Motorinfo.hu - Motoros hírportál

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Csatlakozz közösségünkhöz és légy naprakész!

19°C°/30°

Európa-bajnok lett a 13 éves magyar motoros

Szerző: aem
2016-10-25 00:00:00
Kovács Ádám Zsolt nyerte a szuperkrossz EB-címet a 85 köbcentis kategóriában.
Hirdetés

Kovács Ádám Zsolt motorsport-történelmet írt a hétvégén: a 13 éves ráckevei motokrosszos megnyerte a hollandiai Arnhemben a szuperkrossz Európa-bajnokságot. Ilyen bravúrra még nem volt képes magyar versenyző.

Fiatal kora dacára számtalan kiemelkedő eredményt ért már el a magyar bajnokcsapat, a Team HTS KTM krosszosa. Hogy motokrosszban a világ élvonalához tartozik, azt többször bizonyította az elmúlt években, de a krossz egyik speciális műfajában, a stadionokban, épített pályán zajló szuperkrosszban is számolni kell vele.

Kovács Ádám Zsolt Szuperkrossz Európa-bajnok 85 ccm 2016

A hollandiai Arnhemben gyűltek össze Európa legjobbjai, hogy négy kategóriában megmérkőzzenek a szuperkrossz EB-címért. A magyar fiú a legkisebbek között, a 12-15 éves versenyzők számára kiírt 85 köbcentis mezőnyben állt rajthoz. Az első edzésen az ötödik időt motorozta, az időmérőn hetedik lett, a kvalifikációs futamban pedig második.

A tízkörös, minden eldöntő összecsapásra kategóriánként a legjobb 15 motoros minősítette magát. A magyar fiú az ötödik pozícióban jött el a rajtnál, és folyamatosan előzte ellenfeleit. Az élen álló orosz Nikita Kucserovot a táv felénél gyűrte le, és onnan már vissza sem nézett a kockás zászlóig. Megnyugtató, 6 másodperces előnnyel diadalmaskodott, így 2016-ban Kovács Ádám Zsolt lett a 85 köbcentisek szuperkrossz Európa-bajnoka.

Kovács Ádám Zsolt Szuperkrossz Európa-bajnok 85 ccm 2016

Az ifjú versenyző páratlan sikert vitt véghez. Magyarként az első motoros lett, aki a szuperkrossz műfajban megnyerte a kontinenstornát. A szakértők hasonló sikereket jósolnak neki pályafutása későbbi szakaszára is, és ha ebben az ütemben gyűjtögeti a trófeákat, Talmácsi Gábor után lehet egy újabb motoros világbajnokunk.

Kovács Ádám Zsolt Szuperkrossz Európa-bajnok 85 ccm 2016

Szuperkrossz Európa-bajnokság, végeredmény (85 cm³):

1. Kovács Ádám Zsolt (Magyarország)
2. Nikita Kucserov (Oroszország)
3. Boyd vand der Voorn (Hollandia)
4. Alberto Barcella (Olaszország)
5. Magnus Smith (Dánia)

Az EB-címet eldöntő összecsapást itt nézhetik meg:


Hirdetés

Címkék:

kovács ádám

Szólj hozzá!

Mielőtt hozzászólnál, kérjük ezt olvasd el.

kross

#19129 endre 2016-10-31 23:16:33
Vegre egy jo eredmeny Gratulalok!

A Mx Rovat Hírei

Hősies küzdelem után lett második Szvoboda

Nincs vesztett helyzet a 9-szeres magyar bajnok krosszos számára. A mezőny végéről lett ezüstérmes a cseh bajnokság harmadik állomásán.

Magyar sikerek nemzetközi mezőnyben

A németországi ADAC MX Masters sorozat Európa egyik legnívósabb nemzetközi bajnoksága. 25 náció között Magyarországot is képviseli egy maroknyi csapat.

Lesz még egy komoly motoros világbajnoki sorozat?

Sokan konkrétan nem tudják, hogy létezik motorverseny a MotoGP-n kívül.

Szvoboda Bence megállíthatatlan volt Dalecinben

Hibátlan versenyt zárt a 25 éves motoros a cseh motokrossz bajnokság második állomásán. Dupla futamgyőzelmével tovább nőtt előnye az összetettben.
Hirdetés

Hirdetés

Kapcsolódó termékek: