Motorinfo.hu - Motoros hírportál

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Csatlakozz közösségünkhöz és légy naprakész!

23°C°/33°

Tóth Imre megszerezte idei első pontjait

Szerző: aem
2014-06-09 00:00:00
A Superbike Világbajnokság sepangi futamának első versenyén a 14. helyen végzett ifjabb Tóth Imre, ezzel hosszú várakozás után végre megszerezte első pontjait.
Hirdetés

„Majdnem elájultam, de megcsináltam!”

A BMW Racing Team Toth hatodik versenyhétvégéjén ifjabb Tóth Imre révén megszerezte első pontjait a Superbike világbajnokság csúcskategóriájában. A versenyzőknek a mezőnyön kívül a borzalmas hőséggel is meg kellett küzdeniük, amely sem az embert, sem a technikát nem kímélte. Ennek esett áldozatul Sebestyén Péter az első futamon, amikor a kipufogója nem bírta a terhelést. A második versenyen a túlélés volt a lényeg, és ennek megfelelően Imi a 18., míg Peti a 19. helyen zárta a Maláj Nagydíjat.

BMW Racing Team Toth Sepang

Így néz ki tizenhat kör után az első gumi, amikor 56 fokos az aszfalt.

Imi végig hatalmasat küzdött, elmondása szerint a nagy hőségben volt olyan, hogy alig látott, fájt a füle, ám a végén hatalmasat hajrázott, és a 14. helyen végzett. Ezúttal a technikai gondok elkerülték, a pokoli hőségben a BMW a második futamot is kibírta, amelyen Imi a 18. helyen ért célba.

„Végre sikerült pontot szereznünk, ráadásul egyből kettőt, aminek nagyon örülök. A versenyen sokkal jobban elfáradtam, mint amire számítottam, a végén már majdnem elájultam, de egy óriási hajrával meglettek az első pontjaink. Ebben a brutális hőségben nagyon veszélyes volt motorozni, mert egyszerűen nem tudtunk odafigyelni a féktávokra és a kigyorsításokra sem, ráadásul a gumik három kör után már úgy csúsztak, mintha vizes pályán slick abroncsokkal mentünk volna. A második futam is nagyon sokat kivett belőlem, sajnálom, hogy ezúttal elmaradt a pontszerzés, de összességében így is nagyon boldog vagyok. Ezúton szeretném megköszönni a szerelőknek a kemény munkát, nagyon sokat dolgoztak, de meg is lett az eredménye” - mondta Imi.

Toth Imre

Az eddig nagyon kevés ezres tapasztalattal rendelkező Sebestyén Péternek sincs oka a kesergésre, annak ellenére, hogy ezúttal is csak az egyik futamon ért célba. Ezúttal is ragyogóan kapta el a rajtokat, ám a technika az első futamon ismét megakadályozta abban, hogy akár meglepetést okozhasson: a 19. helyen száguldott, amikor a kipufogója a nagy hőségben megadta magát, holott a részidők azt mutatták, hogy akár Imi mögé is odaérhetett volna. A második futamon sikerült teljesítenie a távot, és a 19. helyen fejezte be a versenyt.

„Nagyon bosszant, hogy az első versenyen tönkrement a kipufogóm, mert úgy érzem, most sikerült a legjobb teljesítményt nyújtanom. A rajtom jól sikerült, egyre előrébb motoroztam, de hát a technika… A szerelőimnek köszönettel tartozom, mert bár rövid idő állt a két futam között a rendelkezésükre, de sikerült megoldaniuk a problémát, így elrajtolhattam a második versenyen. Csalódott vagyok azonban, mert a startok ismét jól sikerültek, de a későbbiekben már nem tudtam tartani a tempót az előttem lévőkkel” – árulta el Sebestyén Péter.

Sebestyén éter

Gratulálunk! Izgatottan várjuk a folytatást.

Fotók: BMW Racing Team Toth, Facebook, Zsilják Lajos


Hirdetés

Címkék:

bmw racing team toth, sebestyén péter, tóth imre

Kapcsolódó cikkek

"Mindenki azt gondolja, ha van egy BMW SBK blokkunk, jár hozzá minden. Hát nem így van."
Magazin 2014-05-23

"Mindenki azt gondolja, ha van egy BMW SBK blokkunk, jár hozzá minden. Hát nem így van."

Ifjabb Tóth Imre a hétvégén Doningtonban áll rajthoz a Superbike VB idei ötödik futamán. A szezon eddig küzdelmesen alakult a BMW Racing Team Toth versenyzői számára, és a mai napi események sem hozták meg egyelőre a várt áttörést. Az okokról és a helyzet hátteréről is kérdeztük az elutazása előtti napon. Interjú.

Szólj hozzá!

Mielőtt hozzászólnál, kérjük ezt olvasd el.

A Superbike Rovat Hírei

Kitartásból ötösre vizsgáztak a Favaro-patronáltak

A Sport&Events Management versenyzői komoly elszántságról és kitartásról tettek tanúbizonyságot az elmúlt hétvégén.

WSBK, Misano: Olasz mámor vasárnap

A Superbike-ban is összejött a talján mesterhármas. Olasz földön, olasz pilóta, olasz motoron nyer.

WSBK, Misano: Őrületes utolsó körös dráma szombaton!

Ilyen befutót nem mostanában láthattunk motorversenyen. Az utolsó körben hasalt el az első három.

Hayden él, állapota válságos.

Teganp egy amerikai TV csatorna weboldala fals információt közölt az állapotáról a családra való hivatkozással.
Hirdetés

Hirdetés

Kapcsolódó termékek: