Motorinfo.hu - Motoros hírportál

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Csatlakozz közösségünkhöz és légy naprakész!

-2°C°/

Antonio Cairoli, Kiara Fontanesi, Franco Morbidelli

Szerző: triple
2017-12-27 00:00:00
Három motoros és egy klub kapta az Olasz olimpiai bizottság legmagasabb kitüntetését.
Hirdetés

Ritka pillanat mikor motorosokat tüntetnek ki és még ritkább mikor egyszerre többen is részesülnek benne. Az olasz FIM erejét jól mutatja, hogy as zövetség már november tartott ünnepség ( FIM Awards ) többen is kitüntetésben részesültek.

 Olasz motorversenyzőket díjaztak

Ezt követően az olimpiai bizottság is kitüntet három kiemelkedő teljesítményű olasz versenyzőt és egy klubbot. A feltételek nagyon szigorúak, olimpián vagy világbajnokságon szerzett aranyérem szükséges hozzá versenyzőknél, kluboknál pedig minimum 100 éves működés és legalább egy arany érem az adott sportban.

 Olasz motorversenyzőket díjaztak

A díjazott versenyzők közül ketten is a motokrossz versenyzők. Antonio Cairoli-t senkinek sem kell bemutatni ahogy a 10 világbajnoki aranyat sem amit eddig nyert. Nála a kérdés jelenleg az, hogy képes lesz jövőre tartani a komoly ellenfeleket és megnyerni a 11. aranyát is.

 Olasz motorversenyzőket díjaztak

A másik versenyző a kategóriából már jóval kevésbé ismert de ugyan olyan szimpatikus személyiség. Az idei női Motokrossz világbajnoknő Kiara Fontanesi is a díjazottak között van teljes joggal, a kedves rendőrnő meghódította a kategóriát és a médiát is.

A hölgy aki 2015-ben Maverick Vinales társa volt az életben azóta már Scott Redding partnere, így mindennapos résztvevője a MotoGp paddock életének is. Egyben jó barátságot ápol Valentino Rossival is.

 Olasz motorversenyzőket díjaztak

A harmadik díjazott szintén igazi szupersztár és a jövő egyik legnagyobb reménysége, a MOTO2 világbajnok Franco Morbidelli karrierje csak most kezdődik és szinte biztosan sokat halljuk majd még a nevét az elkövetkezendő években.

Az utolsó díjazott a Moto Club Pavia akik már 113 éve aktív részesei az olasz motoros életnek és sportnak az enduro versenyek világában.

 

 


Hirdetés

Szólj hozzá!

Mielőtt hozzászólnál, kérjük ezt olvasd el.

A MotoGP Rovat Hírei

Álmaink nyaralója

18 tonna, 750 lóerő és automatizált motor szállító

Ismét rekordévet zárt a BMW Group Magyarország

Az előző évhez képest 13%-kal több BMW és 59%-kal több MINI modellt értékesített 2017-ben a BMW Group Magyarország.

Desmosedici GP 2018 – még több lóerő

A vörösök nem titkoltan nyerni akarnak az idei szezonban

Lemaradtál a heti MotoGp hírekről?

Segítünk! Egy cikkben zanzásítottunk minden fontosnak tűnő információt!
Hirdetés

Hirdetés

Kapcsolódó termékek: