Motorinfo.hu - Motoros hírportál

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Csatlakozz közösségünkhöz és légy naprakész!

11°C°/19°

European Junior Cup, Assen: Bódis Ricsi majdnem dobogós

Szerző: aem
2016-04-19 00:00:00
A European Junior Cup mezőnyében negyedik lett a hétvégén Bódis Richárd. Kovács Bálint a KTM-mel nyolcadik, Kis Vikinek sajnos nem úgy jöttek össze a dolgok.
Hirdetés

A H-Moto Team ifjú versenyzője, Bódis Richárd még csak a második futamon van túl a Superbike Világbajnokság európai helyszínein megrendezésre kerülő EJC sorozatban, de eredményei látványosan javulnak.

Az első, aragóni futamon a hetedik helyen ért célba, a legutóbbi hétvégén, Assenben pedig negyedik lett a fiatal fiúk és lányok alkotta népes mezőnyben. Ha így folytatja, a következő futamon Doningtonban a pódium legfelső foka lehet a cél.

„Az egyik szemem sír, a másik nevet. Nagyon örülök a negyedik helynek, ugyanakkor a szabadedzések és a teljes hétvége alapján is ismételten többre lettünk volna képesek egy kis szerencsével. Visszapörgetve a történéseket, ha az időmérő jobban sikerül, és nem kerülök állandó forgalomba, valamint a gumitaktikát jobban eltaláljuk, most lehet, hogy akár komolyabb sikerről is beszélgethetnénk.

A versenyen megvolt a nyers tempó, ezt mutatja a hajszál híján a hétvége leggyorsabb köre is. A rajt után az első négy meglépett, én a második négyessel bolyban ragadva motoroztam. Kilenc kör alatt sikerült magam átverekedni a mezőnyön, de ekkora már túl messze kerültem az első háromtól.

Nem csüggedek, már Donington jár a fejemben! Jövő héttől folytatódik a mentális és fizikai felkészülés. Köszönöm szépen a sok-sok segítséget a csapatomnak és a támogatóinknak!" - mondta Ricsi.

Bódis Richárd EJC Assen 2016

Szintén az EJC-ben, a női mezőnyben állt rajthoz Kis Viktória, aki ezúttal az utolsó, 24. helyen ért célba, a lányok között a harmadik helyen, így az összesítésben is a harmadik helyen áll.

A teljes EJC eredménylistát itt nézheted meg.

A szintén a H-Moto Team színeiben versenyző Kovács Bálint az asseni hétvégén az ADAC KTM Junior kupában a nyolcadik helyen végzett.

A következő futam, ahol a H-Moto Team srácai is rajthoz állnak, Doningtonban lesz május 29-én.


Hirdetés

Címkék:

bódis richárd, european junior cup, kis viktória, kovács bálint

Kapcsolódó cikkek

European Junior Cup, Aragon: Bódis Ricsi hetedik lett, Kis Viki a lányok között negyedik
Más versenyek 2016-04-04

European Junior Cup, Aragon: Bódis Ricsi hetedik lett, Kis Viki a lányok között negyedik

Végre elkezdődött a European Junior Cup versenysorozat is, a Superbike Világbajnokság európai helyszínein megrendezésre kerülő betétfutam. Az első állomás a spanyolországi Aragon volt.

Szólj hozzá!

Mielőtt hozzászólnál, kérjük ezt olvasd el.

A Más versenyek Rovat Hírei

Megszűnik az IDM bajnokság

Nincs életképes ötlet a jövőt illetően

Toni Bou 22-szeres világbajnok

Az elmúlt tíz év róla szólt a Triál bajnokságokban

Guy Martin újra Suzuki nyergében

Az utcáról visszavonult de máris egy Endurance versenyen bukkant fel

Guy Martin visszavonul

Befejezi az országúti versenyzést, legalábbis motorral és egyelőre
Hirdetés

Hirdetés

Kapcsolódó termékek: