Motorinfo.hu - Motoros hírportál

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Csatlakozz közösségünkhöz és légy naprakész!

C°/

WSBK hivatalos teszt Ausztrália - 2. nap

Szerző: triple
2014-02-18 22:20:53
A kétnapos Phillip Island-i hivatalos teszt végén Tom Sykes végzet az élen. A Voltcom Crescent Suzuki csapat mindkét versenyzője a top háromban a végső összesítésben, miután Alex Lowes a befejező napon a második legjobb időt szerezte meg.
Hirdetés

A teszt második napján ismét Sykes és a Kawasaki végzett az élen, mögötte a két fantasztikusan teljesítő Suzuki ért fel a képzeletbeli dobogóra. Negyedikként a friss csapatváltás után Marco Melandrit találjuk, aki igen ígéretesen kezd az Apriliával. Ideje teljesen versenyképes már az első teszt után is, ráadasul a második tesztnapon tovább faragott a hátrányból.

philip island 2014

Sykes teljesítménye egyenletes volt. Nem akadályozták a tavalyi évben elszenvedett sérülések. Csupán öt ezreddel maradt el Carlos Checa rekordjától. A Ninjának sosem feküdt Philip Island, így a mostani idővel mindenki maximálisan elégedett a csapatban.

Tom Sykes:
"Meg vagyok elégedve a változtatásokkal, sok kört tettünk meg a teszt ideje alatt, és a teljesítményünk rendkívül következetes volt. Phillip Island számunkra mindig is egy "trükkös" pálya volt, de most sikerült megtalálnunk a ritmust."

philip island 2014

A suzukis Lowes elég határozottan kezdte a mai napot, és folyamatosan javította a tegnapi teljesítményét, végül 1:30.5-tel sikerült beállítania csapattársa előző napi legjobbját. Laverty egyenletesen erős formát mutatott a két nap alatt. Az egyetlen versenyző, aki a délutáni utolsó menetben befért 1:31 alá, az ír volt, akinek a teljesítménye a négy pályára lépés alkalmával mindössze öt tizedmásodpercen belül változott.

Annak ellenére, hogy a 28 fokos hőmérsékletnek köszönhetően a pálya már csúszóssá vált, Laverty továbbra is uralta az utolsó szakaszt. Az utolsó tizenöt percben egy 1:30.8-as körrel ismét bejelentkezett a top helyezésért, végül a hétfői legjobb ideje a kombinált végelszámolásban elégnek bizonyult az előkelő második helyre.

philip island 2014

A Voltcom Crescent Suzuki jellemzően ezen a teszten arra koncentrált, hogy minél több kulcsfontosságú finombeállítást végezzen el az első versenyhétvége előtt. Sokat dolgoztak azon, hogy megtalálják az ideális egyensúlyt a tapadás és a gumi élettartama között, ez a legnagyobb kihívás itt Phillip Islanden. A csapat tovább akarta finomítani a Suzuki GSX-R viselkedését a kanyarokban, erre a pálya számtalan gyors kanyarja miatt különösen nagy szükség van. Tovább finomították az elektronikus rendszert is annak érdekében, hogy növeljék a tapadást, és a hátsó kerék minél hatékonyabban le tudja tenni a motorerőt az aszfaltra. Közben az Öhlinsnek köszönhetően további alkatrészeket próbáltak ki az első futóműben. A nap utolsó menetében lehetősége volt az alakulatnak megjáratni az első plombált versenyblokkját a péntek reggeli kvalifikációs edzés előtt.

philip island 2014

Eugene Laverty:
“A mai nap jó volt. Egy csomó mindent kipróbáltunk, és a végén talán a legnagyobbat léptük a helyes irányba. Az utolsó tizenöt percben sokat javítottunk a hátsó futómű beállításán, szóval nagyon örülök, hogy a tesztet az élmezőnyben zártuk, és hogy jó köröket futottunk a nagy meleg ellenére. Még van pár apróság, amit ki kell majd próbálnunk a versenyhétvégén, de összességében nagyon örülök, hogy Suzukin versenyzek és lankadatlanul fejlődni fogunk.”

philip island 2014

Alex Lowes:
“A teszt jó volt. Örülök, hogy két nap után az összesítésben befértem a top háromba. Keményen dolgoztam, ma délután egyenletes köröket mentem, volt pár problémánk, de azok sem tudták elrontani a kedvem. Nem hiszem, hogy sokan gondolták volna, hogy máris ilyen közel leszünk, és hogy pár nap alatt olyan erős formába lendülünk, amire a hétvégéhez szükségünk lesz. Nagyon szeretek a GSX-R-rel motorozni, ez egy olyan gép, amit valóban nagyon keményen tudsz hajtani, és nekem úgy tűnik, hogy minél jobban ütöm, annál jobban működik. Köszönet mindenkinek a csapatomban, nagyszerű a légkör és igazán jól érzem magam.”

Phillip Island – eni FIM SuperbikeVilágbajnokság Teszt – 2. nap: 1. Tom Sykes (Kawasaki) 1’30.239; 2. Alex Lowes (Voltcom Crescent Suzuki) 1’30.528; 3. Marco Melandri (Aprilia) 1’30.579; 4. Davide Giugliano (Ducati) 1’30.644; 5. Sylvain Guintoli (Aprilia) 1’30.766; 6. Eugene Laverty (Voltcom Crescent Suzuki) 1’30.767

Phillip Island – eni FIM Superbike Világbajnokság - Összesített időeredmények: 1. Tom Sykes (Kawasaki) 1’30.239; 2. Eugene Laverty (Voltcom Crescent Suzuki) 1’30.513; 3. Alex Lowes (Voltcom Crescent Suzuki) 1’30.528; 4. Marco Melandri (Aprilia) 1’30.579; 5. Davide Giugliano (Ducati) 1’30.644


Hirdetés

Szólj hozzá!

Mielőtt hozzászólnál, kérjük ezt olvasd el.

A Superbike Rovat Hírei

Kitartásból ötösre vizsgáztak a Favaro-patronáltak

A Sport&Events Management versenyzői komoly elszántságról és kitartásról tettek tanúbizonyságot az elmúlt hétvégén.

WSBK, Misano: Olasz mámor vasárnap

A Superbike-ban is összejött a talján mesterhármas. Olasz földön, olasz pilóta, olasz motoron nyer.

WSBK, Misano: Őrületes utolsó körös dráma szombaton!

Ilyen befutót nem mostanában láthattunk motorversenyen. Az utolsó körben hasalt el az első három.

Hayden él, állapota válságos.

Teganp egy amerikai TV csatorna weboldala fals információt közölt az állapotáról a családra való hivatkozással.
Hirdetés

Hirdetés

Kapcsolódó termékek: