Motorinfo.hu - Motoros hírportál

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Csatlakozz közösségünkhöz és légy naprakész!

23°C°/33°

Rizmayer Jerezben az EVO motorral is pontot szerez

Szerző: aem
2014-09-08 00:00:00
Ifj. Tóth Imrét a Superpole után technikai gondok hátráltatják, Rizmayer közben ismét pontot szerez.
Hirdetés

Közel két hónapos kihagyás után Jerezben folytatódott hétvégén a Superbike Világbajnokság.

A szombaton 29. születésnapját ünneplő ifj. Tóth Imre számára a misanói futamon elszenvedett bukás után a szünet majdnem négy hónap volt. Minimális edzéssel tért vissza a hosszú „pihenő” után, ráadásul a hétvégén próbálta ki először motorján az új MoTeC elektronikát.

A csapat másik versenyzője, a sérülés miatt a szezont félbehagyni kényszerülő Sebestyén Péter helyére lépő Rizmayer Gábor – aki az előző két futamon, Portimaóban és Laguna Secában Imrét helyettesítette - , ismerős-ismeretlenül szállt ismét nyeregbe, ezúttal nem a Superbike, hanem az Evo BMW-re.

Az edzések során a két fiú teljesítménye az időről időre jelentkező technikai gondok ellenére folyamatosan javult. Imrének szombaton 1:44.633 idővel sikerült ismét bekerülnie a Superpole-ba, a 20. helyen zárt, Rizmayer a 21.

A vasárnapi első futamon Rizmayer Gábor kis híján pontot szerzett, a 16. helyen ért célba. Folyamatos csatában a Buell-lekkel, nagyszerűen taktikázva és konstans versenytempót futva teljesítette a versenytávot. Az utolsó körben az előtte haladó MV Agustás Claudio Corti hibájának köszönhetően majd' 10 másodpercet sikerült hoznia rajta, de ez végül nem lett elég a pontszerzéshez.

„Nagyon nehéz verseny volt, az utolsó körökig nyomás alatt tartottak az EBR versenyzői. Sajnos a verseny eleji köridőinkből még körülbelül egy másodperc hiányzik abból a tempóból, amivel a pontszerző helyekért tudnánk harcolni. Ezen még dolgoznunk kell. Nem hiszem, hogy ezen a hétvégén ezt meg tudjuk oldani, de minden verseny más, most például a hűvösebb időben könnyebb volt kicsit, délután pedig meglátjuk mire számíthatunk” – mondta az első futam után Gábor.

Ifj. Tóth Imre a 18. helyen ért célba, folyamatos technikai gondokkal és fájdalmakkal küszködve.

ifj. Tóth Imre BMW Racing Team Toth Jerez 2014

„Nem úgy alakult ez a verseny, ahogy terveztem. A rajt az elektronika hibája miatt megint rosszul sikerült. Sokat vesztettem az első két körben, utána próbáltam minél jobb versenytempót diktálni. A motor folyamatosan csúszkált alattam, a kipörgésgátló egyfolytában dolgozott. Zéró tapadással teljesítettem a versenyt, bízom benne, hogy a második futamon egy jobb gumiválasztással minimum egy másodpercet tudok hozni a versenytempón körönként. Eléggé elfáradtam, a hosszú kihagyás most mutatkozott meg igazán, minden erőmre szükségem lesz, hogy kibírjam a második futamot” – mondta Imre a futamot követően.

A vasárnapi második futam még jobban alakult Gábor számára, a 14. helyen ért célba, amivel ezúttal két pontot szerzett, így a BMW Racing Team Toth a gyári Kawasaki mellett az egyetlen olyan csapat, ami a Superbike és az EVO kategóriában is szerzett pontokat.

Rizmayer Gábor BMW Racing Team Toth Jerez 2014

Imre számára a rajt ismét nem sikerült túl jól, a 22. helyen jött el az első körben, majd a 14. körben elszakadt motorján a lánc, így kiállni kényszerült.

Gratulálunk, Rizi, jobbulást, Imre!

Október 5-én Magny-Cours-ban folytatjuk!

Fotó: Racing Team Toth, alexphoto.it


Hirdetés

Címkék:

ifj. tóth imre, rizmayer gábor, wsbk 2014

Szólj hozzá!

Mielőtt hozzászólnál, kérjük ezt olvasd el.

A Superbike Rovat Hírei

Kitartásból ötösre vizsgáztak a Favaro-patronáltak

A Sport&Events Management versenyzői komoly elszántságról és kitartásról tettek tanúbizonyságot az elmúlt hétvégén.

WSBK, Misano: Olasz mámor vasárnap

A Superbike-ban is összejött a talján mesterhármas. Olasz földön, olasz pilóta, olasz motoron nyer.

WSBK, Misano: Őrületes utolsó körös dráma szombaton!

Ilyen befutót nem mostanában láthattunk motorversenyen. Az utolsó körben hasalt el az első három.

Hayden él, állapota válságos.

Teganp egy amerikai TV csatorna weboldala fals információt közölt az állapotáról a családra való hivatkozással.
Hirdetés

Hirdetés

Kapcsolódó termékek: