Motorinfo.hu - Motoros hírportál

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Csatlakozz közösségünkhöz és légy naprakész!

C°/16°

MXGP Katar

Szerző: triple
2014-03-04 08:00:00
Túl vagyunk az év első motocross VB fordulóján a katari Losail pályán.
Hirdetés

A Losail pálya bővelkedik mély keréknyomokban, és rumplikban sincs hiány, ráadásul a motor meglehetősen sok időt tölt a levegőben. Az egészet megfűszerezi, hogy a pályát gyakorlatilag a korlátlanul rendelkezésre álló sivatagi homokból alakították ki, ami egyáltalán nem kedvez a tapadásnak, különösen a huplik miatt. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a versenyzőknek a harminc perc plusz két körös futamokon végig elképesztően kell koncentrálniuk. Ráadásul a 2014-re megrövidített versenytáv miatt a rajt és az első kör még nagyobb hangsúlyt kapott.

A verseny a vártak szerint alakult. Négy versenyző között váltakoztak a helyezések. Az olasz Tony Cairoli (KTM), Maximilian Nagl (Honda), Gaultier Paulin (Kawasaki) és David Philippaerts (Yamaha) uralta a futamokat.

Cairoli sérülten érkezett a versenyre:
"Az elmúlt tíz napban nem tudtam edzeni, a sérüléseim erősen hátráltattak. A célom a futamokon a részvételre és a pontszerzésre korlátozódott. A célomat elértem, így elégedett vagyok, és a bajnokság még sok fordulóból áll." - nyilatkozta az olasz klasszis.

MXGP Quatar 2014

A verseny másik szenzációja Carioli esti futamokon világító felszerelése volt. A csizmáján jól látható a SIDI logója.

Az MX2 (250ccm 4T) mezőnyt Jeffrey Herlings uralta. Bár az első futamon lecsúszott a dobogó legfelső fokáról, a második futamon már helyreállt a várt eredménytábla. Dylan Ferrandis (Kawasaki) az első versenyen meg tudta szorongatni Jeffrey-t, aztán a második futamban visszaesett a hatodik helyre.

A Suzuki csapat beszámolója a versenyről:

A katari reflektorok fényében elrajtolt az idei MX1 világbajnokság. A Rocksar Energy Suzuki két versenyzője, Clement Desalle és Kevin Strijbos hetedik és nyolcadik helyen zárták az első világbajnoki fordulót gyári RM-Z450-eseik nyergében.

Desalle, aki tizenkét hónappal ezelőtt diadalmaskodni tudott itt, most egy holtszezoni vállműtétből felépülve érkezett, aminek köszönhetően alig motorozott az elmúlt időszakban. A belga már a rajttal is megküzdött, és a dolgok a folytatásban sem mentek sokkal jobban. Elkövetett pár hibát, köztük egy kicsúszást is, így végül kilencediknek futott be, és igen csalódottan zárta az első futamot. A második futamban sem tudott együtt maradni a vezető bollyal, de azért sikerült megcsípnie a hatodik helyet.

MXGP 2014

Strijbos a szezon első pole-ját ünnepelhette pénteken, és úgy nézett ki, hogy ezt a teljesítményt a futamon is meg tudja ismételni. A belga el is hozta a rajtot és vezetett is az első két körben, de sajnos bedurrantak a karjai, és nem tudta tartani a tempót, visszaesett a hetedik helyre. A második rajtja nem sikerült olyan parádésra, végül nyolcadiknak jött be, két hellyel csapattársa mögött.

A verseny után a csapatnak rögtön csomagolnia kellett, hogy a motorokat és a felszerelést gyorsan útnak tudják indítani a világbajnokság második állomása, a thaiföldi Pattaya felé.

MXGP 2014

Clement Desalle
“Nem volt valami sikeres GP. A pénteki időmérő nem volt túl rossz, de rosszul rajtoltam, és aztán az első futamon megint. Nem volt könnyű előzni, és a pálya is más volt az előző évhez képest. Nem volt jó. A kemény beállítások miatt veszítettem néhány helyet, szóval nem voltam magabiztos. Megtettem, amit tudtam. Csalódott vagyok a hiba miatt, amit az első körben elkövettem. Túl sok pozíciót vesztettem. A második futamon csak végig akartam menni, hatodik lettem. Komoly sérülés után tértem vissza, azt hittük, már rendben vagyok, de úgy néz ki, hogy még egy kicsit több időre van szükségem. Most ezen dolgozom.”

MXGP 2014

Kevin Strijbos
“Amikor azt mondtam, hogy ez a valaha volt legjobb motorom, azt komolyan is gondoltam. Borzasztó erős. Ez segített az első futamban a rajtnál, de miután elkövettem pár hibát, és ettől begörcsöltem, már nem nagyon tudtam többet tenni. Csak ki akartam tartani a végéig. A második futamon nem tudtam úgy rajtolni, ahogy szerettem volna, vagy ahogy kellett volna. Még dolgozunk egy pár dolgon, és bízom benne, hogy Thaiföldön jobbak leszünk, van pár biztató jel.”

MXGP Első futam: 1. Maximilian Nagl (GER, Honda), 34:57.925; 2. Antonio Cairoli (ITA, KTM), +0:01.942; 3. Gautier Paulin (FRA, Kawasaki), +0:07.827; 4. Steven Frossard (FRA, Kawasaki), +0:15.643; 5. Jeremy Van Horebeek (BEL, Yamaha), +0:26.612; 6. Tommy Searle (GBR, Kawasaki), +0:31.196; 7. Kevin Strijbos (BEL, Rockstar Energy Suzuki), +0:33.585; 8. Evgeny Bobryshev (RUS, Honda), +0:34.386; 9. Clement Desalle (BEL, Rockstar Energy Suzuki), +0:34.597; 10. Joel Roelants (BEL, Honda), +0:50.077.

MXGP Második futam: 1. Gautier Paulin (FRA, Kawasaki), 35:04.471; 2. Steven Frossard (FRA, Kawasaki), +0:02.773; 3. Antonio Cairoli (ITA, KTM), +0:09.941; 4. Maximilian Nagl (GER, Honda), +0:13.124; 5. Jeremy Van Horebeek (BEL, Yamaha), +0:20.093; 6. Clement Desalle (BEL, Rockstar Energy Suzuki), +0:23.932; 7. Tommy Searle (GBR, Kawasaki), +0:25.651; 8. Kevin Strijbos (BEL, Rockstar Energy Suzuki), +0:38.386; 9. Evgeny Bobryshev (RUS, Honda), +1:02.213; 10. Joel Roelants (BEL, Honda) +1:05.317.

MXGP Összesített eredmény: 1. Gautier Paulin (FRA, KAW), 45 points; 2. Maximilian Nagl (GER, HON), 43 p.; 3. Antonio Cairoli (ITA, KTM), 42 p.; 4. Steven Frossard (FRA, KAW), 40 p.; 5. Jeremy Van Horebeek (BEL, YAM), 32 p.; 6. Tommy Searle (GBR, KAW), 29 p.; 7. Clement Desalle (BEL, Rockstar Energy Suzuki), 27 p.; 8. Kevin Strijbos (BEL, Rockstar Energy Suzuki), 27 p.; 9. Evgeny Bobryshev (RUS, HON), 25 p.; 10. Joel Roelants (BEL, HON), 22 p.


Hirdetés

Szólj hozzá!

Mielőtt hozzászólnál, kérjük ezt olvasd el.

A Mx Rovat Hírei

Cairoli megszerezte 9. világbajnoki győzelmét!

Assenben végre meglett az áhított 4 pont

MXGP Svájc 2017

Vince Herlings bizonyúlt a legjobbnak de Cairoli tovább nőveli előnyét az összetettben

Xtreme Enduro

Gordexola Xtreme 2017, kegyetlen videó egy brutális versenyről

Szvoboda Bence nyerte a hazai motokrossz EB-t

A 25 éves versenyző az Európa-bajnokságon is letette a névjegyét. Kiskunlacházán dupla győzelmet aratott.
Hirdetés

Hirdetés

Kapcsolódó termékek: