Motorinfo.hu - Motoros hírportál

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Csatlakozz közösségünkhöz és légy naprakész!

-1°C°/

Pedrosa ismét elhozta a pole pozíciót

Szerző: triple
2017-06-11 00:00:00
Végre Lorenzo is éledezik, Petrucci már megint ott van az elejében míg a Yamaha mind két versenyzője tapadásra panaszkodik.
Hirdetés

Dani Pedrosa megszerezte második pole pozícióját az idei szezonban, és mindkét elsőséget gyenge tapadású pályán érte el. Véleménye szerint a titok az, hogy vannak a pályának olyan szakaszai, ahol gyorsan lehet menni és vannak, ahol nem érdemes húzni. 

Ez jól hangzik de szerintünk kicsit más az indok. Pedrosa aki 125 és 250-es kategória királya is volt méretei miatt kicsit nehezebben bír a motogp motorokkal, illetve nem képes annyira az új stílusokat képviselni, amit a fiatal generációnak, így Marqueznek is köszönhetünk. Képtelen annyira kihelyezni a súlypontját a motortól és ezért bizonyos versenyeken hátrányban van. Viszont ahol nincs tapadás, ott Ő kerül elönybe, mert az általa képviselt stílus jóval stabilabb. Így ha képes lesz nyugodt maradni és oda figyelni a gumikra, könnyen nyerhet a hazai közönség elött, ami számára hatalmas siker lenne. Minden évben sokan morogják, hogy miért nem engedi el a Honda Pedrosat, talán pont az idei év lesz az, amikor bizonyítani tud. 

Ennek alapfeltétele, hogy a gumik tapadásával lassan minden versenyző elégedetlen. Marquez négyszer bukott egy nap alatt. Igaz Ő az első bukást tartja választó pontnak a többit már következménynek látja csak. "Hazai pályán mindent meg akarsz tenni, hogy jó eredményt érj el, jól érzem magam a motoron, és ha oda figyelek, akkor jók lehetünk vasárnap".

Az ő nyilatkozata is arra utal, hogy nem lehet ezekkel a gumikkal azt a tempót és vezetés stílust képviselni, amit szokott, okosan kell menni és számolni azzal, hogy pálya csúszik.

Lorenzo, aki második lett rendkivül elégedett. Ő nem panaszkodik a gumikra inkább csak a pozítiv oldalát látja és azt emeli ki, hogy végre tudtak haladni a motorral. Ha sikerülne a Ducatit úgy beállítani, hogy Lorenzo ütőképes legyen, könnyen meglepetést is okozhat. Bár szerintünk hosszú távon azaz egy teljes versenyen keresztül képtelen lesz a Ducati a hátsó gumit kezelni Pedrosa tempójával szemben.

Petrucci ismét boldog és hatalmas eredményeket ér el. Szinte alig ismertük és satellit csapat tagjaként a gyári Ducati csapat szintjén képes motorozni. Ő szintén a gumikra panaszkodik, szerinte a hátsó kopás túl gyors és a tapadás nagyon gyenge, őrült 45 percet vár de azt nagyon.

Felért végre az Aprilia is az elejébe. Ahogy kiesett a két Yamaha a számolható pozíciokból meg is érkezett egy kis csapat motorja. Az 5. hely rendkivül jó és örömteli lenne látni, hogy képesek beleszólni a csatákba.

A Yamaha csapat rendkivüli napokat él meg a gumi tapadás miatt. Rossi nyilatkozata szerint 5-6 kört tudnak gyorsan menni. Utánna vészesen csökken a tapadás. Vagy lassan mennek végig és az utolsó körben húznak egy keményet és lépnek előre vagy csúszkálnak attól függöen, milyen keveréket választanak. Vale egyáltalán nem érzi jól magát a motoron. Erről panaszkodik Vinales, is aki már nem is akar a gumikról beszeélni. "Mindent megtettünk a motor jobb beállítása érdekében. Változtattunk mindenen még az ülés pozícion is, de a tapadás nem lett jobb".

Ők is a hátsó gumi gyenge tapadásával magyarázzák a rossz időket. De Vinales így is a 9. helyről indul és tudjuk, hogy ez a pálya a kedvencei közé tartozik így könnyen elképzelhető, hogy ésszel fog ismét motorozni és a pont gyűjtés lesz az elsődleges cél. Szerintünk ki fog várni és megvárja, hogy az elején kiessenek páran és csak utánna fog támadni. Persze starégiája biztosan mindenkinek van, Katalániának meg jó pályája kis tapadású aszfalttal. Meglátjuk mi lesz ma! 


Hirdetés

Szólj hozzá!

Mielőtt hozzászólnál, kérjük ezt olvasd el.

A MotoGP Rovat Hírei

Desmosedici GP 2018 – még több lóerő

A vörösök nem titkoltan nyerni akarnak az idei szezonban

Lemaradtál a heti MotoGp hírekről?

Segítünk! Egy cikkben zanzásítottunk minden fontosnak tűnő információt!

Nagyon szoros a Dakar a hatodik etap után.

A francia Antoine Meo vezet de nem dőlhet hátra egyetlen per erejéig sem

Brutális motoros baleset a Dakaron - VIDEÓ

Rodrigues helikopteres mentésre szorult egy szerencsétlen földet érés után
Hirdetés

Hirdetés

Kapcsolódó termékek: