Motorinfo.hu - Motoros hírportál

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Csatlakozz közösségünkhöz és légy naprakész!

C°/10°

MotoGP Aragon: „Őrült egy sport ez időnként!”

Szerző: aem
2014-09-29 00:00:00
Lorenzo maga is meglepődött, hogy győztesként fejezte be a félig száraz, félig vizes spanyol futamot. Kockázatos volt a motorcsere, de bejött.
Hirdetés

Jorge Lorenzo stabilan hozta az eredményeket az előző futamok során - négyből négy második hely a legutóbbi egyenlege -, és most egy olyan versenyen tudott győzni, ahol senki nem számított rá – még ő maga sem.

A rajt után rögtön jól kezdett, az első helyekért meccseltek Marquezzel és Rossival, de a kulcs momentum az eső eleredtekor a vizes motorra való váltás volt, amit riválisai, Marquez és Pedrosa elmulasztottak, és az utolsó körökben, az esőben, a slick gumikon ki is csúsztak. Csapattársát, Valentino Rossit sajnos már a negyedik körben, még a szárazon levesztettük Aragon számára szintén egy bukásnak köszönhetően, ahogy Andrea Iannonét is. Lorenzo végül tíz másodperc előnnyel futott be Aleix Espargaro és Cal Crutchlow előtt.

„Bármi megtörténhet, időnként örület ez a sport” - mondta Lorenzo mosolyogva. „Bármikor meglephet jó és rossz értelemben egyaránt. Ez most számunkra nagyon-nagyon pozitív volt, mert ilyen nehéz körülmények között bármi megtörténhet, nagyon kell összpontosítani, tudni, mikor kell motort cserélni, és szerencsére is szükség van. Ma hatalmas szerencsénk volt, de jól is mentem szárazon és esőben is. Nagyon összeszedett voltam, mindent megtettem, hogy Marc-kal maradjak. Ez a győzelem több dologból jött össze.”

„Nem volt olyan meleg, amitől jobban éreztem magam, mint tegnap. Tudtam, hogy kicsit gyorsabbak tudunk lenni, mert az időmérőn használt gumi nem volt jó. A felvezető körön kiderült, hogy a motor rendben van. Egy kicsit csalódott voltam, mikor elkezdett szemerkélni, mert nagyon élveztem, hogy vezetem a versenyt és Marc-kal csatázunk.”

„Nem tudtam, hogy most meg akar előzni, tart az esőtől vagy a motorjával van valami gond. Úgy döntöttem, megelőzöm, és megteszek mindent, hogy meglépjek előle, de rajtam maradt, vagyis biztos volt, hogy nincs baj a motorjával. Megelőzött, én visszaelőztem, de a szemerkélő esőben nem voltam velük azonos szinten. Nem éreztem jól magam, a motor hátulja nem volt stabil, és a Hondák körről körre jobban elnyúltak. Ráadásul Andrea (Dovizioso) is a nyakamban volt, így arra számítottam, harmadik, negyedik vagy ötödik leszek ezúttal” – vallotta be Lorenzo.

„Arra gondoltam, ez körről körre rosszabb lesz, előbb-utóbb el fogunk esni. Az utolsó kanyarban azt gondoltam: maradjak Marc-kal és Danival a slickken, vagy menjek ki a boxba? Kockáztattam, kimentem. Szerencsénk volt, ahogy mondtam már, de magabiztosabbnak is éreztem magam a vízen, és kihasználtam a lehetőséget.”

Jorge Lorenzo Aragon MotoGP 2014

"F*ck yeah!"

„Mikor láttam, hogy az első helyen vagyok, fogalmam sem volt, hány kör van hátra, vagy hol jön mögöttem a második. Csak koncentráltam. A motor folyton csúszkált, de tudtam, hogy nem eshetek el, ez annyira jó lehetőség a győzelemre.”

Lorenzo ezzel 12 pontra megközelítette Rossit a harmadik, és 15-re Pedrosát a második helyen, négy körrel a világbajnokság befejezése előtt.

„Jó formában voltunk az elmúlt néhány verseny során, de ezúttal problémákkal küzdöttünk, és itt nem is győztünk még soha. Így a legkevésbé számítottunk a győzelemre. Hihetetlen! Ráadásul ez a Movistar Grand Prix, és nincs is jobb pálya a győzelemre. A mai nap a mi napunk volt!”

Fotó: yamaha-racing.com


Hirdetés

Címkék:

jorge lorenzo, motogp 2014

Kapcsolódó cikkek

MotoGP Aragon: Lorenzo a győztes a vizes káoszban
MotoGP 2014-09-28

MotoGP Aragon: Lorenzo a győztes a vizes káoszban

Jorge Lorenzo megszerzi idei első győzelmét Aleix Espargaro és Cal Crutchlow előtt. Marc Marquez és Dani Pedrosa eltaktikázzák magukat, Valentino Rossi elesik, kórházban vizsgálják.

Szólj hozzá!

Mielőtt hozzászólnál, kérjük ezt olvasd el.

A MotoGP Rovat Hírei

Marquez és Pedrosa egy robogó versenyen

Vidám pillanatok a Honda rendezésében

Jön az új Honda V4?

Érdekes képek láttak napvilágot egy Japán újság hasábjain

Marquez mentésének adatai

Elképesztő számok a Honda csapattól

MotoGp 2017

Rövid videó összefoglaló az idei év legizgalmasabb pillanatairól
Hirdetés

Hirdetés

Kapcsolódó termékek: