Motorinfo.hu - Motoros hírportál

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Csatlakozz közösségünkhöz és légy naprakész!

C°/

MotoGP Aragon: Rossi ismét győzni szeretne

Szerző: aem
2014-09-25 00:00:00
Hazai közönsége előtt szerzett idei első futamgyőzelmét szeretné megismételni a Doktor Marquez kedvenc pályáján Aragonban. A Ducati komolyat fejlesztett közben a GP14-en, és Hayden is visszatér.
Hirdetés

Valentino Rossi legszebb napjait hozta vissza két héttel ezelőtt, mikor óriási versenyben megnyerte a misanói futamot Lorenzo és Pedrosa előtt. Ez volt a Yamaha idei első futamgyőzelme, Rossi számára pedig az első tavaly június óta. 2010 óta nem nyert kétszer egy évben, így a várakozások a spanyol futam előtt még nagyobbak.

„Klassz érzés úgy menni Aragonba, hogy megnyertem a hazai futamot. Jó verseny volt, jól dolgoztunk a hétvégén, és az eredmény látványos. Most meg kell próbálnunk megismételni, amit Misanóban csináltunk. A cél, hogy ugyanígy folytassuk, minden hétvégén fontos helyezésekért harcoljunk” - mondta Rossi a hétvége előtt.

Valentino Rossi Marc Marquez Misano 2014

"Szép volt!"

Rossi a harmadik helyen áll az összetettben.

„Csak egy ponttal vagyok lemaradva Dani mögött a bajnokságban, és küzdeni akarok. És főleg jónak lenni mindenhol. A misanói győzelemhez lépésről lépésre érkeztem, így kell folytatnunk a szezon végéig. Jó úton haladunk!”

Jorge Lorenzo erősen kezdett Misanóban, de nem tudta sokáig tartani a lépést Rossival. Végül másodikként végzett. A győzelem lebeg a szeme előtt év eleje óta, de egyelőre nem tudta valóra váltani. Aragonban hátha.

„Motorland nagyszerű pálya, de egyike azoknak, ahol sosem tudtam győzni. Az elmúlt években úgy tűnt, a vonalvezetése jobban kedvez a riválisainknak, de szerintem idén közelebb tudunk lenni, mert teszteltünk itt néhány napot Montmeló után, így vannak tapasztalaink.”

„Sosem tudhatod. Tavaly győztem Motegiben, ami Honda-pálya, nagy meglepetés is volt mindenkinek. Miért ne történhetne ez hasonlóan idén Aragonban?” - bizakodik Lorenzo, aki épp árulja barcelonai házát, mert Svájcba költözik.

Marc Marquez Misanóban idén először hibázott versenyen. Kicsúszott, visszaállt, végül a 15. helyen ért célba. Tizenegy győzelmet szerzett eddig, még egy, és beéri Mick Doohan rekordját. Előnye csökkent egy keveset, már „csak” 74 pont. Aragon után már csak négy futam van hátra, Marquez pedig nem áll messze attól, hogy matematikailag megszerezze a 2014-es MotoGP Világbajnok címet, de ne szaladjunk ennyire előre!

Marc Marquez Misano 2014

Marquez kicsúszott, visszaállt, végül 15. lett

„Az olaszországi hétvége csalódás volt, jó lesz hazatérni, és most hétvégén hazai szurkolók előtt versenyezni Aragonban. A rajongói klubom is ott lesz. Ez a kedvenc pályám az évben, jó eredményeket szereztünk itt az elmúlt három évben, remélem, így is folytatjuk. Technikásak a pálya első és utolsó szakaszai, jónak kell lenned a kanyarokban, de péntektől keményen fogunk dolgozni, hogy vasárnap ismét a csúcson legyünk” - mondta Marquez.

Aragonban az előzős három évben Hondák nyertek, az első, 2010-es versenyen pedig Casey Stoner a Ducatival.

A tavalyi befutó sorrendje Marquez, Lorenzo, Rossi, Bautista, Bradl volt.

Izgalmas eseményeket hozhat még, hogy a Ducati Gigi Dall'Igna 2015-es, vadiúj motorra vonatkozó grandiózus terveinek első állomásához érkezik Aragonban, beveti a GP14.2-t.

Visszatér a legutóbbi négy versenyt kézműtétei miatt kihagyni kényszerülő 2006-os MotoGP Világbajnok Nicky Hayden is, és rettenetesen elszánt a folytatást illetően.

Nicky Hayden 2014

Nicky Hayden nem ismeri a "nem" szót

A program péntek reggel 9-kor a szabadedzéssel indul.

Fotó: crash.net, facebook.com/ValentinoRossiVR46Official


Hirdetés

Címkék:

motogp 2014

Kapcsolódó cikkek

MotoGP Misano: Rossi mint a régi szép időkben
MotoGP 2014-09-14

MotoGP Misano: Rossi mint a régi szép időkben

Micsoda verseny! Valentino Rossi a tavalyi asseni futam óta először áll ismét a dobogó legfelső fokán, és 2009 óta először győz olasz földön. Lorenzo és Pedrosa is a dobogón.
MotoGP Misano: Rossi: „Pályafutásom legjobb formájában vagyok”
MotoGP 2014-09-15

MotoGP Misano: Rossi: „Pályafutásom legjobb formájában vagyok”

„Azt hiszem, most vagyok pályafutásom legjobb Valentinója. Nem érzem, hogy lassabb lennék, mint mikor tíz vagy tizenegy versenyt nyertem egy évben” - mondja a hosszú kihagyás után vasárnap ismét futamot nyerő kilencszeres világbajnok Valentino Rossi.

Szólj hozzá!

Mielőtt hozzászólnál, kérjük ezt olvasd el.

A MotoGP Rovat Hírei

Marquez és Pedrosa egy robogó versenyen

Vidám pillanatok a Honda rendezésében

Jön az új Honda V4?

Érdekes képek láttak napvilágot egy Japán újság hasábjain

Marquez mentésének adatai

Elképesztő számok a Honda csapattól

MotoGp 2017

Rövid videó összefoglaló az idei év legizgalmasabb pillanatairól
Hirdetés

Hirdetés

Kapcsolódó termékek: