Motorinfo.hu - Motoros hírportál

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Csatlakozz közösségünkhöz és légy naprakész!

C°/10°

Rizmayer Gábor pontot szerzett Laguna Secában

Szerző: aem
2014-07-14 00:00:00
A sérült ifj. Tóth Imrét helyettesítő Rizmayer a második futamon a 15. helyen ért célba, ezzel újabb pontokat szerzett a BMW Racing Team Toth számára.
Hirdetés

Laguna Secában, a Superbike Világbajnokság idei kilencedik fordulóján is Rizmayer Gábor helyettesítette a Misanóban lesérült ifj. Tóth Imrét. Az első futamban Rizi elrontotta a rajtot, az első kört a 26. helyen zárta, körről körre folyamatosan jött egyre feljebb, a 15. körben már a 21. helyen állt. A két gyári EBR és a BMW Racing Team Toth két versenyzője egy négyes bolyban haladt, volt, hogy köridejeik egy másodpercen belül voltak egymáshoz képest. Gábor maga mögé tudta Chris Ulrichot és Sheridan Moraist, majd megelőzte a két EBR-t is, és a 17. helyen ért célba.

„Hatalmas és jó versenyünk volt, bár a technika megint közbeszólt. Nem tudtam egyes fokozatból másodikba váltani, emiatt rengeteg időt veszítettem, és nehezebb volt az előzés is. Ha ez nincs, talán még Andreozzi is elérhető lett volna. Nagyon remélem, hogy a második versenyre meg tudjuk oldani ezt a problémát, és akár a pontszerző helyek is elérhetővé válhatnak” – mondta Gábor.

Sebestyén Péter a szintén rosszul sikerült rajt után Rizivel együtt küzdötte fel magát a 25. helyről a huszadikra, de a 15. körben hibázott, elesett, így számára véget ért a futam.

Rizmayer Gábor Sebestyén Péter Laguna Seca 2014 WSBK

„Hatalmas kár ezért a versenyért, nagyon együtt volt minden. A versenytempóm folyamatosan 1'27-es körök alatt volt. Annyi a pozitívum, hogy nem sérültem rá az amúgy is borzalmasan hátráltató vállamra. Nagyon bízom benne, hogy elkészül a motor a második futamra, a szerelőim ismét emberfeletti munkában vannak” – nyilatkozta Péter.

Sajnos nem így lett, Sebestyén Péter nem tudott rajthoz állni a második amerikai futamon.

A második versenyt kétszer is piros zászló szakította félbe, először Alex Lowes, majd Sylvain Barrier bukása miatt. Rizmayer mindhárom rajtot követően keményen küzdött, komolyan gondolta a pontszerző hely megszerzését, keményet csatázott az EBR-ekkel, maga mögé utasította Geoff Mayt és Chris Ulrichot, és végül a 15. helyen ért célba Larry Pegram mögött, amivel egy világbajnoki pontot szerzett.

Rizmayer Gábor Laguna Seca 2014 WSBK

„Szeretném megköszönni a csapatnak azt a bizalmat és lehetőséget, amit azzal adtak nekem, hogy ifj. Tóth Imre misanói sérülése után engem választottak, hogy helyettesíthessem. Már Portimaóban is közel voltunk a pontszerző helyekhez, itt Laguna Secában pedig el is értük azt. A csapatom, szerelőim hatalmas munkával és akarattal, leküzdve a technikai gondokat egy borzalmasan jó motort adtak nekem. KÖSZÖNÖM! Hatalmas eredmény ez számomra is, hiszen első világbajnoki pontomra tettem szert ezen a hektikus, és nagyon nehéz versenyen. Alig találok szavakat, annyira boldog vagyok” – mondta az örömittas Rizmayer Gábor.

Gratulálunk!


Hirdetés

Címkék:

wsbk 2014

Kapcsolódó cikkek

A BMW Racing Team Toth legjobb eredménye egy 17. helyezés Portimaóban
Superbike 2014-07-07

A BMW Racing Team Toth legjobb eredménye egy 17. helyezés Portimaóban

Folytatódik is küzdelem. A Superbike Világbajnokság portugál futamán Rizmayer Gábor 17. és 19. a továbbra is problémás BMW-vel. Sebestyén technikai gond miatt az első futamból kiesik, a másodikon el sem tud indulni.
Rizmayer Gábor indul ifj. Tóth Imre helyett Portimaóban
Superbike 2014-07-04

Rizmayer Gábor indul ifj. Tóth Imre helyett Portimaóban

A Misanóban balesetet szenvedett ifj. Tóth Imre kihagyni kényszerül a hétvégi Superbike futamokat Portugáliában, a korábban a MotoGP 250-es kategóriájában és a német Superbike Bajnokságban sokat tapasztalt Rizmayer Gábor ugrik be helyette.
Sebestyén tizenkilencedik, Tóth Imre nem tudott elindulni Misanóban
Superbike 2014-06-22

Sebestyén tizenkilencedik, Tóth Imre nem tudott elindulni Misanóban

Ifjabb Tóth Imre a misanói futam szombati edzésén elesett, kulcscsontját és lábfejét törte, így a vasárnapi versenyen nem tudott rajthoz állni. Sebestyén Péter mindkétszer tizenkilencedik lett.

Szólj hozzá!

Mielőtt hozzászólnál, kérjük ezt olvasd el.

A Superbike Rovat Hírei

Troy Bayliss visszatér!

A háromszoros Superbike világbajnok megerősítette részvételét a 2018-as ausztrál Superbike bajnokságon

Tom Sykes esése, VIDEÓ!

A Kawasaki gyári csapat versenyzője hatalmasatt bukott

Kitartásból ötösre vizsgáztak a Favaro-patronáltak

A Sport&Events Management versenyzői komoly elszántságról és kitartásról tettek tanúbizonyságot az elmúlt hétvégén.

WSBK, Misano: Olasz mámor vasárnap

A Superbike-ban is összejött a talján mesterhármas. Olasz földön, olasz pilóta, olasz motoron nyer.
Hirdetés

Hirdetés

Kapcsolódó termékek: