Motorinfo.hu - Motoros hírportál

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Csatlakozz közösségünkhöz és légy naprakész!

23°C°/33°

Rizmayer Gábor indul ifj. Tóth Imre helyett Portimaóban

Szerző: aem
2014-07-04 00:00:00
A Misanóban balesetet szenvedett ifj. Tóth Imre kihagyni kényszerül a hétvégi Superbike futamokat Portugáliában, a korábban a MotoGP 250-es kategóriájában és a német Superbike Bajnokságban sokat tapasztalt Rizmayer Gábor ugrik be helyette.
Hirdetés

A vegyes érzelmekkel zárult misanói hétvége után újult erővel és egy „újonccal” tér vissza a pályára a BMW Racing Team Tóth csapata.

A majd öt kilométeres Algarve Intenacional Circuit ad otthont a WSBK idei nyolcadik fordulójának, amely talán az egyik, ha nem a legmegosztóbb pálya a szezon során. A versenyzők egy része technikás és élvezetes helyszínnek, a másik egyenesen extrémnek tartja a nehézsége miatt, utóbbi véleményt osztja a bajnokságot jelenleg vezető Tom Sykes is.

A korábban a 250 köbcentis MotoGP kategóriában versenyző, utána pedig főleg a német Superbike (IDM) bajnokságot megjáró Rizmayer Gábor ülhet fel a jelenleg egyetlen világbajnoki szinten versenyző Superbike specifikációjú BMW-re Portimaóban.

„Nagyon örülök a lehetőségnek és annak hogy debütálhatok a Superbike kategóriában. Ezúton is köszönöm a BMW Racing Team Tóth bizalmát, valamint gyógyulást kívánok Ifj. Tóth Imrének!” - nyilatkozta Rizmayer Gábor, aki a 16-os számmal fog versenyezni a hétvégén.

A csapat másik versenyzője Sebestyén Péter számára ismét egy új helyszín következik a naptárban, a frissen érettségizett újonc a két misanói 19. helyezése után újra a pálya elsajátítására és a motor beállításainak tökéletesítésére koncentrál.

Imre sérülései jó ütemben gyógyulnak, továbbra is különleges fényterápiára jár, a csapat pedig bizakodó, hogy a két hét múlva esedékes hivatalos portimaói teszt során visszaülhet a BMW nyergébe.


Hirdetés

Címkék:

rizmayer gábor, wsbk 2014

Szólj hozzá!

Mielőtt hozzászólnál, kérjük ezt olvasd el.

A Superbike Rovat Hírei

Kitartásból ötösre vizsgáztak a Favaro-patronáltak

A Sport&Events Management versenyzői komoly elszántságról és kitartásról tettek tanúbizonyságot az elmúlt hétvégén.

WSBK, Misano: Olasz mámor vasárnap

A Superbike-ban is összejött a talján mesterhármas. Olasz földön, olasz pilóta, olasz motoron nyer.

WSBK, Misano: Őrületes utolsó körös dráma szombaton!

Ilyen befutót nem mostanában láthattunk motorversenyen. Az utolsó körben hasalt el az első három.

Hayden él, állapota válságos.

Teganp egy amerikai TV csatorna weboldala fals információt közölt az állapotáról a családra való hivatkozással.
Hirdetés

Hirdetés

Kapcsolódó termékek: