Motorinfo.hu - Motoros hírportál

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Csatlakozz közösségünkhöz és légy naprakész!

19°C°/30°

Szvoboda Bence csúcsformában

Szerző: triple
2017-04-21 00:00:00
Európa élmezőnyében motorozik a 25 éves motokrosszos
Hirdetés

Álomszerűen kezdődött Szvoboda Bence számára a 2017-es szezon. Magyarország egyik legjobb motorversenyzője Németországban, Csehországban és Ausztriában is meglepetést okozott teljesítményével.

Rá sem ismerni Szvoboda Bencére. A kitartásáról és emberfeletti küzdeni tudásáról ismert motokrosszos rátett még egy lapáttal a korábbi évek sikereire, 2017-ben korábbi csúcsformája felett teljesít. Az elmúlt hónapban három komoly bajnokságban is megmérettette magát, és mindegyikben az élmezőnyben motorozott.

 Szvoboda Bence

Csehország: Győzelem Loketben

A Buksa/Ados nemzetközi motokrossz sorozat a kelet-európai régió egyik legnívósabb bajnoksága. Szvoboda évek óta kimagasló személyisége ennek a szériának, de a bajnoki címet még nem sikerült elhódítania. Idén minden esélye megvan, hogy felérjen a csúcsra. A Loketben megrendezett szezonnyitón bizonyította felkészültségét: az első futamban második, a második felvonásban első lett, ezzel kiérdemelte az összetett győzelmet. Az eddig látottak alapján csak francia riválisa, Sulivan Jaulin lehet veszélyes az év végi első helyére, no de ő kőkemény ellenfél, aki egyébként az elmúlt két év cseh bajnoka.

Németország: 4. hely az ADAC Mastersen

Az ADAC Masters nemzetközi német motokrossz sorozatot kisvilágbajnokságnak is nevezik motokrosszos berkekben, ugyanis 27 ország több mint 250 motorosa vesz részt ezeken a küzdelmeken, és rendszeresen megfordulnak itt a motokrossz világbajnokság, az MXGP sztárjai. Kiváló erőpróba tehát az ADAC sorozat azoknak a motorosoknak, akiknek szerényebbek az anyagi lehetőségeik, mint a vébés kiválóságoknak. 

 Szvoboda Bence

A 2017-es sorozat első versenyén Szvoboda ugyancsak brillírozott. A bajnokság legalattomosabb pályáján a negyedik rajtkockát foglalhatta el, és az első futamban a vezetésért is harcolt, végül azonban a fantasztikus negyedik pozícióban ért célba. Korábban még a tízben sem tudott motorozni a HTS Team 9-szeres magyar bajnoka ezen a helyszínen, most egyből robbantani tudott. Nagy várakozásokkal tekint a magyar fiú az ADAC versenyekre, hiszen a cseh bajnokság mellett elsősorban ebben a szériában szeretné megmutatni tehetségét és felkészültségét a szakmának.

Ausztria: Győzelem Paldauban

A Húsvét hétfő nem locsolkodással telt Szvoboda Bence számára. Vagyis locsolt ő, de nem kölnit, hanem pezsgőt, méghozzá a dobogó legfelső fokáról. Az osztrák bajnokság harmadik fordulóját rendezték Paldauban, a hagyományoknak megfelelően a húsvéti ünnep másnapján. Szvoboda egész nap lehengerlően motorozott. Az edzéseken a negyedik helyet csípte meg, aztán az első futamban egy remek felzárkózásnak köszönhetően a második helyen futott célba cseh riválisa, Petr Smitka mögött.

 Szvoboda Bence

A második menetben aztán nem kegyelmezett a magyar fiú: egy jól sikerült rajt után pár kanyar elteltével az élre állt és meg sem állt a kockás zászlóig, ezzel pedig a napi értékelésben ő bizonyult a legjobbnak az MX1-es kategóriában. Tavaly ugyanezen a versenyen az ötödik legjobbként zárt csupán. 

 Szvoboda Bence

Eddig tehát álomszerűen alakul a 9-szeres magyar bajnok idénye, de még mindig nagyon az elején járunk a szezonnak. Az április újabb erőpróbákat tartogat Szvoboda számára: előbb a csehországi Dalecinben, aztán a németországi Jauerben áll rajtoz, és remélhetőleg a magyar közönség is láthatja őt a közeljövőben a hazai bajnokság egy-egy versenyén. 


Hirdetés

Szólj hozzá!

Mielőtt hozzászólnál, kérjük ezt olvasd el.

A Mx Rovat Hírei

Hősies küzdelem után lett második Szvoboda

Nincs vesztett helyzet a 9-szeres magyar bajnok krosszos számára. A mezőny végéről lett ezüstérmes a cseh bajnokság harmadik állomásán.

Magyar sikerek nemzetközi mezőnyben

A németországi ADAC MX Masters sorozat Európa egyik legnívósabb nemzetközi bajnoksága. 25 náció között Magyarországot is képviseli egy maroknyi csapat.

Lesz még egy komoly motoros világbajnoki sorozat?

Sokan konkrétan nem tudják, hogy létezik motorverseny a MotoGP-n kívül.

Szvoboda Bence megállíthatatlan volt Dalecinben

Hibátlan versenyt zárt a 25 éves motoros a cseh motokrossz bajnokság második állomásán. Dupla futamgyőzelmével tovább nőtt előnye az összetettben.
Hirdetés

Hirdetés

Kapcsolódó termékek: