Motorinfo.hu - Motoros hírportál

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Csatlakozz közösségünkhöz és légy naprakész!

C°/10°

European Junior Cup, Assen: Bódis Ricsi majdnem dobogós

Szerző: aem
2016-04-19 00:00:00
A European Junior Cup mezőnyében negyedik lett a hétvégén Bódis Richárd. Kovács Bálint a KTM-mel nyolcadik, Kis Vikinek sajnos nem úgy jöttek össze a dolgok.
Hirdetés

A H-Moto Team ifjú versenyzője, Bódis Richárd még csak a második futamon van túl a Superbike Világbajnokság európai helyszínein megrendezésre kerülő EJC sorozatban, de eredményei látványosan javulnak.

Az első, aragóni futamon a hetedik helyen ért célba, a legutóbbi hétvégén, Assenben pedig negyedik lett a fiatal fiúk és lányok alkotta népes mezőnyben. Ha így folytatja, a következő futamon Doningtonban a pódium legfelső foka lehet a cél.

„Az egyik szemem sír, a másik nevet. Nagyon örülök a negyedik helynek, ugyanakkor a szabadedzések és a teljes hétvége alapján is ismételten többre lettünk volna képesek egy kis szerencsével. Visszapörgetve a történéseket, ha az időmérő jobban sikerül, és nem kerülök állandó forgalomba, valamint a gumitaktikát jobban eltaláljuk, most lehet, hogy akár komolyabb sikerről is beszélgethetnénk.

A versenyen megvolt a nyers tempó, ezt mutatja a hajszál híján a hétvége leggyorsabb köre is. A rajt után az első négy meglépett, én a második négyessel bolyban ragadva motoroztam. Kilenc kör alatt sikerült magam átverekedni a mezőnyön, de ekkora már túl messze kerültem az első háromtól.

Nem csüggedek, már Donington jár a fejemben! Jövő héttől folytatódik a mentális és fizikai felkészülés. Köszönöm szépen a sok-sok segítséget a csapatomnak és a támogatóinknak!" - mondta Ricsi.

Bódis Richárd EJC Assen 2016

Szintén az EJC-ben, a női mezőnyben állt rajthoz Kis Viktória, aki ezúttal az utolsó, 24. helyen ért célba, a lányok között a harmadik helyen, így az összesítésben is a harmadik helyen áll.

A teljes EJC eredménylistát itt nézheted meg.

A szintén a H-Moto Team színeiben versenyző Kovács Bálint az asseni hétvégén az ADAC KTM Junior kupában a nyolcadik helyen végzett.

A következő futam, ahol a H-Moto Team srácai is rajthoz állnak, Doningtonban lesz május 29-én.


Hirdetés

Címkék:

bódis richárd, european junior cup, kis viktória, kovács bálint

Kapcsolódó cikkek

European Junior Cup, Aragon: Bódis Ricsi hetedik lett, Kis Viki a lányok között negyedik
Más versenyek 2016-04-04

European Junior Cup, Aragon: Bódis Ricsi hetedik lett, Kis Viki a lányok között negyedik

Végre elkezdődött a European Junior Cup versenysorozat is, a Superbike Világbajnokság európai helyszínein megrendezésre kerülő betétfutam. Az első állomás a spanyolországi Aragon volt.

Szólj hozzá!

Mielőtt hozzászólnál, kérjük ezt olvasd el.

A Más versenyek Rovat Hírei

Sea to Sky - Extreme Enduro

A 10 legjobb jelenet videón

Megszűnik az IDM bajnokság

Nincs életképes ötlet a jövőt illetően

Toni Bou 22-szeres világbajnok

Az elmúlt tíz év róla szólt a Triál bajnokságokban

Guy Martin újra Suzuki nyergében

Az utcáról visszavonult de máris egy Endurance versenyen bukkant fel
Hirdetés

Hirdetés

Kapcsolódó termékek: