Motorinfo.hu - Motoros hírportál

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Csatlakozz közösségünkhöz és légy naprakész!

C°/

Kihagyta a portimaói SBK tesztet a BMW Racing Team Toth

Szerző: aem
2014-07-23 00:00:00
Nyári szünethez érkezett a Superbike szezon, másfél hónap áll ifj. Tóth Imre és Sebestyén Péter rendelkezésére, hogy kipihenjék eddigi sérüléseiket, és felkészüljenek a folytatásra.
Hirdetés

Vegyes érzésekkel és eredményekkel néz vissza az év első felére a Superbike Világbajnokságban már ötödik éve résztvevő, de a BMW-vel még csak az első évét taposó magyar csapat. A szezon kezdete óta szinte szünet nélkül fennálló technikai problémák miatt sokáig nem jöttek az eredmények, míg a hatodik futamon, Sepangban ifj. Tóth Imre megszerezte első két pontját, mikor az első versenyen a 14. helyen végzett. Mindenki bizakodva várta a folytatást.

Misanóban használhatta a csapat először az új elektronikát, ami nagyszerűen bevált. A szabadedzéseken jó időket mentek a srácok, míg a negyedik edzésen Imre elesett, eltörte a kulcscsontját és a lábát. A futamokon csak Sebestyén Péter tudott rajthoz állni, akinek motorozásán látszott a fejlődés, az ismeretlen pályához való gyors alkalmazkodás, és helyzetéhez képest jó eredménnyel, két 19. hellyel zárta a hétvégét.

A következő, portimaói és Laguna Seca-i futamokon Imre - bár gyorsan gyógyult - nem tudott rajthoz állni, a Német Superbike Bajnokságban edződött Rizmayer Gábor helyettesítette. A portugál futamon Gábor 17. és 19. lett, majd Amerikában – bár a hétvége technikai gondok miatt ismét nem indult jól a csapat számára – Gábor kihozta a helyzetből a maximumot. Négy tized híján a Superpole-ba repítette a BMW-t, a negyedik edzésen már a Superpole szintidő alatt ment, majd az első futamon a 17., a másodikon a 15. helyen ért célba. Óriási volt az öröm a csapatban.

Sebestyén Péter az Amerikai Nagydíj második szabadedzésén elesett, és rásérült az Ausztrália óta fájó vállára, ennek ellenére kvalifikálta magát a versenyre. Az első versenyen azonban ismét bukott, a másodikon pedig emiatt nem tudott rajthoz állni.

A Laguna Seca-i futamot követően az elmúlt két napban zajlott a Superbike széria hivatalos tesztje Portimaóban. A csapat bízott benne, hogy ifj. Tóth Imre fizikai állapota lehetővé teszi, hogy pályára lépjen Portugáliában, de sajnos nem így lett, tesztelés nélkül vág neki az utolsó négy futamnak. Továbbra is kezelésekre jár, és lassan kezdi visszanyerni a formáját.

ifj. Tóth Imre

Sebestyén Péter sérülései is súlyosnak bizonyultak, vállműtéten esett át, ami után hosszú rehabilitáció és gyógyulási folyamat vár rá. Remélhetőleg a szeptember elején esedékes jerezi Spanyol Nagydíjon mindkét versenyző egészségesen, és újra a pontszerző helyekért harcolva tér vissza a világbajnoki vérkeringésbe.


Hirdetés

Címkék:

bmw racing team toth, wsbk 2014

Kapcsolódó cikkek

"Mindenki azt gondolja, ha van egy BMW SBK blokkunk, jár hozzá minden. Hát nem így van."
Magazin 2014-05-23

"Mindenki azt gondolja, ha van egy BMW SBK blokkunk, jár hozzá minden. Hát nem így van."

Ifjabb Tóth Imre a hétvégén Doningtonban áll rajthoz a Superbike VB idei ötödik futamán. A szezon eddig küzdelmesen alakult a BMW Racing Team Toth versenyzői számára, és a mai napi események sem hozták meg egyelőre a várt áttörést. Az okokról és a helyzet hátteréről is kérdeztük az elutazása előtti napon. Interjú.
Rizmayer Gábor pontot szerzett Laguna Secában
Superbike 2014-07-14

Rizmayer Gábor pontot szerzett Laguna Secában

A sérült ifj. Tóth Imrét helyettesítő Rizmayer a második futamon a 15. helyen ért célba, ezzel újabb pontokat szerzett a BMW Racing Team Toth számára.
A BMW Racing Team Toth legjobb eredménye egy 17. helyezés Portimaóban
Superbike 2014-07-07

A BMW Racing Team Toth legjobb eredménye egy 17. helyezés Portimaóban

Folytatódik is küzdelem. A Superbike Világbajnokság portugál futamán Rizmayer Gábor 17. és 19. a továbbra is problémás BMW-vel. Sebestyén technikai gond miatt az első futamból kiesik, a másodikon el sem tud indulni.
Rizmayer Gábor indul ifj. Tóth Imre helyett Portimaóban
Superbike 2014-07-04

Rizmayer Gábor indul ifj. Tóth Imre helyett Portimaóban

A Misanóban balesetet szenvedett ifj. Tóth Imre kihagyni kényszerül a hétvégi Superbike futamokat Portugáliában, a korábban a MotoGP 250-es kategóriájában és a német Superbike Bajnokságban sokat tapasztalt Rizmayer Gábor ugrik be helyette.
Sebestyén tizenkilencedik, Tóth Imre nem tudott elindulni Misanóban
Superbike 2014-06-22

Sebestyén tizenkilencedik, Tóth Imre nem tudott elindulni Misanóban

Ifjabb Tóth Imre a misanói futam szombati edzésén elesett, kulcscsontját és lábfejét törte, így a vasárnapi versenyen nem tudott rajthoz állni. Sebestyén Péter mindkétszer tizenkilencedik lett.
Tóth Imre megszerezte idei első pontjait
Superbike 2014-06-09

Tóth Imre megszerezte idei első pontjait

A Superbike Világbajnokság sepangi futamának első versenyén a 14. helyen végzett ifjabb Tóth Imre, ezzel hosszú várakozás után végre megszerezte első pontjait.

Szólj hozzá!

Mielőtt hozzászólnál, kérjük ezt olvasd el.

A Superbike Rovat Hírei

Troy Bayliss visszatér!

A háromszoros Superbike világbajnok megerősítette részvételét a 2018-as ausztrál Superbike bajnokságon

Tom Sykes esése, VIDEÓ!

A Kawasaki gyári csapat versenyzője hatalmasatt bukott

Kitartásból ötösre vizsgáztak a Favaro-patronáltak

A Sport&Events Management versenyzői komoly elszántságról és kitartásról tettek tanúbizonyságot az elmúlt hétvégén.

WSBK, Misano: Olasz mámor vasárnap

A Superbike-ban is összejött a talján mesterhármas. Olasz földön, olasz pilóta, olasz motoron nyer.
Hirdetés

Hirdetés

Kapcsolódó termékek: