Motorinfo.hu - Motoros hírportál

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Csatlakozz közösségünkhöz és légy naprakész!

-1°C°/

Györfi Alen duplázott Poznanban!

Szerző: triple
2017-06-01 00:00:00
A 220 Volt H-Moto Team korábbi Európa-bajnoka mindkét futamot megnyerte az Alpok-Adria lengyelországi idénynyitóján
Hirdetés

Bombaformában kezdte a 2017-es szezont Györfi Alen új kategóriájában, a Supersport 600-ban. A 220 Volt H-Moto Team korábbi Európa-bajnoka ugyanis azt követően, hogy a német nemzeti bajnokság, az IDM nürburgringi szezonnyitóján dobogóra állhatott, megnyerte mindkét futamot az elmúlt hétvégén az Alpok-Adria sorozat 2017-es első, poznani versenyhétvégéjén.

 Györfi Alen

Györfi Alen a legjobb napjait idézi a 2017-es szezon eddigi versenyein. Az IDM 2017-es nürburgringi idénynyitóján sikeresen debütált új kategóriájában, a Supersport 600-ban azonnal dobogóra állhatott, miután harmadik lett –, majd megőrizve remek formáját, az elmúlt hétvégi, Poznanban rendezett Alpok-Adria szezonnyitón mindkét futamot megnyerte. Mindezt úgy, hogy kizárólag azért állt rajthoz a lengyel versenyen, hogy kipróbáljon pár alkatrészt, illetve a Dunlop új abroncsait. A „teszt” tehát minden szempontból remekül sikerült, így a 220 Volt H-Moto Team motorosa megfelelő önbizalommal várhatja az IDM következő állomását, melyet július 7-9. között Zolderben rendeznek majd. 

 Györfi Alen

„Nem titok, kizárólag tesztelés céljából indultunk el a poznani versenyen, ugyanis a Nürburgringen előjött néhány apróság, amit mindenképpen szerettünk volna a második IDM futamig orvosolni, illetve néhány új gumikeveréket is kipróbálhattunk a hétvégén. Csak remélni tudom, hogy ezután minden teszt így sikerül majd a számomra, hiszen mindkét futamot meg tudtam nyerni. A pálya nagyon tetszett, lendületes kis aszfaltcsík, amin minden tekintetben sikerült előrelépnünk. A Dunlop részéről is pozitív visszajelzést kaptunk, így bizakodva tekintek a jövő elé” – jelentette ki Györfi Alen.

 Györfi Alen

Az Euroringen folytatódott a MAMI Kupa, ahol a 220 Volt H-Moto Team Ernszt Norbert (YT 125 4T kategóriában) révén volt érdekelt. Norbi az időmérőn a harmadik helyet szerezte meg, ám az első és a második versenyen sikerült egy helyet előre lépve másodikként célba érkeznie. Sajnos a harmadik futamon nem sikerült folytatnia az idei remeklését, ugyanis elesett az egyik kanyarban, így nem tudta befejezni a versenyt. Ám így sem rossz az eddigi teljesítménye Norbinak, hiszen hat futamból ötször dobogóra állhatott: egyszer nyert, négyszer pedig második lett. 


Hirdetés

Szólj hozzá!

Mielőtt hozzászólnál, kérjük ezt olvasd el.

A Más versenyek Rovat Hírei

Matthias Walkner hatalmasat navigált és vezet

A mezőny nagy része eltévedt

Dakar 5. etap

Újra a J. Barreda Bort van elöl a Hondával

Sam Sunderland vezeti a Dakart

KTM, Honda a sorrend. A Yamaha leszakadt viszont jön felfelé a Husqvarna.

Dakar második etap

A Honda az élen, Dési a 88. helyen.
Hirdetés

Hirdetés

Kapcsolódó termékek: