Motorinfo.hu - Motoros hírportál

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Csatlakozz közösségünkhöz és légy naprakész!

-2°C°/

Rizmayer Jerezben az EVO motorral is pontot szerez

Szerző: aem
2014-09-08 00:00:00
Ifj. Tóth Imrét a Superpole után technikai gondok hátráltatják, Rizmayer közben ismét pontot szerez.
Hirdetés

Közel két hónapos kihagyás után Jerezben folytatódott hétvégén a Superbike Világbajnokság.

A szombaton 29. születésnapját ünneplő ifj. Tóth Imre számára a misanói futamon elszenvedett bukás után a szünet majdnem négy hónap volt. Minimális edzéssel tért vissza a hosszú „pihenő” után, ráadásul a hétvégén próbálta ki először motorján az új MoTeC elektronikát.

A csapat másik versenyzője, a sérülés miatt a szezont félbehagyni kényszerülő Sebestyén Péter helyére lépő Rizmayer Gábor – aki az előző két futamon, Portimaóban és Laguna Secában Imrét helyettesítette - , ismerős-ismeretlenül szállt ismét nyeregbe, ezúttal nem a Superbike, hanem az Evo BMW-re.

Az edzések során a két fiú teljesítménye az időről időre jelentkező technikai gondok ellenére folyamatosan javult. Imrének szombaton 1:44.633 idővel sikerült ismét bekerülnie a Superpole-ba, a 20. helyen zárt, Rizmayer a 21.

A vasárnapi első futamon Rizmayer Gábor kis híján pontot szerzett, a 16. helyen ért célba. Folyamatos csatában a Buell-lekkel, nagyszerűen taktikázva és konstans versenytempót futva teljesítette a versenytávot. Az utolsó körben az előtte haladó MV Agustás Claudio Corti hibájának köszönhetően majd' 10 másodpercet sikerült hoznia rajta, de ez végül nem lett elég a pontszerzéshez.

„Nagyon nehéz verseny volt, az utolsó körökig nyomás alatt tartottak az EBR versenyzői. Sajnos a verseny eleji köridőinkből még körülbelül egy másodperc hiányzik abból a tempóból, amivel a pontszerző helyekért tudnánk harcolni. Ezen még dolgoznunk kell. Nem hiszem, hogy ezen a hétvégén ezt meg tudjuk oldani, de minden verseny más, most például a hűvösebb időben könnyebb volt kicsit, délután pedig meglátjuk mire számíthatunk” – mondta az első futam után Gábor.

Ifj. Tóth Imre a 18. helyen ért célba, folyamatos technikai gondokkal és fájdalmakkal küszködve.

ifj. Tóth Imre BMW Racing Team Toth Jerez 2014

„Nem úgy alakult ez a verseny, ahogy terveztem. A rajt az elektronika hibája miatt megint rosszul sikerült. Sokat vesztettem az első két körben, utána próbáltam minél jobb versenytempót diktálni. A motor folyamatosan csúszkált alattam, a kipörgésgátló egyfolytában dolgozott. Zéró tapadással teljesítettem a versenyt, bízom benne, hogy a második futamon egy jobb gumiválasztással minimum egy másodpercet tudok hozni a versenytempón körönként. Eléggé elfáradtam, a hosszú kihagyás most mutatkozott meg igazán, minden erőmre szükségem lesz, hogy kibírjam a második futamot” – mondta Imre a futamot követően.

A vasárnapi második futam még jobban alakult Gábor számára, a 14. helyen ért célba, amivel ezúttal két pontot szerzett, így a BMW Racing Team Toth a gyári Kawasaki mellett az egyetlen olyan csapat, ami a Superbike és az EVO kategóriában is szerzett pontokat.

Rizmayer Gábor BMW Racing Team Toth Jerez 2014

Imre számára a rajt ismét nem sikerült túl jól, a 22. helyen jött el az első körben, majd a 14. körben elszakadt motorján a lánc, így kiállni kényszerült.

Gratulálunk, Rizi, jobbulást, Imre!

Október 5-én Magny-Cours-ban folytatjuk!

Fotó: Racing Team Toth, alexphoto.it


Hirdetés

Címkék:

ifj. tóth imre, rizmayer gábor, wsbk 2014

Szólj hozzá!

Mielőtt hozzászólnál, kérjük ezt olvasd el.

A Superbike Rovat Hírei

Troy Bayliss visszatér!

A háromszoros Superbike világbajnok megerősítette részvételét a 2018-as ausztrál Superbike bajnokságon

Tom Sykes esése, VIDEÓ!

A Kawasaki gyári csapat versenyzője hatalmasatt bukott

Kitartásból ötösre vizsgáztak a Favaro-patronáltak

A Sport&Events Management versenyzői komoly elszántságról és kitartásról tettek tanúbizonyságot az elmúlt hétvégén.

WSBK, Misano: Olasz mámor vasárnap

A Superbike-ban is összejött a talján mesterhármas. Olasz földön, olasz pilóta, olasz motoron nyer.
Hirdetés

Hirdetés

Kapcsolódó termékek: