Motorinfo.hu - Motoros hírportál

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Csatlakozz közösségünkhöz és légy naprakész!

C°/10°

Chrobák János: „Végre nem lesz gondom a pályaismerettel”

Szerző: aem
2016-04-27 00:00:00
A Schmidt Racing magyar versenyzője elégedett eddigi teljesítményével a Supersport VB-n, és abban bízik, Imolában már harcban lehet a pontszerző helyekért.
Hirdetés

Élete nagy álma valósul meg az idei szezonban Chrobák Jánosnak. A Schmidt Racing Team magyar versenyzője ugyanis eredményekben gazdag pályafutása során először teljesíthet egy teljes európai szezont a Supersport Világbajnokságon. Az eddigi két futamon ugyan nem szerzett még pontot, ám ezúttal olyan pályán rendezik a következő viadalt, ahol korábban már versenyzett, így nem kizárt, hogy végre megtörik a jég, és odaér a legjobb tizenöt pilóta közé.

Az interjút a csapata készítette Janival.

– Úgy tűnik, 2016 komoly mérföldkő az eddigi pályafutásodban.

– Azt hiszem, ez még nem is fejezi ki azt, amit érzek. Nagyon örülök, hogy a sikeres tavalyi év után, amikor is megnyertem az Alpok Adria Bajnokság Supersport kategóriájának bajnoki címét és megszereztem életem első vb-pontját, idén sikerül a Supersport Világbajnokság európai futamain rajthoz állnom, az úgynevezett Supersport Európa Kupán. Régi álmom, hogy világbajnokságon versenyezhessek, ami most végre megadatott, és a Paksi AMSE igazolt motorosaként a Schmidt Racing csapattal vágtunk neki a szezonnak, egy MV Agusta nyergében.

– A 2016-os aragoni premiereden mintha küszködtél volna a motorral.

– Az első európai állomás a spanyolországi Aragon volt, ami több szempontból is premiernek számított, ugyanis eddig még sosem mentem a spanyol pályán, ráadásul a motorommal is itt, a szabadedzéseken kellett összeszoknom, hiszen nem volt lehetőségem előtte tesztelni. Erre még az időmérő is ráment, de összességében végül jól sikerült teljesítenem, és a mezőny végéről a versenyen a 17. helyig sikerült előretörnöm, ami az Európa Kupa értékelésében a negyedik helyet jelentette.

Chrobák János Schmidt Racing Team MV Agusta 2016

– A motorversenyzés Mekkájának tartott Assenben az időjárás is jelentősen hátráltatta a versenyzést. Hogyan lehet ilyen gyorsan alkalmazkodni ahhoz, hogy egyszer süt a nap, de hideg van, utána esik az eső, majd jön egy jéggel tarkított zivatar?

– A második európai állomás Assen volt, ami számomra az időjárási gondokon kívül ismét egy új pályát jelentett. Egy biztos, úgy éreztük magunkat, mintha három nap alatt három évszak vonult volna el a pálya felett. Pénteken vizes pályán tanultam meg az aszfaltcsíkot, szombaton szárazon futottuk az időmérőt, majd vasárnap szárazon indult a verseny, de a felénél jégeső miatt félbeszakították a futamot, majd esős futamként fejeztük be az újraindítás után. Úgy gondolom, egész jól sikerült alkalmazkodnom a körülményekhez, és nagyon sokat tanult ebből a hétvégéből a csapat is.

– Az időjárásnak volt köszönhető, hogy megint elmaradt a pontszerzés?

– Kétségtelen tény, hogy ez is belejátszott, de ha őszinte akarok lenni, akkor a verseny szünetében a megváltozott körülmények között nem sikerült mindent pontosan átállítani a motoron, így az újraindított versenyen a 21. helyen sikerült célba érnem, ami az európai értékelésben az 5. helyre volt elég.

Chrobák János Schmidt Racing Team MV Agusta 2016

– De legalább végigmentél mindkét futamon, gyűjthetted a kilométereket. Ráadásul a most következő hétvégén a pályaismeret már nem lesz probléma.

– Így van, hiszen a következő versenyhétvégét Olaszországban, a legendás imolai pályán rendezik, ami végre valahára nem ismeretlen terep lesz a számomra. Három éve jártam már ott, akkor egész jól éreztem magam a motoron, az aszfalt vonalvezetése szimpatikus volt. Túl sokat nem tudtam akkor sem menni rajta, tehát nincs a kisujjamban a pálya rajza, de talán nem akkora hátránnyal vágok neki a mezőnyhöz képest, mint az eddigi két futamon. Bízom benne, hogy a motor jól fog működni, és minden rendben lesz. Ha végre egyszer nem kell másra, csak a motorozásra figyelnem, akkor végre megszerezhetem idei első vb-pontjaimat.

Mi szurkolunk, hajrá Jani!

Forrás: Schmidt Racing Média


Hirdetés

Címkék:

chrobák jános

Szólj hozzá!

Mielőtt hozzászólnál, kérjük ezt olvasd el.

A Más versenyek Rovat Hírei

Sea to Sky - Extreme Enduro

A 10 legjobb jelenet videón

Megszűnik az IDM bajnokság

Nincs életképes ötlet a jövőt illetően

Toni Bou 22-szeres világbajnok

Az elmúlt tíz év róla szólt a Triál bajnokságokban

Guy Martin újra Suzuki nyergében

Az utcáról visszavonult de máris egy Endurance versenyen bukkant fel
Hirdetés

Hirdetés

Kapcsolódó termékek: