Motorinfo.hu - Motoros hírportál

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Csatlakozz közösségünkhöz és légy naprakész!

10°C°/24°

Szvoboda vezetésébe került a technikai hiba

Szerző: aem
2016-08-09 00:00:00
Elszenvedte első peches versenyét a szezonban Szvoboda Bence, a cseh motokrossz bajnokságban vitézkedő 24 éves magyar motoros.
Hirdetés

Szöveg: Nagy Norbert

Elszenvedte első peches versenyét a szezonban Szvoboda Bence, a cseh motokrossz bajnokságban vitézkedő 24 éves magyar motoros. Három forduló után, két összetett győzelemmel vezette az MX2-es kategória pontvadászatát. Kaplicében az összetört hátsó kerék 21 pontos hátrányba taszította francia ellenfelével szemben.

Szvoboda Bence motokrossz

Az osztrák-cseh határhoz közel fekvő Kaplicében folytatódott a 2016-os cseh nemzetközi motokrossz bajnokság a negyedik fordulóval. Szvoboda Bence, a cseh sorozat állandó magyar résztvevője előkelő pozícióból várhatta ezt a viadalt: 6 ponttal állt az MX2-esek ponttáblázatának élén, ám a hétvége után már nem ő vezeti a bajnokságot.

Szvoboda Bence motokrossz

Bence csalódott

A szerencsétlen pechsorozat a kvalifikációs tréningen elkezdődött a magyarok legjobbja számára. Futóművet kellett cserélni a versenymotorjában, mert nem találták a megfelelő beállításokat a trükkös kaplicei pályára. A hatodik leggyorsabb idővel minősítette magát a futamokra, ami neki már rossz eredménynek számít.

Szvoboda Bence motokrossz

Lélegzetelállító mutatványokat is csípőből hozni kell

A második csapás az első futam rajtjánál érte utol Szvobodát. Megtorpant egy pillanatra a motorja, és majdnem az egész mezőny elszáguldott mellette. A huszadik helyről kezdte meg a felzárkózást őrült tempóban, végül az előkelő harmadik helyen futott célba a győztes francia Sulivan Jaulin és a cseh Jan Vondrasek mögött.

A második futam rajtja már jobban sikerült a magyar versenyzőnek. A harmadik helyen motorozott, mikor három kör után az egyik ugrás során a hátsó kerék több küllője is eltört, így a feladni kényszerült a viadalt.

Szvoboda Bence motokrossz

Nem maradt szép állapotban a kerék

Ezt a felvonást a szlovák Tomas Simko nyerte, a francia Jalin és a cseh Martin Krc előtt. A két futam összeadott részeredménye alapján Jaulin, Simko, Krc lett a végső sorrend, ők ünnepelhettek a dobogón. Szvoboda 20 ponttal a tizedik helyen fejezte be a versenyt, és jelenleg második a bajnokságban 21 pontos hátránnyal Jaulin mögött.

Az MX2-es kategóriának két másik magyar indulója is volt. A hazai és a német bajnokságban érdekelt Varga Imre és Kiss Márk, a hazai bajnokcsapat, a Team HTS KTM versenyzői felkészülésként vállalták be ezt a viadalt. Varga két futam alapján pályafutása legjobb eredményét érte el a cseh bajnokságban. Kilencedik helyezésével a nap legjobb magyarja lett. Kiss a 21. pozícióban zárt.

Szvoboda Bence motokrossz

Erre igyunk!

Az MX1-es kategória egyetlen magyarja, Szőke Márk a tizenegyedik helyen végzett.

Összetett végeredmény Kaplice, MX2:

1. Sulivan Jaulin (FRA), 47 pont
2. Tomas Simko (SVK), 38 pont
3. Martin Krc (CZE), 38 pont
4. Sebastian Tököly (SVK), 31 pont
5. David Soldat (CZE), 27 pont
9. Varga Imre (HUN), 21 pont
10. Szvoboda Bence (HUN), 20 pont
21. Kiss Márk (HUN), 5 pont

A 7 fordulós bajnokság állása a 4. forduló után:

1. Sulivan Jaulin 174 pont
2. Szvoboda Bence 153 pont
3. Martin Krc 142 pont
4. Tomas Simko 136 pont
5. Sebastian Tököly 88 pont


Hirdetés

Címkék:

motokrossz

Szólj hozzá!

Mielőtt hozzászólnál, kérjük ezt olvasd el.

A Mx Rovat Hírei

Magyar sikerek nemzetközi mezőnyben

A németországi ADAC MX Masters sorozat Európa egyik legnívósabb nemzetközi bajnoksága. 25 náció között Magyarországot is képviseli egy maroknyi csapat.

Lesz még egy komoly motoros világbajnoki sorozat?

Sokan konkrétan nem tudják, hogy létezik motorverseny a MotoGP-n kívül.

Szvoboda Bence megállíthatatlan volt Dalecinben

Hibátlan versenyt zárt a 25 éves motoros a cseh motokrossz bajnokság második állomásán. Dupla futamgyőzelmével tovább nőtt előnye az összetettben.

Egy kis kedvcsinaló a hétvégi endurózáshoz

Robert Taylor és Cody Webb rosszalkodnak egy kicsit
Hirdetés

Hirdetés

Kapcsolódó termékek: