezért felemásan érzem magam. Körönként 0,5 másodperccel gyorsabb voltam, és ha az előbb említett eset másképp alakul, pariban lehettem volna az élmezőnnyel. A következő fordulót a hollandiai Assenben rendezik, amit imádok, ennek megfelelően szeretnék előrébb végezni. Külön köszönettel tartozom a támogatásért csapatomnak, és segítőimnek" - zárta mondandóját Bódis Richárd.

Bódis Richárd European Junior Cup Aragon 2016

A teljes eredménylista itt érhető el: www.hondaproracing.com

Ez pedig a futamról készült összefoglaló:


Hirdetés

Címkék:

bódis richárd, european junior cup, kis viktória

Kapcsolódó cikkek

Hétvégén elrajtol az EJC mezőnye is, Kis Viki és Bódis Ricsi túl vannak az edzőtáboron
Más versenyek 2016-03-31

Hétvégén elrajtol az EJC mezőnye is, Kis Viki és Bódis Ricsi túl vannak az edzőtáboron

Megkezdődött az érdemi munka Kis Viktória és Bódis Richárd számára is, a H-Moto Team versenyzői néhány napot a spanyolországi Circuito de Calafat pályán, a European Junior Cup közös tesztjén töltöttek.

Szólj hozzá!

Mielőtt hozzászólnál, kérjük ezt olvasd el.

A Más versenyek Rovat Hírei

Megszűnik az IDM bajnokság

Nincs életképes ötlet a jövőt illetően

Toni Bou 22-szeres világbajnok

Az elmúlt tíz év róla szólt a Triál bajnokságokban

Guy Martin újra Suzuki nyergében

Az utcáról visszavonult de máris egy Endurance versenyen bukkant fel

Guy Martin visszavonul

Befejezi az országúti versenyzést, legalábbis motorral és egyelőre
Hirdetés

Hirdetés

Kapcsolódó termékek: