Motorinfo.hu - Motoros hírportál

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Csatlakozz közösségünkhöz és légy naprakész!

C°/

SBK: Paul Bird csapata kapja a Kawa-támogatást

Szerző: noga
2008-11-09 10:12:23
A PBM gárda lesz a Kawasaki zászlóshajója a Superbike-ban, nyeregben Makoto Tamada és az ausztrál Broc Parkes.
Hirdetés

Döntött a Kawasaki európai vezérképviselete, miután korábban nyilvánvalóvá vált, hogy a PSG-1 csapat elveszíti a gyári státuszt (lásd Kapcsolódó cikk). Gyorsan ment. A brit PBM alakulat, Paul Bird gárdája (ex-Stobart Honda) lesz az első számú ZX-10R-es együttes a szériamotorok világbajnokságában. Lapátra kerül Regis Laconi (vélhetően a DFX Hondánál folytatja a francia), megerősítették a helyén a fejlesztés vezéregyéniségét, Makoto Tamadát, a másik Ninján pedig az ausztrál Broc Parkes jut lehetőséghez.

Steve Gutteridge, a zöldek versenyigazgatója elmondta, több csapat is jelezte szándékát-igényét a gyári támogatásra, amiből házon belül azt a köveztkeztetést vonták le, hogy a bizalom a korábbi szezonok mélyrepülése ellenére él Akashival szemben. "Végül a PBM-et választottuk, hiszen Paul Birdék irigylésre méltó háttérrel rendelkeznek, tapasztalt és profi team, amely ért a motorozáshoz és a versenyzéshez. Rutinjukat a brit Superbike szériában növelték nagyra. Keményen és szorgalmasan fogunk dolgozni, hogy rövid időn belül ismét ott lehessünk az élpozíciók környékén."

A főnök Bird is lelkes: "Fantasztikus, hogy megkaptuk a Kawasaki gyári támogatását, pedig csak egyetlen évadot töltöttünk el a világbajnokságban! Ez egy óriási lehetőség számunkra, nekem személy szerint és az összes srácnak, akik igazi csapattá kovácsolódtak az elmúlt időszakban. Motiváltak vagyunk, meghatványozott erővel készülünk az új szezonra. Meglátjátok, hogy meglepetést fogunk okozni mindenkinek!"


Hirdetés

Szólj hozzá!

Mielőtt hozzászólnál, kérjük ezt olvasd el.

A Superbike Rovat Hírei

Troy Bayliss visszatér!

A háromszoros Superbike világbajnok megerősítette részvételét a 2018-as ausztrál Superbike bajnokságon

Tom Sykes esése, VIDEÓ!

A Kawasaki gyári csapat versenyzője hatalmasatt bukott

Kitartásból ötösre vizsgáztak a Favaro-patronáltak

A Sport&Events Management versenyzői komoly elszántságról és kitartásról tettek tanúbizonyságot az elmúlt hétvégén.

WSBK, Misano: Olasz mámor vasárnap

A Superbike-ban is összejött a talján mesterhármas. Olasz földön, olasz pilóta, olasz motoron nyer.
Hirdetés

Hirdetés

Kapcsolódó termékek: