Motorinfo.hu - Motoros hírportál

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Csatlakozz közösségünkhöz és légy naprakész!

C°/16°

Újra ott lesz a magyar válogatott a motokrossz olimpián

Szerző: triple
2014-08-18 16:00:00
A Motocross of Nations (MXoN), magyarul Nemzetek Krossza a sportág éves ”olimpiája”.
Hirdetés

Rákos Róbert (Magyar Motorsport Szövetség motocross szakágvezető) kijelölte a Lettországba utazó magyar motocross válogatottat. Nagy Norbert szövetségi kapitány vezetésével Németh Kornél, Déczi Balázs és Szvoboda Bence képviselik hazánkat a sportág legnagyobb világversenyén.

great

A Motocross of Nations (MXoN), magyarul Nemzetek Krossza a sportág éves ”olimpiája”. A csapatbajnokság tétje a Chamberlain vándortrófea elhódítása. Ez a verseny dönt a nemzetek világranglistájáról is. Minden ország háromfős válogatottat delegálhat, akik az MX1, MX2 és Open kategóriákban képviselik hazájukat. Idén 67. alkalommal állnak rajthoz a nemzetek legjobbjai, ezúttal a lettországi Kegumsban, szeptember 27-én és 28-án. A címvédő alakult Belgium nemzeti csapata. Tavaly a magyarok kivívták a nemzetközi motocross élet szimpátiáját, szerte a világban foglalkozott velük a média. A versenyt a 28. helyen zárták, ezt az eredményt szeretnék idén túlszárnyalni. Hazánk fiaitól a reálisan elvárható maximális teljesítmény a legjobb húszba kerülés.

great

Németh Kornél (MX1)

Németh Kornél a magyar motocross élő legendája, 31 évesen a nemzeti csapat legtapasztaltabb tagja. Hazai és nemzetközi címein túl minden világbajnoki kategóriában szerzett már pontokat. Ő az egyetlen világbajnoki futamgyőztesünk. Jelenleg vezeti a hazai bajnokságot az MX1-es kategóriában.

Déczi Balázs (MX2)

A 26 esztendős Déczi Balázs bemotorozta már a fél világot. Versenyzett huzamosabb ideig Kanadában, a 2014-es szezont pedig a Távol-Keleten kezdte meg. Számos dobogós helyezéssel, bajnoki címmel és kupagyőzelemmel büszkélkedhet. 2009-ben ugyanebben a kategóriában képviselte az országot a Nemzetek Krosszán. Idén a magyar bajnokságban is az MX2-es mezőnyben motorozik.

great

Szvoboda Bence (Open)

Szvoboda a magyar és cseh bajnokság állandó, élvonalbeli szereplője, 22 évesen a válogatott legfiatalabb tagja.  A tavalyi csapat-világbajnokság legeredményesebb magyar versenyzője.  Bence idei nemzetközi és hazai teljesítményével is igazolta, hogy az Open kategória legméltóbb magyar képviselője válogatottunkban.

A három versenyző mindegyike a HTS KTM versenycsapatának tagja, így számukra szinte csak annyi változás lesz, hogy nemzeti színekbe öltözve állnak majd rajthoz. A szereplés lehetősége nem csak a versenyzők, a szövetség és a magyar motocross sportélet számára is meghatározó értékű. A magyar válogatott Lettországban az augusztus elején elhunyt legendás bajnok-edző-sportdiplomata, Kökényesi György gazdag életműve előtt is tiszteleg.

Az motocross-válogatottal kapcsolatos legfrissebb információkhoz a Team Hungary hivatalos facebook oldalán juthat a kedves érdeklődő.


Hirdetés

Szólj hozzá!

Mielőtt hozzászólnál, kérjük ezt olvasd el.

A Mx Rovat Hírei

Cairoli megszerezte 9. világbajnoki győzelmét!

Assenben végre meglett az áhított 4 pont

MXGP Svájc 2017

Vince Herlings bizonyúlt a legjobbnak de Cairoli tovább nőveli előnyét az összetettben

Xtreme Enduro

Gordexola Xtreme 2017, kegyetlen videó egy brutális versenyről

Szvoboda Bence nyerte a hazai motokrossz EB-t

A 25 éves versenyző az Európa-bajnokságon is letette a névjegyét. Kiskunlacházán dupla győzelmet aratott.
Hirdetés

Hirdetés

Kapcsolódó termékek: