Motorinfo.hu - Motoros hírportál

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Csatlakozz közösségünkhöz és légy naprakész!

-2°C°/

Rizmayer Gábor indul ifj. Tóth Imre helyett Portimaóban

Szerző: aem
2014-07-04 00:00:00
A Misanóban balesetet szenvedett ifj. Tóth Imre kihagyni kényszerül a hétvégi Superbike futamokat Portugáliában, a korábban a MotoGP 250-es kategóriájában és a német Superbike Bajnokságban sokat tapasztalt Rizmayer Gábor ugrik be helyette.
Hirdetés

A vegyes érzelmekkel zárult misanói hétvége után újult erővel és egy „újonccal” tér vissza a pályára a BMW Racing Team Tóth csapata.

A majd öt kilométeres Algarve Intenacional Circuit ad otthont a WSBK idei nyolcadik fordulójának, amely talán az egyik, ha nem a legmegosztóbb pálya a szezon során. A versenyzők egy része technikás és élvezetes helyszínnek, a másik egyenesen extrémnek tartja a nehézsége miatt, utóbbi véleményt osztja a bajnokságot jelenleg vezető Tom Sykes is.

A korábban a 250 köbcentis MotoGP kategóriában versenyző, utána pedig főleg a német Superbike (IDM) bajnokságot megjáró Rizmayer Gábor ülhet fel a jelenleg egyetlen világbajnoki szinten versenyző Superbike specifikációjú BMW-re Portimaóban.

„Nagyon örülök a lehetőségnek és annak hogy debütálhatok a Superbike kategóriában. Ezúton is köszönöm a BMW Racing Team Tóth bizalmát, valamint gyógyulást kívánok Ifj. Tóth Imrének!” - nyilatkozta Rizmayer Gábor, aki a 16-os számmal fog versenyezni a hétvégén.

A csapat másik versenyzője Sebestyén Péter számára ismét egy új helyszín következik a naptárban, a frissen érettségizett újonc a két misanói 19. helyezése után újra a pálya elsajátítására és a motor beállításainak tökéletesítésére koncentrál.

Imre sérülései jó ütemben gyógyulnak, továbbra is különleges fényterápiára jár, a csapat pedig bizakodó, hogy a két hét múlva esedékes hivatalos portimaói teszt során visszaülhet a BMW nyergébe.


Hirdetés

Címkék:

rizmayer gábor, wsbk 2014

Szólj hozzá!

Mielőtt hozzászólnál, kérjük ezt olvasd el.

A Superbike Rovat Hírei

Troy Bayliss visszatér!

A háromszoros Superbike világbajnok megerősítette részvételét a 2018-as ausztrál Superbike bajnokságon

Tom Sykes esése, VIDEÓ!

A Kawasaki gyári csapat versenyzője hatalmasatt bukott

Kitartásból ötösre vizsgáztak a Favaro-patronáltak

A Sport&Events Management versenyzői komoly elszántságról és kitartásról tettek tanúbizonyságot az elmúlt hétvégén.

WSBK, Misano: Olasz mámor vasárnap

A Superbike-ban is összejött a talján mesterhármas. Olasz földön, olasz pilóta, olasz motoron nyer.
Hirdetés

Hirdetés

Kapcsolódó termékek: