Motorinfo.hu - Motoros hírportál

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Csatlakozz közösségünkhöz és légy naprakész!

C°/20°

Idei legjobb eredményét hozta Kovács Bálint a Red Bull Ringen

Szerző: aem
2016-08-15 00:00:00
A 220 Volt H-Moto Team versenyzője a MotoGP mezőnnyel egy pályán mutathatta meg tehetségét.
Hirdetés

Majdnem tökéletes hétvégén van túl a 220 Volt H-Moto Team fiatal versenyzője, Kovács Bálint. Az ADAC Junior Kupa hétvégi futama az ausztriai Red Bull Ringen került megrendezésre, a MotoGP betétfutamaként, így Bálint a világ legjobbjainak mutathatta meg, mire képes.

A fiatal versenyzőnek volt lehetősége a futam előtt az új osztrák pályán tesztelni, ami hozzájárult a hétvégi jó szerepléséhez. Az időmérőn 3. lett - ami pályafutása eddigi legjobbja -, így mindkét versenyen az első sorból rajtolhatott.

Kovács Bálint ADAC Junior Cup 220 Volt H-Moto Team

Az első, szombati futamon nagy csatákat vívva a 7. helyen ért célba, ám a versenyt követően a holland De Bruin öt másodperces büntetést kapott, a cseh David Kubant pedig kizárták, így végül Bálint az 5. helyen zárt, ami szintén idei legjobbja. A küzdelem igen szoros volt: az első kilenc motoros három másodpercen belül ért célba.

Kovács Bálint ADAC Junior Cup 220 Volt H-Moto Team
Vasárnap hasonlóan nagy csaták következtek: az első 13 motoros 2,3 másodpercen belül zúdult át a célvonalon, Bálintot a 13. helyen intették le. Így a hétvégi összesített eredmény Bálint számára egy 9 hely.

A versenysorozat két hét múlva Oscherslebenben folytatódik, szintén dupla futammal. A H-Moto Team versenyzője az összetettben jelenleg a 9. helyen áll, 45 pont a lemaradása az első helyezettől.

– A rajtom mindkét nap jól sikerült, ám az első kanyarig emelkedőn kellett mennünk, így a kisebb súlyú ellenfeleim megelőztek, ráadásul a kanyart követő kigyorsításon mindkétszer további helyeket veszítettem. Ám amíg szombaton sikerült visszajönnöm és végül ötödikként zárnom, addig vasárnap az utolsó körre elfogyott a gumim, így a három utolsó kanyarban megint többen elém kerültek, így végül tizenharmadikként intettek le. Nem vagyok elégedett, hiszen sokkal többet vártam magamtól, főleg az időmérő és az első futam végeredménye után – mondta a verseny után Kovács Bálint.

A 220 Volt H-Moto Team tulajdonosa, Kelemen Krisztián szerint nagyon komoly pozitívumai vannak ennek a hétvégének is, és ha Bálint tanul a tapasztaltakból, még előrébb léphet ebben a kemény mezőnyben.

Kovács Bálint ADAC Junior Cup 220 Volt H-Moto Team

– Most megláthattuk azokat a hibákat, amiket mindenképpen ki kell javítanunk. Éppen ezért úgy vélem, sokat profitáltunk ebből a versenyhétvégéből. Az jól látszik, hogy Bálintnak ebben a mezőnyben a legjobb tízben a helye, és ha tökéletesen összeáll minden, ő is kihozza azt magából, ami benne van, akkor nagy eredményekre lehet képes.

A részletes eredményeket ezen a linken tudjátok megnézni.

Forrás: 220 Volt H-Moto Team, Fotó: Molnár Ádám


Hirdetés

Címkék:

kovács bálint

Szólj hozzá!

Mielőtt hozzászólnál, kérjük ezt olvasd el.

A Más versenyek Rovat Hírei

BMW RR Days 2017

Próbáld ki az új S 1000 RR-t a brnói versenypályán!

Guy Martin újra versenyez

A Honda komolyan veszi az idei évet és két igazi hőssel lép az utcai versenyek színpadára

Biaggi bemutatta saját csapatát

Max képtelen elszakadni a motorsportól és mi ennek szívből örülünk!

Indul a Dakar 2017

Coma szerint az idei verseny lesz a legkeményebb mindközül
Hirdetés

Hirdetés

Kapcsolódó termékek: