Motorinfo.hu - Motoros hírportál

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Csatlakozz közösségünkhöz és légy naprakész!

11°C°/19°

Chrobák János: „Végre nem lesz gondom a pályaismerettel”

Szerző: aem
2016-04-27 00:00:00
A Schmidt Racing magyar versenyzője elégedett eddigi teljesítményével a Supersport VB-n, és abban bízik, Imolában már harcban lehet a pontszerző helyekért.
Hirdetés

Élete nagy álma valósul meg az idei szezonban Chrobák Jánosnak. A Schmidt Racing Team magyar versenyzője ugyanis eredményekben gazdag pályafutása során először teljesíthet egy teljes európai szezont a Supersport Világbajnokságon. Az eddigi két futamon ugyan nem szerzett még pontot, ám ezúttal olyan pályán rendezik a következő viadalt, ahol korábban már versenyzett, így nem kizárt, hogy végre megtörik a jég, és odaér a legjobb tizenöt pilóta közé.

Az interjút a csapata készítette Janival.

– Úgy tűnik, 2016 komoly mérföldkő az eddigi pályafutásodban.

– Azt hiszem, ez még nem is fejezi ki azt, amit érzek. Nagyon örülök, hogy a sikeres tavalyi év után, amikor is megnyertem az Alpok Adria Bajnokság Supersport kategóriájának bajnoki címét és megszereztem életem első vb-pontját, idén sikerül a Supersport Világbajnokság európai futamain rajthoz állnom, az úgynevezett Supersport Európa Kupán. Régi álmom, hogy világbajnokságon versenyezhessek, ami most végre megadatott, és a Paksi AMSE igazolt motorosaként a Schmidt Racing csapattal vágtunk neki a szezonnak, egy MV Agusta nyergében.

– A 2016-os aragoni premiereden mintha küszködtél volna a motorral.

– Az első európai állomás a spanyolországi Aragon volt, ami több szempontból is premiernek számított, ugyanis eddig még sosem mentem a spanyol pályán, ráadásul a motorommal is itt, a szabadedzéseken kellett összeszoknom, hiszen nem volt lehetőségem előtte tesztelni. Erre még az időmérő is ráment, de összességében végül jól sikerült teljesítenem, és a mezőny végéről a versenyen a 17. helyig sikerült előretörnöm, ami az Európa Kupa értékelésében a negyedik helyet jelentette.

Chrobák János Schmidt Racing Team MV Agusta 2016

– A motorversenyzés Mekkájának tartott Assenben az időjárás is jelentősen hátráltatta a versenyzést. Hogyan lehet ilyen gyorsan alkalmazkodni ahhoz, hogy egyszer süt a nap, de hideg van, utána esik az eső, majd jön egy jéggel tarkított zivatar?

– A második európai állomás Assen volt, ami számomra az időjárási gondokon kívül ismét egy új pályát jelentett. Egy biztos, úgy éreztük magunkat, mintha három nap alatt három évszak vonult volna el a pálya felett. Pénteken vizes pályán tanultam meg az aszfaltcsíkot, szombaton szárazon futottuk az időmérőt, majd vasárnap szárazon indult a verseny, de a felénél jégeső miatt félbeszakították a futamot, majd esős futamként fejeztük be az újraindítás után. Úgy gondolom, egész jól sikerült alkalmazkodnom a körülményekhez, és nagyon sokat tanult ebből a hétvégéből a csapat is.

– Az időjárásnak volt köszönhető, hogy megint elmaradt a pontszerzés?

– Kétségtelen tény, hogy ez is belejátszott, de ha őszinte akarok lenni, akkor a verseny szünetében a megváltozott körülmények között nem sikerült mindent pontosan átállítani a motoron, így az újraindított versenyen a 21. helyen sikerült célba érnem, ami az európai értékelésben az 5. helyre volt elég.

Chrobák János Schmidt Racing Team MV Agusta 2016

– De legalább végigmentél mindkét futamon, gyűjthetted a kilométereket. Ráadásul a most következő hétvégén a pályaismeret már nem lesz probléma.

– Így van, hiszen a következő versenyhétvégét Olaszországban, a legendás imolai pályán rendezik, ami végre valahára nem ismeretlen terep lesz a számomra. Három éve jártam már ott, akkor egész jól éreztem magam a motoron, az aszfalt vonalvezetése szimpatikus volt. Túl sokat nem tudtam akkor sem menni rajta, tehát nincs a kisujjamban a pálya rajza, de talán nem akkora hátránnyal vágok neki a mezőnyhöz képest, mint az eddigi két futamon. Bízom benne, hogy a motor jól fog működni, és minden rendben lesz. Ha végre egyszer nem kell másra, csak a motorozásra figyelnem, akkor végre megszerezhetem idei első vb-pontjaimat.

Mi szurkolunk, hajrá Jani!

Forrás: Schmidt Racing Média


Hirdetés

Címkék:

chrobák jános

Szólj hozzá!

Mielőtt hozzászólnál, kérjük ezt olvasd el.

A Más versenyek Rovat Hírei

Megszűnik az IDM bajnokság

Nincs életképes ötlet a jövőt illetően

Toni Bou 22-szeres világbajnok

Az elmúlt tíz év róla szólt a Triál bajnokságokban

Guy Martin újra Suzuki nyergében

Az utcáról visszavonult de máris egy Endurance versenyen bukkant fel

Guy Martin visszavonul

Befejezi az országúti versenyzést, legalábbis motorral és egyelőre
Hirdetés

Hirdetés

Kapcsolódó termékek: