Motorinfo.hu - Motoros hírportál

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Csatlakozz közösségünkhöz és légy naprakész!

11°C°/19°

Enduro-VB: Nagy siker volt a Magyar Nagydíj

Szerző: triple
2017-06-26 00:00:00
Bravúrosan tért vissza hazánkba az endurósok legrangosabb versenysorozata. Mindhárom magyar pontokat szerzett a királykategóriában.
Hirdetés

23 év után Parádfürdő fogadta a FIM Enduro Világbajnokságot Magyarországon. A szakág világsztárjai mellett 3 magyar versenyző is megmérettetett 13 ezer néző előtt. Ahhoz képest, hogy alig lehetett hallani a versenyt megelőző napokban a rendezvényről, ez tisztességes nézettségnek számít. Bár nem ez a legnézettebb motoros világbajnoki sorozat, reméljük az idei év remek rendezését követően újra és újra visszatér hozzánk a sorozat. Ezek voltak a hétvége főbb topikjai:

 

Magyar pontszerzők

A Magyar GP legfontosabb történése az volt, hogy a magyar enduro versenyzők világviszonylatban is kiállták a próbát. Ráadásul nagyon sikeresen. Hiszen mindhárom magyar induló vb-pontokat szerzett. Méghozzá a királykategóriában, az EnduroGP-ben.

Németh Kornél - 17 pont (egy-egy 12. és 13. hely)
Holló Bence - 13 pont (egy-egy 15. és 14. hely)
Jager Norbert - 5 pont (egy 16. hely)

 

13 ezer néző

Június 23. és 25. között összesen 13 ezer néző látogatott ki a Magyar GP helyszínére. Nagyon tiszteletre méltó szám! Sőt! Hiszen elég összevetni pár 2016-os nézőszámmal: a Marokkói GP-t 8 ezren, a Portugál GP-t 11 ezren, a Görög GP-t 9 ezren, a Finn GP-t 13 ezren, míg a Svéd GP-t 11 ezren látták a helyszínen. Azaz a Magyar GP egy átlagon felüli nagydíj volt a nézőszámot illetően.

 

Németh Kornél bravúros 13. helye

Idősebb Németh Kornél, a magyar motokrossz egyik legnagyobbja nem gondolta volna egykor, hogy a fia ifjabb Németh Kornél (KTM) a motokrossz után majd az enduroban is fogalom lesz. A 9-szeres magyar bajnok id. Németh Kornél azonban ezt most hétvégén átélhette. Ott volt a Magyar Nagydíjon, hogy segítse, buzdítsa a fiát, aki bravúros volt. Az első enduro vb-nagydíján mindkét nap pontszerző lett. A szombati 12. helye után vasárnap a 13. helyen végzett az EnduroGP-ben.

 

Nem jött ki a lépés a Husqvarnának

Idén először érem nélkül maradt a gyári Husqvarna alakulat. Az Enduro2-ben az osztrák Pascal Rauchenecker egy-egy 5. és 8., míg a brit Daniel McCanney egy-egy 9. és 4. helyre volt képes. Az EnduroGP-ben a sérülése után visszatérő francia Mathias Bellino egy-egy 7. és 10. helyre volt képes, míg a szintén francia Christophe Charlier az Olasz GP-hez hasonlóan ismét nem szerzett pontot vasárnap, ráadásul újra meg is sérült. Ez a sérülés azonban sokkal komolyabb is, hiszen eltörte a bal kezét. Charlier szombaton a 8. helyen végzett, míg vasárnap kiállt a 2. speciálon.

 

Szárnyalt a Yamaha

A gyári Yamaha csapatnak nagyon feküdt a Magyar Nagydíj. Főleg az Enduro2-ben versenyző brit Jamie McCanney lehetett boldog, aki a karriere legjobb nagydíját teljesítette. A kétszeres világbajnok szombaton a 3. helyen végzett, ellenben vasárnap megszerezte az első győzelmét a felnőttek között. Ezzel a győzelmével egyértelműen jelezte, hogy ő is a vb-címért küzd. Az EnduroGP-ben szereplő francia Loic Larrieu is szép emlékekkel lett gazdagabb a Magyar GP-n. A sérülése után két 3. helyre volt képes. Immár folyamatosan dobogós, McCanneyhez hasonlóan ő is vb-címért küzd.

 

Nambotain nagy napja(i)

A 3-szoros világbajnok francia Christophe Nambotin feltámadt a Magyar Nagydíjon. Szombaton nagyon fölényesen szerezte meg az idei első győzelmét. Míg vasárnap nagy csatában győzte le a gyári KTM-es csapattársát, a brit Nathan Watsont. Nambotin 2015 után volt képes ismét duplázásra. Két éve a Spanyol GP-n aratott kettős diadalt.

 

Végeredmény - EnduroGP:

1. nap: http://www.endurogp.org/en/result-pilotes/598/9/1/2017
2. nap: http://www.endurogp.org/en/result-pilotes/598/9/2/2017


Hirdetés

Szólj hozzá!

Mielőtt hozzászólnál, kérjük ezt olvasd el.

A Más versenyek Rovat Hírei

Megszűnik az IDM bajnokság

Nincs életképes ötlet a jövőt illetően

Toni Bou 22-szeres világbajnok

Az elmúlt tíz év róla szólt a Triál bajnokságokban

Guy Martin újra Suzuki nyergében

Az utcáról visszavonult de máris egy Endurance versenyen bukkant fel

Guy Martin visszavonul

Befejezi az országúti versenyzést, legalábbis motorral és egyelőre
Hirdetés

Hirdetés

Kapcsolódó termékek: