Motorinfo.hu - Motoros hírportál

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Csatlakozz közösségünkhöz és légy naprakész!

C°/

Tóth Imre megszerezte idei első pontjait

Szerző: aem
2014-06-09 00:00:00
A Superbike Világbajnokság sepangi futamának első versenyén a 14. helyen végzett ifjabb Tóth Imre, ezzel hosszú várakozás után végre megszerezte első pontjait.
Hirdetés

„Majdnem elájultam, de megcsináltam!”

A BMW Racing Team Toth hatodik versenyhétvégéjén ifjabb Tóth Imre révén megszerezte első pontjait a Superbike világbajnokság csúcskategóriájában. A versenyzőknek a mezőnyön kívül a borzalmas hőséggel is meg kellett küzdeniük, amely sem az embert, sem a technikát nem kímélte. Ennek esett áldozatul Sebestyén Péter az első futamon, amikor a kipufogója nem bírta a terhelést. A második versenyen a túlélés volt a lényeg, és ennek megfelelően Imi a 18., míg Peti a 19. helyen zárta a Maláj Nagydíjat.

BMW Racing Team Toth Sepang

Így néz ki tizenhat kör után az első gumi, amikor 56 fokos az aszfalt.

Imi végig hatalmasat küzdött, elmondása szerint a nagy hőségben volt olyan, hogy alig látott, fájt a füle, ám a végén hatalmasat hajrázott, és a 14. helyen végzett. Ezúttal a technikai gondok elkerülték, a pokoli hőségben a BMW a második futamot is kibírta, amelyen Imi a 18. helyen ért célba.

„Végre sikerült pontot szereznünk, ráadásul egyből kettőt, aminek nagyon örülök. A versenyen sokkal jobban elfáradtam, mint amire számítottam, a végén már majdnem elájultam, de egy óriási hajrával meglettek az első pontjaink. Ebben a brutális hőségben nagyon veszélyes volt motorozni, mert egyszerűen nem tudtunk odafigyelni a féktávokra és a kigyorsításokra sem, ráadásul a gumik három kör után már úgy csúsztak, mintha vizes pályán slick abroncsokkal mentünk volna. A második futam is nagyon sokat kivett belőlem, sajnálom, hogy ezúttal elmaradt a pontszerzés, de összességében így is nagyon boldog vagyok. Ezúton szeretném megköszönni a szerelőknek a kemény munkát, nagyon sokat dolgoztak, de meg is lett az eredménye” - mondta Imi.

Toth Imre

Az eddig nagyon kevés ezres tapasztalattal rendelkező Sebestyén Péternek sincs oka a kesergésre, annak ellenére, hogy ezúttal is csak az egyik futamon ért célba. Ezúttal is ragyogóan kapta el a rajtokat, ám a technika az első futamon ismét megakadályozta abban, hogy akár meglepetést okozhasson: a 19. helyen száguldott, amikor a kipufogója a nagy hőségben megadta magát, holott a részidők azt mutatták, hogy akár Imi mögé is odaérhetett volna. A második futamon sikerült teljesítenie a távot, és a 19. helyen fejezte be a versenyt.

„Nagyon bosszant, hogy az első versenyen tönkrement a kipufogóm, mert úgy érzem, most sikerült a legjobb teljesítményt nyújtanom. A rajtom jól sikerült, egyre előrébb motoroztam, de hát a technika… A szerelőimnek köszönettel tartozom, mert bár rövid idő állt a két futam között a rendelkezésükre, de sikerült megoldaniuk a problémát, így elrajtolhattam a második versenyen. Csalódott vagyok azonban, mert a startok ismét jól sikerültek, de a későbbiekben már nem tudtam tartani a tempót az előttem lévőkkel” – árulta el Sebestyén Péter.

Sebestyén éter

Gratulálunk! Izgatottan várjuk a folytatást.

Fotók: BMW Racing Team Toth, Facebook, Zsilják Lajos


Hirdetés

Címkék:

bmw racing team toth, sebestyén péter, tóth imre

Kapcsolódó cikkek

"Mindenki azt gondolja, ha van egy BMW SBK blokkunk, jár hozzá minden. Hát nem így van."
Magazin 2014-05-23

"Mindenki azt gondolja, ha van egy BMW SBK blokkunk, jár hozzá minden. Hát nem így van."

Ifjabb Tóth Imre a hétvégén Doningtonban áll rajthoz a Superbike VB idei ötödik futamán. A szezon eddig küzdelmesen alakult a BMW Racing Team Toth versenyzői számára, és a mai napi események sem hozták meg egyelőre a várt áttörést. Az okokról és a helyzet hátteréről is kérdeztük az elutazása előtti napon. Interjú.

Szólj hozzá!

Mielőtt hozzászólnál, kérjük ezt olvasd el.

A Superbike Rovat Hírei

Troy Bayliss visszatér!

A háromszoros Superbike világbajnok megerősítette részvételét a 2018-as ausztrál Superbike bajnokságon

Tom Sykes esése, VIDEÓ!

A Kawasaki gyári csapat versenyzője hatalmasatt bukott

Kitartásból ötösre vizsgáztak a Favaro-patronáltak

A Sport&Events Management versenyzői komoly elszántságról és kitartásról tettek tanúbizonyságot az elmúlt hétvégén.

WSBK, Misano: Olasz mámor vasárnap

A Superbike-ban is összejött a talján mesterhármas. Olasz földön, olasz pilóta, olasz motoron nyer.
Hirdetés

Hirdetés

Kapcsolódó termékek: