Motorinfo.hu - Motoros hírportál

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Csatlakozz közösségünkhöz és légy naprakész!

C°/10°

Eb-címért harcol a 12 éves magyar krosszos

Szerző: aem
2016-07-21 00:00:00
Kovács Ádám Zsolt Európa legjobbjaival mérkőzik meg a junior motokrossz Európa-bajnoki címért most hétvégén a csehországi Loketban.
Hirdetés

A HTS KTM 12 éves tehetsége esélyesként vág neki az EB-döntőnek. A 85 köbcentisek selejtező fordulói során két győzelmet és két második helyezést szerzett a dél-keleti zónában, ahová az Európai Motorkerékpáros Szövetség Magyarországot sorolta. A kvalifikációs versenysorozatból Európa legjobb 40 korosztályos motorosa szerzett indulási jogot az EB-döntőre.

Kovács Ádám Zsolt MX junior EB

Ádám az egyik legfiatalabb a 85 köbcentisek mezőnyében, a 12-15 éves korcsoportban versenyzőtársai javarésze 14-15 éves. Az ellenfelek tapasztaltabbak, és fizikálisan erősebbek, de Ádám képzett motoros, és hatalmas szíve mellett legfőbb fegyvere a holland EHR Tuning specialistája által felkészített HTS KTM motorja. Külföldi versenyeken idén már bizonyította, hogy képes dobogóra állni a legjobbak között.

Kovács Ádám Zsolt MX junior EB

A versenyhétvége mindkét napjára jut akció az Európa-bajnoki mezőny számára. Szombat délelőtt a szabadedzéssel egybekötött időmérővel melegítenek be a juniorok, délután pedig már az első futamokra is sor kerül. A mindent eldöntő második összecsapást vasárnap délelőttre időzítették a szervezők.

Az juniorok és az EMX300-as Európa-bajnoki betétfutam mellett természetesen a világbajnokság nagyágyúi is indulnak Loketben az MX2-es, illetve az MXGP géposztályban.

Forrás: Team HTS KTM


Hirdetés

Címkék:

kovács ádám

Szólj hozzá!

Mielőtt hozzászólnál, kérjük ezt olvasd el.

A Mx Rovat Hírei

Cairoli megszerezte 9. világbajnoki győzelmét!

Assenben végre meglett az áhított 4 pont

MXGP Svájc 2017

Vince Herlings bizonyúlt a legjobbnak de Cairoli tovább nőveli előnyét az összetettben

Xtreme Enduro

Gordexola Xtreme 2017, kegyetlen videó egy brutális versenyről

Szvoboda Bence nyerte a hazai motokrossz EB-t

A 25 éves versenyző az Európa-bajnokságon is letette a névjegyét. Kiskunlacházán dupla győzelmet aratott.
Hirdetés

Hirdetés

Kapcsolódó termékek: