Motorinfo.hu - Motoros hírportál

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Csatlakozz közösségünkhöz és légy naprakész!

C°/

Világraszóló eredmény: Második az ifjú magyar motoros

Szerző: aem
2015-07-24 00:00:00
Kovács Ádám 11 évesen kategóriájának második legjobbja lett a 65 köbcentisek között a Spanyolországban megrendezett junior motokrossz világbajnokságon. Magyar motokrossz-versenyző évtizedek óta nem ért el ilyen kiemelkedő eredményt.
Hirdetés

Kovács Ádám Zsoltot ifjú kora ellenére már ismeri egész Európa. A ráckevei tehetség kiemelkedő eredményeket ért el a 2015-ös évben az egyik legerősebb nemzeti bajnokságban, a holland motokrossz szériában, melyet jelen pillanatban is vezet a 65 köbcentisek között.

A páratlanul sikeres felkészítő versenyeknek köszönhetően az idei junior világbajnokság egyik esélyeseként utazott el a spanyolországi El Molarba, ahol a világ legjobb junior versenyzői néztek farkasszemet egymással. Három kategóriába (65, 85 és 125 köbcenti) nevezhettek a korosztályos tehetségek, Ádám egyedüli magyarként képviselte a piros-fehér-zöld lobogót 31 ország legjobbjai között.

A 11 éves fiú nem csak papíron, a pályán is bizonyította klasszisát. A szombati időmérő edzésen a motorsportban óriási előnynek mondható 1,2 másodperccel diadalmaskodott, a vasárnapi két futamában pedig végig a győzelemért harcolt.

Kovács Ádám junior motokrossz vb

Az első futamban egy rosszabb rajt után a második pozícióig motorozott előre, holland ellenfelének megelőzésére azonban már nem maradt ideje. A második futam jobban indult számára, már az első köröktől kezdve szoros csatát vívott Kay Karssemakers-szel az első helyért, amikor az egyik ugrón egy szélátfúvás a pálya mellé repítette. Ezzel annyi időt veszített, hogy már nem maradt esélye előrébb végezni a harmadik helynél. A két futam összesített végeredménye alapján Kay Karssemakers diadalmaskodott, Kovács Ádám pedig a második pozícióban zárt a 9-11 évesek számára kiírt kategóriában.

Kovács Ádám junior motokrossz vb

A 85 köbcentisek mezőnyében (12-14 évesek) Raivo Dankers révén holland elsőség született, a legnagyobbak, vagyis a 125 köbcentisek (13-17 évesek) között pedig a francia Maxime Renaux ünnepelhette a világbajnoki címet. Csapatban Franciaország, Nagy-Britannia, Ausztrália sorrend alakult ki a versenyzők egyéni eredményei alapján.

Forrás: MAMS Motorkrossz


Hirdetés

Címkék:

kovács ádám, motokrossz

Szólj hozzá!

Mielőtt hozzászólnál, kérjük ezt olvasd el.

A Mx Rovat Hírei

Cairoli megszerezte 9. világbajnoki győzelmét!

Assenben végre meglett az áhított 4 pont

MXGP Svájc 2017

Vince Herlings bizonyúlt a legjobbnak de Cairoli tovább nőveli előnyét az összetettben

Xtreme Enduro

Gordexola Xtreme 2017, kegyetlen videó egy brutális versenyről

Szvoboda Bence nyerte a hazai motokrossz EB-t

A 25 éves versenyző az Európa-bajnokságon is letette a névjegyét. Kiskunlacházán dupla győzelmet aratott.
Hirdetés

Hirdetés

Kapcsolódó termékek: