Motorinfo.hu - Motoros hírportál

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Csatlakozz közösségünkhöz és légy naprakész!

C°/

WSBK hivatalos teszt Ausztrália - 2. nap

Szerző: triple
2014-02-18 22:20:53
A kétnapos Phillip Island-i hivatalos teszt végén Tom Sykes végzet az élen. A Voltcom Crescent Suzuki csapat mindkét versenyzője a top háromban a végső összesítésben, miután Alex Lowes a befejező napon a második legjobb időt szerezte meg.
Hirdetés

A teszt második napján ismét Sykes és a Kawasaki végzett az élen, mögötte a két fantasztikusan teljesítő Suzuki ért fel a képzeletbeli dobogóra. Negyedikként a friss csapatváltás után Marco Melandrit találjuk, aki igen ígéretesen kezd az Apriliával. Ideje teljesen versenyképes már az első teszt után is, ráadasul a második tesztnapon tovább faragott a hátrányból.

philip island 2014

Sykes teljesítménye egyenletes volt. Nem akadályozták a tavalyi évben elszenvedett sérülések. Csupán öt ezreddel maradt el Carlos Checa rekordjától. A Ninjának sosem feküdt Philip Island, így a mostani idővel mindenki maximálisan elégedett a csapatban.

Tom Sykes:
"Meg vagyok elégedve a változtatásokkal, sok kört tettünk meg a teszt ideje alatt, és a teljesítményünk rendkívül következetes volt. Phillip Island számunkra mindig is egy "trükkös" pálya volt, de most sikerült megtalálnunk a ritmust."

philip island 2014

A suzukis Lowes elég határozottan kezdte a mai napot, és folyamatosan javította a tegnapi teljesítményét, végül 1:30.5-tel sikerült beállítania csapattársa előző napi legjobbját. Laverty egyenletesen erős formát mutatott a két nap alatt. Az egyetlen versenyző, aki a délutáni utolsó menetben befért 1:31 alá, az ír volt, akinek a teljesítménye a négy pályára lépés alkalmával mindössze öt tizedmásodpercen belül változott.

Annak ellenére, hogy a 28 fokos hőmérsékletnek köszönhetően a pálya már csúszóssá vált, Laverty továbbra is uralta az utolsó szakaszt. Az utolsó tizenöt percben egy 1:30.8-as körrel ismét bejelentkezett a top helyezésért, végül a hétfői legjobb ideje a kombinált végelszámolásban elégnek bizonyult az előkelő második helyre.

philip island 2014

A Voltcom Crescent Suzuki jellemzően ezen a teszten arra koncentrált, hogy minél több kulcsfontosságú finombeállítást végezzen el az első versenyhétvége előtt. Sokat dolgoztak azon, hogy megtalálják az ideális egyensúlyt a tapadás és a gumi élettartama között, ez a legnagyobb kihívás itt Phillip Islanden. A csapat tovább akarta finomítani a Suzuki GSX-R viselkedését a kanyarokban, erre a pálya számtalan gyors kanyarja miatt különösen nagy szükség van. Tovább finomították az elektronikus rendszert is annak érdekében, hogy növeljék a tapadást, és a hátsó kerék minél hatékonyabban le tudja tenni a motorerőt az aszfaltra. Közben az Öhlinsnek köszönhetően további alkatrészeket próbáltak ki az első futóműben. A nap utolsó menetében lehetősége volt az alakulatnak megjáratni az első plombált versenyblokkját a péntek reggeli kvalifikációs edzés előtt.

philip island 2014

Eugene Laverty:
“A mai nap jó volt. Egy csomó mindent kipróbáltunk, és a végén talán a legnagyobbat léptük a helyes irányba. Az utolsó tizenöt percben sokat javítottunk a hátsó futómű beállításán, szóval nagyon örülök, hogy a tesztet az élmezőnyben zártuk, és hogy jó köröket futottunk a nagy meleg ellenére. Még van pár apróság, amit ki kell majd próbálnunk a versenyhétvégén, de összességében nagyon örülök, hogy Suzukin versenyzek és lankadatlanul fejlődni fogunk.”

philip island 2014

Alex Lowes:
“A teszt jó volt. Örülök, hogy két nap után az összesítésben befértem a top háromba. Keményen dolgoztam, ma délután egyenletes köröket mentem, volt pár problémánk, de azok sem tudták elrontani a kedvem. Nem hiszem, hogy sokan gondolták volna, hogy máris ilyen közel leszünk, és hogy pár nap alatt olyan erős formába lendülünk, amire a hétvégéhez szükségünk lesz. Nagyon szeretek a GSX-R-rel motorozni, ez egy olyan gép, amit valóban nagyon keményen tudsz hajtani, és nekem úgy tűnik, hogy minél jobban ütöm, annál jobban működik. Köszönet mindenkinek a csapatomban, nagyszerű a légkör és igazán jól érzem magam.”

Phillip Island – eni FIM SuperbikeVilágbajnokság Teszt – 2. nap: 1. Tom Sykes (Kawasaki) 1’30.239; 2. Alex Lowes (Voltcom Crescent Suzuki) 1’30.528; 3. Marco Melandri (Aprilia) 1’30.579; 4. Davide Giugliano (Ducati) 1’30.644; 5. Sylvain Guintoli (Aprilia) 1’30.766; 6. Eugene Laverty (Voltcom Crescent Suzuki) 1’30.767

Phillip Island – eni FIM Superbike Világbajnokság - Összesített időeredmények: 1. Tom Sykes (Kawasaki) 1’30.239; 2. Eugene Laverty (Voltcom Crescent Suzuki) 1’30.513; 3. Alex Lowes (Voltcom Crescent Suzuki) 1’30.528; 4. Marco Melandri (Aprilia) 1’30.579; 5. Davide Giugliano (Ducati) 1’30.644


Hirdetés

Szólj hozzá!

Mielőtt hozzászólnál, kérjük ezt olvasd el.

A Superbike Rovat Hírei

Troy Bayliss visszatér!

A háromszoros Superbike világbajnok megerősítette részvételét a 2018-as ausztrál Superbike bajnokságon

Tom Sykes esése, VIDEÓ!

A Kawasaki gyári csapat versenyzője hatalmasatt bukott

Kitartásból ötösre vizsgáztak a Favaro-patronáltak

A Sport&Events Management versenyzői komoly elszántságról és kitartásról tettek tanúbizonyságot az elmúlt hétvégén.

WSBK, Misano: Olasz mámor vasárnap

A Superbike-ban is összejött a talján mesterhármas. Olasz földön, olasz pilóta, olasz motoron nyer.
Hirdetés

Hirdetés

Kapcsolódó termékek: