Motorinfo.hu - Motoros hírportál

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Csatlakozz közösségünkhöz és légy naprakész!

C°/16°

A BMW Racing Team Toth legjobb eredménye egy 17. helyezés Portimaóban

Szerző: aem
2014-07-07 00:00:00
Folytatódik is küzdelem. A Superbike Világbajnokság portugál futamán Rizmayer Gábor 17. és 19. a továbbra is problémás BMW-vel. Sebestyén technikai gond miatt az első futamból kiesik, a másodikon el sem tud indulni.
Hirdetés

A Superbike Világbajnokság portimaói első versenyén a csapat mindkét versenyzője sokáig a top 20-ban haladt. Rizmayer Gábor az egész verseny alatt az EBR versenyzőjével, Aaron Yates-szel csatázott, aki néhány kanyarral a kockás zászló előtt megelőzte, így Gábor visszaesett a 16.-ról a 17. helyre.

Rizmayer Gábort egész a vasárnapi warm-upig technikai gondok hátráltatták. A szombati harmadik szabadedzésen tapasztalt nem várt lassulás és a motor beállításaival való stagnálás után jött a még nagyobb baj. A BMW váltója megadta magát emiatt nem tudott mért kört teljesíteni, vasárnap pedig a motor ECU-jával tapasztalt gondok miatt a csapat hatalmas munkával hozta versenyképes állapotba a BMW-t.

„Nagyon sokat szenvedtünk az edzések során a motor problémáival. A warm up után úgy tűnt, a sok változtatás meghozza a várt eredményt. A beállításokkal az időveszteség miatt nem tudtunk annyit foglalkozni, mint kellett volna, így körülbelül a pénteki első edzés utáni állapotban versenyeztem. Nehéz verseny volt, próbálunk változtatni a második futamra is, és bízom benne hogy jobb lesz a versenytempónk és a köridőink is” - mondta Gábor az első futam után.

Rizmayer Gábor WSBK Portimao 2014

A 12. körben Sebestyén Péter technikai gondok miatt a 19. helyről sajnos fel kellett, hogy adja a versenyt.

„Az első körök nem úgy sikerültek, mint az utóbbi időben, nem tudtam előzni és úgy menni a mezőnnyel, mint az eddigi futamokon. Ezt előre tudtuk, mert az időmérők során is jóval előrébb volt a mezőny a szokottnál. Később aztán a csapattársammal Rizmayer Gáborral és Aaron Yates-szel tudtam jó tempót diktálni, ami nagyon jó visszajelzés volt a sebességemről. Sajnos nyolc körrel a vége előtt kilyukadt a blokk a motoron, ami lehet, hogy egy hajtókar problémából fakadt. A szerelők dolgoznak, reméljük, a második futam jobban alakul” – nyilatkozta Sebestyén Péter.

Míg az első futamot megúszták „szárazon”, a második futamból esős verseny lett. Rizmayer komoly harcot vívva Niccolo Canepával, David Salommal, Andrea Andreozzival és Riccardo Russóval végül egy hiba miatt maradt le a pontszerző helyről.

„Nagyon jó verseny volt még az eső ellenére is, ahol az első körökben nagyon össze kellett hangolódnom a motorral és a körülményekkel. A futam első kétharmadában komoly csatában voltam három EVO Kawasakival és Niccolo Canepával is. Sajnos a 12. körben elkövettem egy hibát, és lementem a pályáról, így a táv utolsó harmadát egyedül motorozva kellett megtennem. Hatalmas kár, mert úgy érzem, a pontszerző helyek közelsége érezhető volt. Nagyon bízom benne, hogy egy hét múlva Laguna Secában még jobb teljesítménnyel rukkolhatunk elő, és a pontszerző helyek közelében motorozhatok. Külön szeretném megköszönni a csapatom és a szerelőim munkáját, akik egész hétvégén dolgoztak a motoron” – mondta Gábor a futam után.

Bár Sebestyén Péter portugáliai versenye az első futamig nem is alakulhatott volna jobban – az edzéseken sikerült megjavítania az addig legjobb idejeit - az első futamon adódott technikai gondok olyan súlyosak voltak, hogy a csapat nem tudta megjavítani a második futam rajtjáig.

„Mindenekelőtt szeretném megköszönni a csapatom, szerelőim munkáját akik hihetetlen erővel próbálták helyrehozni a motoromat a második futam rajtjáig. Laguna Secában újult és megkettőzött erővel fogunk támadni” – nyilatkozta Sebestyén Péter.

 


Hirdetés

Címkék:

rizmayer gábor, sebestyén péter, wsbk 2014

Kapcsolódó cikkek

Rizmayer Gábor indul ifj. Tóth Imre helyett Portimaóban
Superbike 2014-07-04

Rizmayer Gábor indul ifj. Tóth Imre helyett Portimaóban

A Misanóban balesetet szenvedett ifj. Tóth Imre kihagyni kényszerül a hétvégi Superbike futamokat Portugáliában, a korábban a MotoGP 250-es kategóriájában és a német Superbike Bajnokságban sokat tapasztalt Rizmayer Gábor ugrik be helyette.

Szólj hozzá!

Mielőtt hozzászólnál, kérjük ezt olvasd el.

A Superbike Rovat Hírei

Tom Sykes esése, VIDEÓ!

A Kawasaki gyári csapat versenyzője hatalmasatt bukott

Kitartásból ötösre vizsgáztak a Favaro-patronáltak

A Sport&Events Management versenyzői komoly elszántságról és kitartásról tettek tanúbizonyságot az elmúlt hétvégén.

WSBK, Misano: Olasz mámor vasárnap

A Superbike-ban is összejött a talján mesterhármas. Olasz földön, olasz pilóta, olasz motoron nyer.

WSBK, Misano: Őrületes utolsó körös dráma szombaton!

Ilyen befutót nem mostanában láthattunk motorversenyen. Az utolsó körben hasalt el az első három.
Hirdetés

Hirdetés

Kapcsolódó termékek: