Motorinfo.hu - Motoros hírportál

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Csatlakozz közösségünkhöz és légy naprakész!

C°/

A BMW Racing Team Toth legjobb eredménye egy 17. helyezés Portimaóban

Szerző: aem
2014-07-07 00:00:00
Folytatódik is küzdelem. A Superbike Világbajnokság portugál futamán Rizmayer Gábor 17. és 19. a továbbra is problémás BMW-vel. Sebestyén technikai gond miatt az első futamból kiesik, a másodikon el sem tud indulni.
Hirdetés

A Superbike Világbajnokság portimaói első versenyén a csapat mindkét versenyzője sokáig a top 20-ban haladt. Rizmayer Gábor az egész verseny alatt az EBR versenyzőjével, Aaron Yates-szel csatázott, aki néhány kanyarral a kockás zászló előtt megelőzte, így Gábor visszaesett a 16.-ról a 17. helyre.

Rizmayer Gábort egész a vasárnapi warm-upig technikai gondok hátráltatták. A szombati harmadik szabadedzésen tapasztalt nem várt lassulás és a motor beállításaival való stagnálás után jött a még nagyobb baj. A BMW váltója megadta magát emiatt nem tudott mért kört teljesíteni, vasárnap pedig a motor ECU-jával tapasztalt gondok miatt a csapat hatalmas munkával hozta versenyképes állapotba a BMW-t.

„Nagyon sokat szenvedtünk az edzések során a motor problémáival. A warm up után úgy tűnt, a sok változtatás meghozza a várt eredményt. A beállításokkal az időveszteség miatt nem tudtunk annyit foglalkozni, mint kellett volna, így körülbelül a pénteki első edzés utáni állapotban versenyeztem. Nehéz verseny volt, próbálunk változtatni a második futamra is, és bízom benne hogy jobb lesz a versenytempónk és a köridőink is” - mondta Gábor az első futam után.

Rizmayer Gábor WSBK Portimao 2014

A 12. körben Sebestyén Péter technikai gondok miatt a 19. helyről sajnos fel kellett, hogy adja a versenyt.

„Az első körök nem úgy sikerültek, mint az utóbbi időben, nem tudtam előzni és úgy menni a mezőnnyel, mint az eddigi futamokon. Ezt előre tudtuk, mert az időmérők során is jóval előrébb volt a mezőny a szokottnál. Később aztán a csapattársammal Rizmayer Gáborral és Aaron Yates-szel tudtam jó tempót diktálni, ami nagyon jó visszajelzés volt a sebességemről. Sajnos nyolc körrel a vége előtt kilyukadt a blokk a motoron, ami lehet, hogy egy hajtókar problémából fakadt. A szerelők dolgoznak, reméljük, a második futam jobban alakul” – nyilatkozta Sebestyén Péter.

Míg az első futamot megúszták „szárazon”, a második futamból esős verseny lett. Rizmayer komoly harcot vívva Niccolo Canepával, David Salommal, Andrea Andreozzival és Riccardo Russóval végül egy hiba miatt maradt le a pontszerző helyről.

„Nagyon jó verseny volt még az eső ellenére is, ahol az első körökben nagyon össze kellett hangolódnom a motorral és a körülményekkel. A futam első kétharmadában komoly csatában voltam három EVO Kawasakival és Niccolo Canepával is. Sajnos a 12. körben elkövettem egy hibát, és lementem a pályáról, így a táv utolsó harmadát egyedül motorozva kellett megtennem. Hatalmas kár, mert úgy érzem, a pontszerző helyek közelsége érezhető volt. Nagyon bízom benne, hogy egy hét múlva Laguna Secában még jobb teljesítménnyel rukkolhatunk elő, és a pontszerző helyek közelében motorozhatok. Külön szeretném megköszönni a csapatom és a szerelőim munkáját, akik egész hétvégén dolgoztak a motoron” – mondta Gábor a futam után.

Bár Sebestyén Péter portugáliai versenye az első futamig nem is alakulhatott volna jobban – az edzéseken sikerült megjavítania az addig legjobb idejeit - az első futamon adódott technikai gondok olyan súlyosak voltak, hogy a csapat nem tudta megjavítani a második futam rajtjáig.

„Mindenekelőtt szeretném megköszönni a csapatom, szerelőim munkáját akik hihetetlen erővel próbálták helyrehozni a motoromat a második futam rajtjáig. Laguna Secában újult és megkettőzött erővel fogunk támadni” – nyilatkozta Sebestyén Péter.

 


Hirdetés

Címkék:

rizmayer gábor, sebestyén péter, wsbk 2014

Kapcsolódó cikkek

Rizmayer Gábor indul ifj. Tóth Imre helyett Portimaóban
Superbike 2014-07-04

Rizmayer Gábor indul ifj. Tóth Imre helyett Portimaóban

A Misanóban balesetet szenvedett ifj. Tóth Imre kihagyni kényszerül a hétvégi Superbike futamokat Portugáliában, a korábban a MotoGP 250-es kategóriájában és a német Superbike Bajnokságban sokat tapasztalt Rizmayer Gábor ugrik be helyette.

Szólj hozzá!

Mielőtt hozzászólnál, kérjük ezt olvasd el.

A Superbike Rovat Hírei

Kitartásból ötösre vizsgáztak a Favaro-patronáltak

A Sport&Events Management versenyzői komoly elszántságról és kitartásról tettek tanúbizonyságot az elmúlt hétvégén.

WSBK, Misano: Olasz mámor vasárnap

A Superbike-ban is összejött a talján mesterhármas. Olasz földön, olasz pilóta, olasz motoron nyer.

WSBK, Misano: Őrületes utolsó körös dráma szombaton!

Ilyen befutót nem mostanában láthattunk motorversenyen. Az utolsó körben hasalt el az első három.

Hayden él, állapota válságos.

Teganp egy amerikai TV csatorna weboldala fals információt közölt az állapotáról a családra való hivatkozással.
Hirdetés

Hirdetés